reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Na drogi moczowe dobrze jest też jeść owoce i warzywa, które są moczopędne, żeby wypłukać bakterie. no i suszona żurawina jest the best!

wiecie co? Dziwię się niektórym lekarzom... ostatnio tak źle potraktowal mnie lekarz na pierwszym usg które miałam na potwierdzenie ciąży. Strasznie mnie wkurzył! Mimo, że byłam prywatnie, potraktował mnie jak zło konieczne i wszystko robił niechętnie... Na dodatek kazal mi brać obojętnie jakie witaminy dla kobiet w ciąży i przepisał stos badań, których na początku ciąży się nie robi... Ale na szczęście zmieniłam lekarza.

1. podajesz swój wiek w momencie poczęcia (nie ma być rocznikowo, tylko tyle ile mamy skończone)
2. miesiąc, w którym doszło do poczęcia

Dziekuje

Ale normalnie u mnie wielaka niewiadoma z tym miesiacem,bo bylam na tabletkach obnizajacych hormony,gdyby patrzec w kalendarzu to najwieksze prawdopodobienstwo wychodzi na 2 marca tz zaplodnienie,sex mielismy ostatniego lutego .
A w lutym wychodzi chlopak,marzec dziewczynka.I niewiem czy te plemniki by mialy cos tam zaplodnic tego ostatniego dnia lutego czy se dluzej przezyly .No ale ostatnio mi powiedzieli ze bedzie chlopak.

Aggisa a dobrze dajesz miesiac poczecia??

po angielsku nierozumiem..ale pierwsze sa ile lat sie ma ..drugie data poczecia i z tego wychodzi jaka plec dzidziusia tak??
ja urodziny mialam w kwietniu to mialam jeszcze 28 lat w lutym...wiec wychodzi dziewczynak...jak wpisze ze mialam 29 to wychodzi chlopak..hihihioj ta moja dzidzia chyba naprawde nie chce mi ujawnic plci..haha
a z tego drugiego..co juz dawno robilam wychodzi centralnie dziewczynka:)))
xxxklaudziaxxx...czwarty raz probowac...hihihih..zes mnie rozsmieszyla az sie sama pod nosem usmialam:-Dzebym tak wygrala w totka jakiegos to i moze bym probowala...ale na 4 juz nie bede miec sily..planowane moje..to ostatnie juz:tak:i mam nadzieje ze juz ostatni moj M w moim zyciu..hihihibo dwoje dzieci mam z pierwszego malzenstwa...starszy synek w pl z moim ex jest i ja mam mlodszego...no i zalozylam na nowo rodzine..no i teraz trzecie...raczej mysle o tym by i starszy chcial do mnie przyjechac na stale ale on niechce jak narazie bo ma problem z jezykiem..i wogle nie chce do innego kraju..wiec musze cierpliwie czekac az tatus mu da popalic..:tak:i maly do mamy bedzie gonic...:tak:wiec skupiam sie na tym by dac wszystko moim dzieciom ktore juz mam wiecej problemow mi nie potrzeba jak jeszcze 4 dzidzius..hihi..bym musiala swojego mercedesa zmienic na mini busa...z cala rodzinka..hihi

reklama
Ja najprawdopodobniej dostalam prezent w dzien kobiet :-) I wskazuje na to ze moj maluszek tez bedzie kobietka ale zobaczymy w ten piatek, wogole to jak zerklam teraz to marzec byl jedyna szansa na dziewczynke w tym roku!!!!! przynajmniej dla mnie hehe licze na to ze sie udalo hehehe. Tak sie nakrecam tymi rozmowami z wami ze jeszcze bardziej wytrzymac nie moge heheh

Do góry