reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dzień dobry :)
Pytanka dwa, czy któraś kobietka miała sytuację, że po punkcji został odroczony transfer do kolejnego cyklu? Jeżeli tak, to w którym dniu cyklu dostałyście okres? To się jakoś może przesunąć w jedną albo drugą stronę? Aktualnie biorę Primolut Nor 2x1.
A drugie pytanie, to w tym "sztucznym" cyklu, w którym dniu wtedy miałyście transfer? Wiem, że z owulacją różnie, z endometrium itd, ale pamiętacie jak to było u Was?

Miłego dnia!
u mnie transfer odroczony, po punkcji brałam proga 10 dni i okres dostałam 3 dni po zakończeniu proga. Co do rodzaju cyklu transferowego czy sztuczny czy naturalny to już lekarz decyduje. Jeśli cykl sztuczny to nie będzie owulacji bo bierze się estrofem na zahamowanie i lekarz wyznacza dzień cyklu na podstawie grubości Endo. U mnie akurat w 20dc był transfer na cyklu sztucznym.

reklama
Pytanka dwa, czy któraś kobietka miała sytuację, że po punkcji został odroczony transfer do kolejnego cyklu? Jeżeli tak, to w którym dniu cyklu dostałyście okres? To się jakoś może przesunąć w jedną albo drugą stronę? Aktualnie biorę Primolut Nor 2x1.
A drugie pytanie, to w tym "sztucznym" cyklu, w którym dniu wtedy miałyście transfer? Wiem, że z owulacją różnie, z endometrium itd, ale pamiętacie jak to było u Was?

Miłego dnia!
Ja teraz miałam na sztucznym cyklu transfer w 21 dc.
Od 2 dc się bierze estrofem, około 12-16 dnia wizyta (ja tak zawsze miałam) i lekarz wyznacza dzień transferu na podstawie USG i grubości Endometrium.
Na naturalnym musisz wybaczyć dokładnie owulację i transfer zazwyczaj 5 dni po (jeżeli zarodek ma 5 dni)

Ja w środę transfer, a zaczyna mnie boleć gardło….
trzymaj się i staraj coś podleczyć przed transferem . Teraz ciężki czas bo wszyscy w koło przeziębieni. Ja podeszłam z lekkim bólem gardła ale na szczęście po transferze mi przeszło

Miłego dnia!
ja miałam odroczony , okres przyszedł wcześniej 21c . W kolejnym cyklu naturalnym transfer 21 cyklu -( owulacja 16 dnia )

Witam, czy któraś z Was korzysta z refundowanego programu jednocześnie będąc otyłą (BMI w okolicach 40)? Chcę się zapisać na wizytę kwalifikacyjną, ale bardzo obawiam się podejścia do mojej wagi.
Staram się o ciążę od wielu lat, dwóch kresek nigdy nie ujrzałam. Mam jeden niedrożny jajowód.
Waga mniejsza lub większa, ale zawsze byłam otyła.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam, czy któraś z Was korzysta z refundowanego programu jednocześnie będąc otyłą (BMI w okolicach 40)? Chcę się zapisać na wizytę kwalifikacyjną, ale bardzo obawiam się podejścia do mojej wagi.
Staram się o ciążę od wielu lat, dwóch kresek nigdy nie ujrzałam. Mam jeden niedrożny jajowód.
Waga mniejsza lub większa, ale zawsze byłam otyła.
Nie stresuj się na zapas, czekając w kolejce do lekarza widziałam wiele Pań z większymi rozmiarami i wypełniały dokumenty kwalifikacyjne. Będzie dobrze :)

Do góry