reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Tylko właśnie po punkcji miałam świeży transfer (nieudany) i okres dostałam normalnie. A teraz czekam już na kolejny okres...
Ja tak miałam po punkcji wydłużył się następny okres tez był o 3 dni później przez co nie miałam transferu, Twój stres bonczekasz na ten okres teraz też nie pomaga.

reklama
Jesli mialas świeży transfer to był to cykl po stymulacji, czyli po transferze był okres. Kolejny cykl jest teraz i on może być dłuższy
Tak było. Dzięki za pomoc. Niestety dopadło też mnie jakieś zakażenie układu moczowego. Już drugi raz w tym miesiącu. Sama furagina pomaga ale boje się, że jak skończę kurację to znowu powróci to zakażenie... Co w takim przypadku ? Odwołają mi transfer? Czy może lepiej odrazu wziąć antybiotyk mimo iż furagina pomaga?

Tak było. Dzięki za pomoc. Niestety dopadło też mnie jakieś zakażenie układu moczowego. Już drugi raz w tym miesiącu. Sama furagina pomaga ale boje się, że jak skończę kurację to znowu powróci to zakażenie... Co w takim przypadku ? Odwołają mi transfer? Czy może lepiej odrazu wziąć antybiotyk mimo iż furagina pomaga?
tutaj nie pomogę bo nigdy w życiu nie miałam ZUMa 🤷‍♀️

A próbowałaś już kiedyś Monuralu? Skoro drugi raz w tym miesiącu, to znaczy, że furagina nie do końca jednak pomogła. Na Twoim miejscu zglosilabym się do rodzinnego, poprosiła o skierowanie na posiew moczu i antybiotyk. Monural przyjmuje się w jednej dawce na wieczór.

Furagina maskuje, masz bakterie skoro nawróciło. Ja w ciazy 2 razy brałam antybiotyk na zakażenie. Lepiej iść do lekarza przebadać i wziąść. A do lekarza prowadzącego zgłosić i zapytać czy odwleka, przednpunkcja czytałam że nie wolno mieć temperatury i antybiotyku przrz 30 dni ale o transferze nic nie wiem. Mi kazał sie trzymać z dala od wirusów lekarz.

U mnie zaczęły się dziwne sny- nie wiem na ile to głowa i myśli a ile gorączka w nocy. Dziś mi się śniło że krew mnie zalała i to dosłownie 😢😢 nie lubię takich snów bo nakręcają myśli…. Jak u was? Też wam się coś śni po transferze?

Furagina maskuje, masz bakterie skoro nawróciło. Ja w ciazy 2 razy brałam antybiotyk na zakażenie. Lepiej iść do lekarza przebadać i wziąść. A do lekarza prowadzącego zgłosić i zapytać czy odwleka, przednpunkcja czytałam że nie wolno mieć temperatury i antybiotyku przrz 30 dni ale o transferze nic nie wiem. Mi kazał sie trzymać z dala od wirusów lekarz.
Okres jednak przyszedł. O infekcji mówiłam i że nawróciła (prawdopodobnie z mojej winy bo poprzednio przerwałam branie furaginy) i jutro ma pani doktor postanowić czy transferuje my w tym miesiącu czy nie ale położna mówi że raczej na 99 procent tak

reklama
U mnie zaczęły się dziwne sny- nie wiem na ile to głowa i myśli a ile gorączka w nocy. Dziś mi się śniło że krew mnie zalała i to dosłownie 😢😢 nie lubię takich snów bo nakręcają myśli…. Jak u was? Też wam się coś śni po transferze?
Tak, śni się zazwyczaj jakieś głupoty których nastepnego dnia nawet nie pamiętam 🤣

Do góry