reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Która
Nie dziwię się ją sama się zastanawiam czy wynik mój, sobota o 8 wynik 90.8 a dzisiaj o 16 200.6 czy jest wystarczający... Mój powiedział nie wariuj, jest podwojenie, bo będziesz musiała się leczyć jak zaczniesz świrować... mówił to do mnie jak zastrzyk prolutexu brałam, uśmiechnęłam się i powiedziałam że medykamentów to jak narazie mam dość...
No ja jak zobaczyłam, że pierwszy przyrost to tylko niecałe 20% to już byłam pewna, że to biochem, a jak zobaczyłam trzeci to prawie spadłam z krzesła i kilkanaście razy sprawdzałam czy aby na pewno dobrze widzę 🙈

@morticia_adams podejrzewasz w którym w ogóle możesz być dniu? Bo mi pokazuje flo 4+6 ale to z okresu a ja myślę że 4+2, licząc że dzień owulacji to była niedziela 12 stycznia.
Najlepiej liczyć właśnie z kalkulatora z ivf, bo na przykład w moim przypadku okresu nie miałam 2 miesiące i jakbym tak liczyła to wyszło by, że jestem w 2 miesiącu ciąży 😄
Zastanawiam się jak to lekarz będzie liczył w moim przypadku i jak mu to wytłumaczyć 😅

Jestem już po wizycie.Lekarz powiedział,że na tym etapie wszystko jest jak powinno być tz widoczny jest pęcherzyk ciążowy a w nim pęcherzyk żółtkowy i mikro zarodek ale jeszcze bez akcji serca .Została mi pobrana krew na badanie progesteronu i jeśli będę miała wynik poniżej 30 to mam zalecenie zwiększyć leki .Cieszę się ,że na ten moment wszystko ok .7lutego kolejna wizyta i tutaj już powinno być ♥️ więc zostaje znów czekać i mieć nadzieję ,że wszystko będzie dobrze.

Jestem już po wizycie.Lekarz powiedział,że na tym etapie wszystko jest jak powinno być tz widoczny jest pęcherzyk ciążowy a w nim pęcherzyk żółtkowy i mikro zarodek ale jeszcze bez akcji serca .Została mi pobrana krew na badanie progesteronu i jeśli będę miała wynik poniżej 30 to mam zalecenie zwiększyć leki .Cieszę się ,że na ten moment wszystko ok .7lutego kolejna wizyta i tutaj już powinno być ♥️ więc zostaje znów czekać i mieć nadzieję ,że wszystko będzie dobrze.
Gratulacje! 🥳

No ja jak zobaczyłam, że pierwszy przyrost to tylko niecałe 20% to już byłam pewna, że to biochem, a jak zobaczyłam trzeci to prawie spadłam z krzesła i kilkanaście razy sprawdzałam czy aby na pewno dobrze widzę 🙈
Ja mam przyrost 98% a pisze ze minimum to 66% więc powinno być ok a miałam rozmowę z lekarze to powiedział że proszę Pani to jest idealny wynik i z niecierpliwością czekam na wynik z środy :)

Ojej ale super 😍😍 niech rośnie dziecina ❤️

reklama
Ja mam przyrost 98% a pisze ze minimum to 66% więc powinno być ok a miałam rozmowę z lekarze to powiedział że proszę Pani to jest idealny wynik i z niecierpliwością czekam na wynik z środy :)
To ja przed chwilą odbyłam rozmowę z lekarzem i mówiłam mu o tym słabym pierwszym przyroście, to tak trochę mnie zjebał, że czym ja się przejmuję jak ten drugi to ponad 450%, więc jest dobrze, a tamten to mógł być po prostu jakiś błąd. Więcej już nie zamierzam sprawdzać, bo tylko niepotrzebnie się stresuję i poczekam spokojnie na wizytę, a termin usg ustaliliśmy na 4.02 🥰

Do góry