reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

gratulacje dziewczyny dobrych wynikow i poznannia plci :D nam niestety nie bylo to dane, nie tylko sprzet slabej jakosci ale i maluch sie wierci strasznie :) nie dal sobie zmierzyc nawet bicia serduszka tylko non stop skakal... raz na jedna raz na druga strone :) poza tym wszystko w porzadku i czekamy kolejny miesiac :( teraz tylko sterta badan nas czeka i przejscie przez glukoze :)

reklama
hmmm... mi na połówkowym ginio nie powiedział nic o wodach płodowych...powiedział tylko ze wszystko jest w porzadku, malenstwo dobrze sie rozwija i mam sie niczym nie martwic... Wiec nie dopytywałm juz o nic...Wiec mam nadzieje ze wszystko jest ok bo raczej jakby nie było to by powiedział...

ja jeśli czuję jakieś ruchy to pod pępkiem bardzo delikatnie a tam też mam łożysko. W środę idę do lekarza i może podejrzy co tam się dzieje, zapytam wtedy o położenie. Zobaczymy czy coś się zmieniło.

wiecie co zdecydowałam że w czwartek idę do nowego lekarza:blink:
muszę jeszcze raz spróbować gdzieś indziej
bo nie mogę znieść obecnego lekarza który daje znać swoim pacjentkom
że chodzą na kasę chorych
ostatnio ani na sekundę nie mogłam zobaczyć dzidzi
żadnego zdjęcia ale to już najmniejszy problem
każde pytanie przerywane i zlewające odpowiedzi
no i te kłopoty ze zwolnieniem przy braniu leków na podtrzymanie
zaprzecza sam sobie mam leżec nie dziwgać dużo odpoczywać i wrócić do pracy:szok:chyba czegoś tu nie rozumiem
z ledwością dostałam ostatnie zwolnienie bo raz już poroniłam a drugie urodziłam jako wcześniaczka
ale nie wiem czy jeszcze dostanę od niego jakieś

trzymajcie kciuki żebym w końcu trafiła na ludzkiego lekarza :tak:
i dziwne bo jakoś nawet się nie stresuję właściwie nie mam nic do stracenia

Martwię się moimi wynikami krwi i moczu.

Hemoglobina i hematokryt poniżej normy-to normalka u mnie-czy w ciąży, czy nie w ciąży.

Ale martwią mnie jeszcze te wyniki:

Limfocyty 18 norma: 20-45 (poniżej normy)
Neutrofile 76 norma: 40-76 (powyżej normy)
RDW-CV 15 norma: 12-15 (prawie przekroczenie normy)
PDW 16 norma: 9-17 (prawie przekroczenie normy)

Leukocyty w moczu : 5-10 norma: 0-5 (powyżej normy)

A tak poza tym to te wyszły chyba dobre :-)
Toksoplazmoza IgM: 0,053 czyli nadal wynik ujemny
Poprzednio 0

Cytomegalia IgM: 0,13
Poprzednio 0,31

Mogłybyście sprawdzić czy Wy też macie w swoich wynikach takie wartości lub podobne???? Chodzi mi o morfologię krwi i te leukocyty w moczu.

reklama

Limfocyty 18 norma: 20-45 (poniżej normy)
Neutrofile 76 norma: 40-76 (powyżej normy)
RDW-CV 15 norma: 12-15 (prawie przekroczenie normy)
PDW 16 norma: 9-17 (prawie przekroczenie normy)

Leukocyty w moczu : 5-10 norma: 0-5 (powyżej normy)
Lekarz mi mówił, że to RDW-CV i PDW nie jest jakoś szczególnie ważne - zresztą i tak masz w granicach normy.
A limfocyty masz % czy ilość? Bo jak masz za niski %, to może wskazywać jakąś starą infekcję, np taką, którą przechodziłaś w zimie, jeszcze przed ciążą - teraz bez znaczenia.
W naszej morfologii najważniejsze są wyniki:
leukocytów
erytrocytów
hemoglobiny
hematokrytu
MCV
reszta nie ma większego znaczenia (wg tego, co powiedziało mi już 2 lekarzy).

Do góry