reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
dziewczyny, mocz do analizy musi być z nocy, czy można zapełnić kubeczek kiedykolwiek?
zapomniałąm dziś rano i mocz z nocy jest już nie do odzyskania :eek:

dziewczyny, mocz do analizy musi być z nocy, czy można zapełnić kubeczek kiedykolwiek?
zapomniałąm dziś rano i mocz z nocy jest już nie do odzyskania :eek:

musi "odlezec" w pecherzu co namniej 6h bez "namaczania" czyli dodatkowego picia :) dlatego daje sie z nocy, bo w dzien to srednio mozliwe

musi "odlezec" w pecherzu co namniej 6h bez "namaczania" czyli dodatkowego picia :) dlatego daje sie z nocy, bo w dzien to srednio mozliwe
Teoretycznie tak. Chodzi o to, ze jest bardziej skondensowany:tak:, ale w moim przypadku min 6godzin to niemozliwe:-D . Ja w nocy wstaje min1-2razy, ostatni ok 4rano, a potem ok 7 robie probke i tyle, nie da sie inaczej:sorry:

A ja bylam wczoraj na wizycie. Maly wazy 2580 i ginka powiedziala, ze do 4kg juz nie zdarzy urosnac (mam nadzieje, bo mialam obawy, ze bedzie wielkim paczkiem:-)). Wszystkio z malym jest ok, ulozony glowka do dolu. Szyjka macicy nadal 3,5cm. Lekarka kazala odstawic mi aspargin i fenoterol a kazala brac do 37 tygodnia luteine. Czy ktoras z was tez nagle teraz ma luteine brac? Troche mi sie to dziwne wydaje...

u mnie tez sie nie da mocz conajmniej 2h moze byc po nocy hehe raz to poszlam siku okolo 6 i przed 7 wstalam bo na badania i ja siku robic a tam nic nie leci :szok: ale troche odczekalam nic nei pilam i nie jadlam i dalam rade :cool2:

A ja bylam wczoraj na wizycie. Maly wazy 2580 i ginka powiedziala, ze do 4kg juz nie zdarzy urosnac (mam nadzieje, bo mialam obawy, ze bedzie wielkim paczkiem:-)). Wszystkio z malym jest ok, ulozony glowka do dolu. Szyjka macicy nadal 3,5cm. Lekarka kazala odstawic mi aspargin i fenoterol a kazala brac do 37 tygodnia luteine. Czy ktoras z was tez nagle teraz ma luteine brac? Troche mi sie to dziwne wydaje...
Najwaznijsze, ze maluszek zdrow, duzy i wszystko jest dobrze. Ja mam wizyte za tydzien w czwartek to dowiem sie, czy mam odstawic fenoterol a brac cos innego, i wtedy dam znac.

Dziewczyny , trapi mnie pewien problem. Pomiędzy 34-37 tc powinno się zrobić wymaz z pochwy na obecność tego pieprzonego paciorkowca B... Ja właśnie jestem w 34, mojej lekarko nie ma a ja mam schizę co będzie jeśli już nie zdążę zrobić tego badania, bo na przykład urodzę zgodnie z terminem usg, czyli 20 X. Zastanawiam się czy nie kazac jutro meżowi zrobić wymazu i zawieźć do lab...??? Co my,ślicie???

reklama
mamulica jeśli to Cię uspokoi, to poproś męża, on fachowiec na pewno Ci pomoże:tak:
Ja nie robię tego badania, lekarz nic mi o tym nie mówił, położna na szkole rodzenia też nic o tym nie mówiła.

Do góry