reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Hej, bardzo cieszylabym sie, jakbys mogla do mnie wpasc, ale do Teheranu masz raczej spory kawalek.... Szkoda. Ale dzieki za cieple mysli i modlitwy za nas.
Co do usg 3d to ja mialam miec w czwartek, ale nie dalo sie... Za niski poziom wod plodowych - nic nie byloby widac. Podobno w tej ciazy juz raczej sobie takiego usg nie zrobie. I choc gotowa bylam wydac 100$ to Viki woli pozostac w dwumymiarze.... Za to kazdy lekarz, ktory robi mi usg najpierw mowi : sliczna dziewczynka.... Az smiac mi sie chce, ale to juz 4 raz jak to slysze....

oj...jak by ak bylo mozliwe na klasniecie rekoma..to bym sie nawet nie zastanawiala i wpadla na kawke i ciastko:-Dja za pierwszym 3 d zaplacilam tylko 45euro-poniewaz niezbyt moja dzidzia chciala sie pokazac...tak raczej z profila raz tylko udalo nam sie zobaczyc...takze jestem spokojna bo widzialam ucho..nosek...oczko...hihihi...no ale niestety lekarz nie potrafil sie okreslic co do stu procentowej pewnosci plci dzidziusia...a tez bym chciala wkoncu uslyszec ze to dziewczynka...hihih:-)ok..ok...chlopiec tez moze byc;-):tak:no i dlatego boje sie ponownie wydawac pieniadze na cos ..co nie da mi satysfakcji:confused2::sorry:ale jakbym ich tak miala za wiele...to napewno100procent bym juz byla umowiona na kolejna wizyte:tak:jeszcze sie nad tym zastanawiam..moze jeszcze zmienimy zdanie co do 3 d:sorry:

oj dziewczyny...co z wami sie porobilo???moze to przez te upaly czy co...teraz to najwiecej na frum o skrocaniu sie szyjek:szok:az sama w to nie wierze....trzymajcie sie cieplutko i dbajcie o siebie jak tylko jest mozliwe...
pozdrowionka

reklama
dzien dobry.... postanowiałm napisac jeszcze przed wizyta w laboratorium... własnie sie wybieram mam nadzieje ze moje wspomnienia co do glukozy beda inne :-) trzymajcie kciuki

Pierwszy raz slysze, ze sie nie powtarza testow. Ja nie wiedzac o zakazach za pierwszym razem 8 godzin przed badaniem zazylam syrop na kaszel i wynik wyszedl mi gigantyczny. Na szczescie skojazylam ten syrop, a lekarka i bez tego dala mi powtorne skierowanie.

Niestety w polsce nie pozwolono mi powtorzyc :(

niestety lekarz nie potrafil sie okreslic co do stu procentowej pewnosci plci dzidziusia...a tez bym chciala wkoncu uslyszec ze to dziewczynka...hihih:-)ok..ok...chlopiec tez moze byc;-):tak:no i dlatego boje sie ponownie wydawac pieniadze na cos ..co nie da mi satysfakcji:confused2::sorry:ale jakbym ich tak miala za wiele...to napewno100procent bym juz byla umowiona na kolejna wizyte:tak:jeszcze sie nad tym zastanawiam..moze jeszcze zmienimy zdanie co do 3 d:sorry:
ja 3d w koncu nie mialam, a o plci mowia mi lekaze przy zwyklym usg, wiec moze po prostu towtorz zwykle usg - zawsze taniej, a moze sie wyjasni kto siedzi w srodku

Dziewczyny - Miarna, Bura, Kasiu - bedzie dobrze :* tylko odpoczywac i sie nie stresowac... ot jak to latwo powiedziec :(

Ola gratulacje :)
teraz dzisiaj wkoncu odbiore wyniki - w piatek zapomnielismy a w weekend u nas pozamykane... az sie boje... bo nie wiedzialam ze nie mozna jesc w nocy i pic sokow :| bez tego bym nie przezyla... zobaczymy co wyjdzie....
co do Laboratorium to dostalam szklanke z napisem MALIBU z glukoza ale ok 0,4-0,5 l :) wiec troche do lykniecia bylo... A co do cytrynki mi moja gin tez radzila .... czasem lepiej wykorzystac cytrynke anizeli zwymiotowac i znowu pic glukoze :)

to moze prywatnie idz? bez problemu powinni ci zrobic w laboratorium ja 2 tyg temu robilam w innym miescie bo akurat wyjechalam i nie robili problemu wiec moze dla swojego swietego spokoju mozna powturzyc... toz to nie szkodzi :|
Kasia ja prywatnie robie od poczatku - po prostu moja gineo jest ortodoksyjna w tej kwestii (specjalizuje sie w patologiach ciazy z powodu min.cukrzycy) i nie przyjmie mojego innego wyniku chocbym sie posrala... zreszta diabetolog tez nie. :eek:

Kasia ja prywatnie robie od poczatku - po prostu moja gineo jest ortodoksyjna w tej kwestii (specjalizuje sie w patologiach ciazy z powodu min.cukrzycy) i nie przyjmie mojego innego wyniku chocbym sie posrala... zreszta diabetolog tez nie. :eek:

toz byc moze wieczorem wiecej znadlas slodkiego i wyszedl ci wysoki wynik ... i przez to teraz bedziesz meczyc sie z cukrzyca ktorej mozesz nie miec ...

reklama
wszystkim dziewczynom po badaniach gratuluje syneczków i córeczek :))
Z niektórymi lekarzami nie warto dyskutowac bo i tak twierdzą swoje, tak jak moja znajoma miała tylko podwyższone wyniki w górnej granicy to też jej kazali przejść na dietę cukrzycowa :( ehh. szkoda gadać....

Do góry