madziek
listopadówka 2009 :)
dziękuję! tez się cieszę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pojemniczek na posiew musi być sterylny (powiedz w aptece, że to na posiew). I przed siusianiem podmyj się. A dalej standardowoDzięki dziewczyny za rady, pójdę zrobić ten posiew moczu.
Tylko powiedzcie jak to się robi? :-)
Normalnie mam oddać mocz ze środkowego strumienia do kubeczka i zanieść do labolatorium tak ??? :-)
A co do wymazu z pochwy to zmuszę gina żeby mi zrobił.
Madziek serdecznie gratuluję synka !!!!!!!
Olcia ja tez miałam stan zapalny brałam Pimafucin ale to krótkotrwale działało, potem gyno-femidazol i od 3 tygodni jak ręką odjął Polecam te tabletki.
Ja już po badaniu 3D:-)
Na 100% chłopczyk:-) Patryk
- anatomia płodu i zarys twarzoczaszki prawidłowe
- fałd karkowy 3,3 mm (norma do 5 mm)
- dł. kości nosowej 7,1 mm
- łożysko na ścianie przedniej, nie zachodzi na ujście wewnętrzne
- serce, układ naczyń w śródpiersiu prawidłowy
- waży 558 g
- pęcherzyk moczowy trochę powiększony, ale to lekarz jeszcze sprawdzi za 2 tygodnie.
a teraz o mnie:
- w prawej nerce ciężarnej zastój I stopnia (nie wiem co to oznacza)
- hemoglobina 11.3 (anemia) co za tym idzie, muszę ją podnieść, bo przez to dziecko może być niedotlenione (rada od lekarza u którego byłam to: jeść kaszankę, mięso, wędliny, szpinak, pić soki z buraków. A jeśli chodzi o tabletki z żelazem to powinno brać się je godzinę przed posiłkiem i popijać sokiem z jabłek)
Byłam na badaniu u dr Jaworowskiego we Wrocławiu na ul. Joannitów 10/12 pok. 302. Polecam, bo jest specjalistą i to nie tylko moja opinia, z tym, że kolejka ma opóźnienie dwugodzinne, ale warto czekać.