reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

a no wiec tak ....
po wizycie juz jestem :-p i poszlam z zamiarem usg ale jednak obylo sie bez a juz myslalam ze zobacze szkraba bo dawno nie widzialam no ale zbadal mi szyjke szczerze to pierwszy raz i 3.5 cm nie iwem czy dobrze czy nie ale w sumie lekarz nic nie mowil ze za mala itp powiedzialam o tych bolach na dole to powiedzial ze pewnie dzidzia podczas ruchow naciska temu odczuwam to ale jak widac to ze napiera nie znaczy ze szyjka ma sie skracac waga na +2kg cisnienie w normie zwolnienie przedłuzone nastepna wizyta 37tc za 2 tyg juz z wynikami mocz morfologia i ATAM ... mam zapisane ale nie chce mi sie wstawac po kartke hehe :)
pozatym dostalam komplementy ze poszlo mi tylko w brzuch jedna kolezanka to widzac mnie z tyłu spyutala kiedy rodzilam bo dawno mnie nei widziala heheheh jak zobaczyla brzuchala to zaczela sie smiac ze nie widac z tyłu ;)
no nie wiem co mam jeszcze powiedziec o wizycie pogadalam z lekarzem o szpitalach i jakos mi lzej :)

reklama
Nooooo, i my już po badaniach :tak:
W szpitalu standard - krew, mocz, ciśnienie 145/85 później 138/82 no i standardowe "macanie" brzucha - kolejna wizyta za 2 tyg
Ponadto byłam u tej nowej pl gin - najpierw z zamiarem tylko badania ginekologicznego, ale w końcu zdecydowałam sie też na usg... Usg - wszystko w porządku - 34tc, dzidzia zdrowa, rytm serduszka w normie, Mała już ułożona do porodu, łożysko na przedniej ścianie więc książkowo w związku z czym prawie znikome prawdopodobieństwo że dzidzia zmieni pozycję.... no i (co nie było zaskoczeniem) wierciła się strasznie :laugh2: Ahhhh, no i po raz 3 stwierdzona dziewczynka. Tak więc daruję sobie już chyba kolejne usg skoro nic nie wskazuje na to żeby coś złego tam się działo...
Jeśli chodzi o badanie ginekologiczne to żadnych zmian pt stany zapalne i grzybki gin nie stwierdziła jednak okazało się że szyjka dosyć krótka (chociaż bez paniki - jeszcze w normie) więc mam leżeć i więcej odpoczywać... - stwierdziłam że więcej już się nie da ;-):-D Bo ostatnio to naprawdę mam wrażenie że tylko jem i leże.. :zawstydzona/y::-p

a no wiec tak ....
po wizycie juz jestem :-p i poszlam z zamiarem usg ale jednak obylo sie bez a juz myslalam ze zobacze szkraba bo dawno nie widzialam no ale zbadal mi szyjke szczerze to pierwszy raz i 3.5 cm nie iwem czy dobrze czy nie ale w sumie lekarz nic nie mowil ze za mala itp powiedzialam o tych bolach na dole to powiedzial ze pewnie dzidzia podczas ruchow naciska temu odczuwam to ale jak widac to ze napiera nie znaczy ze szyjka ma sie skracac waga na +2kg cisnienie w normie zwolnienie przedłuzone nastepna wizyta 37tc za 2 tyg juz z wynikami mocz morfologia i ATAM ... mam zapisane ale nie chce mi sie wstawac po kartke hehe :)
pozatym dostalam komplementy ze poszlo mi tylko w brzuch jedna kolezanka to widzac mnie z tyłu spyutala kiedy rodzilam bo dawno mnie nei widziala heheheh jak zobaczyla brzuchala to zaczela sie smiac ze nie widac z tyłu ;)
no nie wiem co mam jeszcze powiedziec o wizycie pogadalam z lekarzem o szpitalach i jakos mi lzej :)

Dziewczyny superrrr wiesci :-):-):-)

reklama
Do góry