reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Lekarz mi mówił, że to RDW-CV i PDW nie jest jakoś szczególnie ważne - zresztą i tak masz w granicach normy.
A limfocyty masz % czy ilość? Bo jak masz za niski %, to może wskazywać jakąś starą infekcję, np taką, którą przechodziłaś w zimie, jeszcze przed ciążą - teraz bez znaczenia.
W naszej morfologii najważniejsze są wyniki:
leukocytów
erytrocytów
hemoglobiny
hematokrytu
MCV
reszta nie ma większego znaczenia (wg tego, co powiedziało mi już 2 lekarzy).

Dziękuję Ci bardzo za pocieszenie.
Limfocyty i Neutrofile mam podane w %.

Mam od około 3 miesięcy straszne problemy z zapaleniem, nie wiem czy to zapalenie pochwy czy moczu.
Gin twierdzi, że nie mam niewiadomo jakich dużych upławów, cytologia przed ciążą wyszła okey, więc to typowe zapalenie jak u ciężarnych.
Biorę od tych 3 miesięcy Lactovaginal i Pimafucin i pomaga , ale tylko na chwilę.
Mam już tego dosyć, bo mam ochotę się tam rozdrapać szczotką do butelek jak mnie czasem swędzi do granic wytrzymałości....

Z tych, które wymieniłas jako ważne podaję wyniki:

leukocyty: 8,6 norma: 3,8 - 10,0
erytrocyty : 3,8 norma: 3,7 - 5,1
hemoglobina: 11,5 norma: 12,0 - 16,0 (poniżej normy)-anemia
hematokryt: : 34,0 norma: 37,0 - 47,0 (poniżej normy)-anemia
MCV: 89,7 norma: 80,0 - 99,0

reklama

Mam od około 3 miesięcy straszne problemy z zapaleniem, nie wiem czy to zapalenie pochwy czy moczu.
Gin twierdzi, że nie mam niewiadomo jakich dużych upławów, cytologia przed ciążą wyszła okey, więc to typowe zapalenie jak u ciężarnych.
Biorę od tych 3 miesięcy Lactovaginal i Pimafucin i pomaga , ale tylko na chwilę.
Mam już tego dosyć, bo mam ochotę się tam rozdrapać szczotką do butelek jak mnie czasem swędzi do granic wytrzymałości....

Kochana a dlaczego nie zrobisz sobie posiewu z pochwy i posiewu moczu?????
Ja od razu coś takiego miałam zaordynowane jak było podejrzenie zapalenia - nie ma obojętnego dla stanu zdrowia zapalenia! są jedynie inne normy dla kobiet ciężarnych.

Z harcerskim pozdrowieniem :)

Ola wspolczuje tego zapalenia..i moze fatycznie zrob ten posiwe bo skoro tyle czasu cos bierzesz i nie ma efektu no to cos jest nie tak??

Ola koniecznie zrób wymaz z pochwy w trakcie wizyty u gina. Ja robiłam już 2 razy i cały czas się leczę na grzybicę, choć jako takich objawów nie mam. Na tej podstawie będziesz wiedziała czy grzybica czy drożdzyca i do tego koniecznie posiew moczu!!! Dlaczego lekarz tego nie zlecił? Bidulka jesteś.

wiecie co zdecydowałam że w czwartek idę do nowego lekarza:blink:
muszę jeszcze raz spróbować gdzieś indziej
bo nie mogę znieść obecnego lekarza który daje znać swoim pacjentkom
że chodzą na kasę chorych
ostatnio ani na sekundę nie mogłam zobaczyć dzidzi
żadnego zdjęcia ale to już najmniejszy problem
każde pytanie przerywane i zlewające odpowiedzi
no i te kłopoty ze zwolnieniem przy braniu leków na podtrzymanie
zaprzecza sam sobie mam leżec nie dziwgać dużo odpoczywać i wrócić do pracy:szok:chyba czegoś tu nie rozumiem
z ledwością dostałam ostatnie zwolnienie bo raz już poroniłam a drugie urodziłam jako wcześniaczka
ale nie wiem czy jeszcze dostanę od niego jakieś

trzymajcie kciuki żebym w końcu trafiła na ludzkiego lekarza :tak:
i dziwne bo jakoś nawet się nie stresuję właściwie nie mam nic do stracenia
Witaj z powrotem w Poznaniu :-DKaśka, masz już upatrzonego lekarza?

Nie wiem czemu mi nie chce zrobic posiewu...
Jedynie jak mówiłam, żeby mi dał cos innego niż Pimafucin to stwierdził, że niezabardzo jest co dać podczas ciąży...

A ja naprawdę już mam tego dosyć. Swędzi nie tyle tylko w środku , ale też wszędzie na babskiej cześci ciała WRRRR
W sobotę ide na USG3D więc tam mi badania nie zrobi tylko same usg, więc jeszcze miesiąc do kolejnej wizyty będę musiała się przemęczyć...

Ostatnio mu powiedziałam, że mam kamyk w lewej nerce i przy okazji 3D mamy sprawdzić tą moją nerkę-może to od niej coś mi się rzuca na babskie sprawy ? Już sama nie wiem...

Nie wiem czemu mi nie chce zrobic posiewu...
Jedynie jak mówiłam, żeby mi dał cos innego niż Pimafucin to stwierdził, że niezabardzo jest co dać podczas ciąży...

A ja naprawdę już mam tego dosyć. Swędzi nie tyle tylko w środku , ale też wszędzie na babskiej cześci ciała WRRRR
W sobotę ide na USG3D więc tam mi badania nie zrobi tylko same usg, więc jeszcze miesiąc do kolejnej wizyty będę musiała się przemęczyć...

Ostatnio mu powiedziałam, że mam kamyk w lewej nerce i przy okazji 3D mamy sprawdzić tą moją nerkę-może to od niej coś mi się rzuca na babskie sprawy ? Już sama nie wiem...

Na posiew moczu nie musisz miec skierowania - wystarczy isc do prywatnego lab. i podac mocz :) a co do wymazu - zmus go koniecznie to nie sa zarty!

Olcia ja tez miałam stan zapalny brałam Pimafucin ale to krótkotrwale działało, potem gyno-femidazol i od 3 tygodni jak ręką odjął:tak: Polecam te tabletki.

Ja już po badaniu 3D:-)
Na 100% chłopczyk:-) Patryk
- anatomia płodu i zarys twarzoczaszki prawidłowe
- fałd karkowy 3,3 mm (norma do 5 mm)
- dł. kości nosowej 7,1 mm
- łożysko na ścianie przedniej, nie zachodzi na ujście wewnętrzne
- serce, układ naczyń w śródpiersiu prawidłowy
- waży 558 g
- pęcherzyk moczowy trochę powiększony, ale to lekarz jeszcze sprawdzi za 2 tygodnie.

a teraz o mnie:
- w prawej nerce ciężarnej zastój I stopnia (nie wiem co to oznacza:confused:)
- hemoglobina 11.3 (anemia) co za tym idzie, muszę ją podnieść, bo przez to dziecko może być niedotlenione (rada od lekarza u którego byłam to: jeść kaszankę, mięso, wędliny, szpinak, pić soki z buraków. A jeśli chodzi o tabletki z żelazem to powinno brać się je godzinę przed posiłkiem i popijać sokiem z jabłek)

Byłam na badaniu u dr Jaworowskiego we Wrocławiu na ul. Joannitów 10/12 pok. 302. Polecam, bo jest specjalistą i to nie tylko moja opinia, z tym, że kolejka ma opóźnienie dwugodzinne, ale warto czekać.

reklama
Do góry