reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

dzisiaj mialam kolejna wizyte u poloznej. dowiedzialam sie, ze nie mam HIV, syfilisu ani zapalenia watroby czy cos w tym stylu (hepatitis). ;-)
dzidzia sie wierci,ale przynajmniej od razu znalazla jej serducho, bo ostatnio sie strasznie chowala i nie chciala dac sie posluchac, mala wiercipieta :-p
czytam o waszych krzywych cukrowych, mozliwe,ze tez bede miala robiona (babcia miala cukrzyce). czy w polsce to jest standardowe badanie i wszystkim robia jak leci? tutaj tylko jak ktos mial w rodzinie. no i polozna bardzo mnie pocieszyla, bo tutaj podaja taki napoj, ktory nazywa sie lucozade (to chyba glukoza z dodatkami, sportowcy to pija i jak, np ktos lezy w szpitalu, to wtedy tez im sie to zwykle kupuje, na wzmocnienie, jak u nas owoce). w kazdym razie pilam to juz kiedys, nie powiem, zeby mi smakowalo, bo nie lubie gazowanych napoi, ale w smaku prawie jak oranzada, hurra. jak powiedzialam poloznej,ze u nas rozpuszczona glukoza w wodzie, to jej oczy wyszly, hih :tak:

od kilku tyg mam kotka, ale jak pytalam o toxo, to mowila tylko,zebym nie dotykala kuwety i myla rece, to wszystko bedzie ok :confused2: hmm...

reklama
Olcia mnie pobolewa dół brzucha, myślałam, że to wiązadła macicy, bo to w tym samym miejscu (+/-) i rzeczywiście trzeba się przygarbić, bo ciągnie jak się prostujesz.
Jeśli boli Cię od pępka w górę, to może żołądek, bo teraz macica z dzieckiem go uciska. A najlepiej to podejdź do swojego lekarza lub do szpitala na izbę przyjęć i tam Cię zbadają i upewnisz się, czy wszystko w brzuszku o.k.

niunians
Powiedział mi, że mam ją brać jeśli poczuję że mnie boli/ciągnie w dole, sama jestem zaskoczona tymi skurczami, bo ciągle myślałam, że to wiązadła macicy mnie ciągną. Z resztą pisałyśmy o tym na forum i pasowało mi to do wiązadeł, ale jak widać pomyliłam się.

witam :-D
gratuluj wsyzstkim dziewcyznom po badaniach...
a ja jutro juz mam wizytę u ginki i będę miała 3d....
strasznie się nie mogę docazekać... i upewnię się czy to jest napewno dziewczynka:-)

Olica, Madziek, mi ten mój nieszczęsny brzuch też dokucza. Właściwie, jak tylko skończyłam 1 trymestr zaczęły się problemy. Za każdym razem jak jestem u gin, ona pyta jak się czuję, ja, że brzuch boli, ona, że macica się rozciąga i wiązadła naciągają .. A mnie nic nie ciągnie, tylko mam wrażenie, że mam bombę w dole brzucha:baffled:
Czasami mam uczucie ciągnięcia w dół, albo nagle brzuch mi bardzo twardnieje:no: Gdzieś wyczytałam, że jak twardnieje, to znaczy, że są skurcze??
I ciągłe upławy... Już to wcześniej omawiałyście. Dzisiaj po raz trzeci dostałam pimafucin i pobrała mi wymaz.. Tylko nie wiem czy to na posiew?? Na skierowaniu nie było nic napisane.
Swoją drogą spotkałam się z opinią, że upławy w ciąży są stanem fizjologicznym, że w ciaży tak może po prostu być.. I bądź tu mądry:eek:

malina ja też mam upławy ale wszystko jest w porządku i nic mi nie jest, więc to raczej normalka :)) nie martw się u mnie nawet są czasami dosyć spore :))

dziewczyny trzymam kciuki na pewno bedzie wszystko w porzadku :)
Kam pisz o wiesciach z usg :)
Gosia a ty ile mialas glukozy bo czytalam a nie moge znalezc :(
mi wyszlo pierwsza 65 czyli niska, ale druga 114 - wysoka ale mam przedzial do 110 :|
i boje sie ze teraz dietka sie zacznie itp :( i ze bede musiala znowu glukoze pic wrr....

i wyszly mi w moczu b liczne fosforany :| nie wiem co to moze oznaczac :(
reszte wynikow mam dobre ... ale jednak troche sie podenerwowalam :(

katarzyna napiszę:tak:ale wrócę gdzieś pod wieczór dopiero bo do mojego piolskiego gina mam daleko :sorry: więc jak już jedziemy daleko to od razu robimy sobie shopping i wogóle.....

reklama
hihi wiadomo zakupy wazna rzecz i odstresowujaca :D powodzenia u lekarza :)
mnie do szalu doprowadzaja ostatnio wyprzedaze - tyle fajnych rzeczy a ja nic nie moge kupic bo nie wiem jak bedzie po ciazy itp :((( wrrrr

Do góry