reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Witaj z powrotem w Poznaniu :-DKaśka, masz już upatrzonego lekarza?

:-) idę do dr. Izabeli Danieluk na Szewską
przyjmuje raz w tygodniu w przychodni oprócz tego przyjmuje prywatnie
zależy mi na takim lekarzu
np żebym mogła w razie problemu podskoczyć prywatnie
no i mam nadzieję że będzie w końcu dobrze i pani doktor mnie wysłucha i poradzi conieco
biorę leki na jelita i nie wiem czy będę mogła karmić przy zwiększonej dawce itd itd:-) oby w końcu ktoś mnie wysłuchał

reklama
:-) idę do dr. Izabeli Danieluk na Szewską
przyjmuje raz w tygodniu w przychodni oprócz tego przyjmuje prywatnie
zależy mi na takim lekarzu
np żebym mogła w razie problemu podskoczyć prywatnie
no i mam nadzieję że będzie w końcu dobrze i pani doktor mnie wysłucha i poradzi conieco
biorę leki na jelita i nie wiem czy będę mogła karmić przy zwiększonej dawce itd itd:-) oby w końcu ktoś mnie wysłuchał
Na znanylekarz.pl ma świetne opinie, więc mam nadzieję, że w końcu dobrze trafisz :)

hej dziewczyny!ja dzi bylam na tej obrzydliwej glukozie..ale to swinstwo ble:-(mialam robione badanie z 50g i takie mam wyniki:
-na czczo 82mg/dl
-po godz 125mg/dl
-po 2godz 104mg/dl

i nie wiem czy to dobry wynik czy mam sie juz martwic??dziewczyny pomozcie i powiedzcie to to znaczuy!!
powinnaś mieć przedział na wyniku badań. Bo różnie to jest w różnych labolatoriach.
Wiem że po obciążeniu 50 g górna granica to 140 więc ty powinnaś mieć ok :))

powinnaś mieć przedział na wyniku badań. Bo różnie to jest w różnych labolatoriach.
Wiem że po obciążeniu 50 g górna granica to 140 więc ty powinnaś mieć ok :))

wlasnie nie mam zadnych norm bo to bylo recznie pisane badanie przez pielegniarke...dlatego zastanawiam sie czy wynik jest ok??

reklama
Jesteśmy :)

Mamy 1/2kg żywej wagi, zdrowe serce, wątrobę, obie nerki, ładne przepływy, dużo wody (15cm) i nadal jesteśmy dziewczynką :)

A ja niestety mam cukrzycę ciążową (na razie niską) jutro idę na szkolenie, glukometr i paski kupione... miałam 145 cukru przy obciążeniu 75g.
Dobrze że to tylko 4 miesiące :) ja jestem ŁASUCH!

Do góry