reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziewczyny
zrobiłam dziś morfologię i badanie moczu przed czwartkową wizytą u gina i chyba nie jest dobrze , chemoglobina 10,8 stężenie i zawartość chemoglobiny w krwince czerwonej też grubo ponizej normy. Ale bardziej niepokoi mnie białko w moczu 0,35 , leukocyty 10-14, i liczne bakterie a pH 8,0 pewnie to jakaś infekcja choć nic mnie nie boli, nie swędzi ???
Nie wiem jak wytrzymam do czwartku, chyba jutro zadzwonię do lekarza

reklama
Miran - trzymam mocno kciuki, a jak przyjedzie mąz to niech Ci pomoze poszukac jakiegos szpitala w ktorym w razie czego mogliby uratowac Twojego maluszka. Oby jednak malutka zostala w brzuszku jak najdluzej.
Sylaba - ja bym zadzwoniła, to chyba moja taka reakcja po tym co napisala Miran ale jestesmy juz na takim etapie ciazy i tak nie duzo nam brakuje do tego aby nasze maluszki szczesliwie i bezpiecznie moglyby sie urodzic, to lepiej dmuchac na zimne. Jesli to rzeczywiscie infekcja to lepiej jej nie lekcewarzyc a jesli nic groznego to chociaz bedziesz spokojna:tak:

Dziękuję Ci bardzo za pocieszenie.
Limfocyty i Neutrofile mam podane w %.

Mam od około 3 miesięcy straszne problemy z zapaleniem, nie wiem czy to zapalenie pochwy czy moczu.
Gin twierdzi, że nie mam niewiadomo jakich dużych upławów, cytologia przed ciążą wyszła okey, więc to typowe zapalenie jak u ciężarnych.
Biorę od tych 3 miesięcy Lactovaginal i Pimafucin i pomaga , ale tylko na chwilę.
Mam już tego dosyć, bo mam ochotę się tam rozdrapać szczotką do butelek jak mnie czasem swędzi do granic wytrzymałości....

Z tych, które wymieniłas jako ważne podaję wyniki:

leukocyty: 8,6 norma: 3,8 - 10,0
erytrocyty : 3,8 norma: 3,7 - 5,1
hemoglobina: 11,5 norma: 12,0 - 16,0 (poniżej normy)-anemia
hematokryt: : 34,0 norma: 37,0 - 47,0 (poniżej normy)-anemia
MCV: 89,7 norma: 80,0 - 99,0

Jeżeli chodzi o infekcję w pochwie wielu lekarzy daje "jakiś lek" i mają wszystko w nosie. Tak samo z zapaleniem pęcherza. Moja siostra cioteczna w ciąży miała bardzo długo zapalenie pęcherza. Lekarz leczył ją furaginem-oczywiście jej nic nie pomagał. Urodziła chyba w 7 msc. Jeżeli ma się jakąś infekcję pochwy lub pęcherza radzę zrobić posiew, aby zobaczyć z jakimi bakteriami ma się do czynienia i lekarz powinien zastosować KONKRETNY LEK NA KONKRETNĄ BAKTERIĘ!

Dziewczynki, apropo jeszcze naszych siuśków i pęcherza. Wyczytałam w książkach, na necie i lekarz także potwierdził, że bardzo dobry jest sok z żurawiny na zakwaszanie moczu i żeby nie było bakteri w moczu. Można stosować także profilaktycznie. Jak ostatnio nie mogłam znaleźć soku w sklepie, pewnie szybciej kupi się w aptece-kupiłam dżem żurawinowy i rozwadniałam z wodą i także piłam.

Uleńko właśnie dzis bylam zrobic posiew moczu.
Jak będę za miesiąc u gina to każę sobie zrobić wymaz pochwy.
I kupuję sobie suszoną żórawinkę i wcinam codziennie :-)

Dzielna dziewczynka. To forum jest POTRZEBNE!!!
Tak na marginesie, co za lekarz, za którego trzeba myśleć??? Ale nie martw się ja od swojego też staram się być mądrzejsza i krok do przodu. Chodzę do niego prywatnie i proszę go o jak najwięcej skierowań na badania, bo mam pakiet w LUX-MED on mi daje, a ja i tak przychodzę do niego z dodatkowymi hehehe a to tarczyca, a to przeciwciała (mamy z mężem ja A RH- a on A RH+), a to toksoplazmoza ponownie, cytomagelia to samo i tak w kółko. Lekarz lekarzem ale mądrym samemu też trzeba być :tak:

hej dziewczyny!ja dzi bylam na tej obrzydliwej glukozie..ale to swinstwo ble:-(mialam robione badanie z 50g i takie mam wyniki:
-na czczo 82mg/dl
-po godz 125mg/dl
-po 2godz 104mg/dl

i nie wiem czy to dobry wynik czy mam sie juz martwic??dziewczyny pomozcie i powiedzcie to to znaczuy!!

reklama
ja odebrałam właśnie wynk moczu i poza mała infekcją mam za dużo ciał ketonowych tzn 15mmol/coś tam. Czy któraś z Was miała podobnie? Mam się martwić? Dzwoniłam do ginki i kazała jutro zrobić glukoze na czczo...

Do góry