reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Witam was!
Dzisiaj miałam robione usg i wyyszło dobrze dzidziuś zdrowy i ruchliwy chociaż płci nie chce zdradzić, chowa się... ale wyszło mi łożysko brzeżnie przodujące i się trochę martwię. czy któraś z was ma takie?

Camelia, najważniejsze, że dzidzuś zdrowy - skoro nie chce pokazać płci, znaczy, ze chce was zaskoczyć ;-) A co do łożyska to pilnuj się, nie przemęczaj i kontroluj sytuację - chyba powinnaś leżeć. Staraj się nie denerwowac na zapas bo to jest najgorsze w ciąży. 3mamy kciuki !!!:-)

Dziewczyny dziś w końcu mam połówkowe :-)! O 16 i już doczekać się nie mogę!!! Chociaż stres wielki!!! Trzymajcie proszę kciuki :rolleyes2:!

Oj, jak ci zazdroszę - ja czekam do środy i też nie moge się doczekać. Wszystko będzie ok - oczywiście, że wszystkie trzymamy kciuki!!! Napisz co i jak zaraz po powrocie :-)

reklama
też taki mały psikus....i będzie CHŁOPCZYK!!!!
siurka (hihi) widać jak na dłoni :))) nie ma mowy o pomyłce :)
Tatuś dumny :) a ja różowe śpiochy schowałam na dno szuflady :))))
Ale jestem szczęśliwa :)

Gratuluje synka! Jak juz widac siuraczka to pewniak-przeciez nie odpadnie!!!

Hej! Nie mam niestety z dzisiejszego badania usg fotki, bo sprzęt mój ginekolog w przychodni ma stary, ale najprawdopodobniej będę mieć synka;-) Lekarz na 100% nie jest pewny, ale wydaje mu się, że raczej chłopczyk. Z reszta ja sama widziałam jajka:tak: ale on mówi, że czasem u dziewczynek jest takie ułożenie, że wargi sromowe wydaja się duże i można je pomylić z klejnotami. 13 Lipca mam 3D, więc się okaże kto to;-):-)
Bądź co bądź, najważniejsze, że dzidzia zdrowa. Maleństwo wierciło się tak bardzo, że nie mógł zmierzyć kości udowej.:-)
Najwazniejsze, ze dziecko zdrowe i tego gratulujemy, a czy chlopiec-za kilka dni pogratulujemy:-)

Gratuluję wyników usg i czekam na newsy po badaniu od dziubasek08.

Witam was!
Dzisiaj miałam robione usg i wyyszło dobrze dzidziuś zdrowy i ruchliwy chociaż płci nie chce zdradzić, chowa się... ale wyszło mi łożysko brzeżnie przodujące i się trochę martwię. czy któraś z was ma takie?
Dobrze, ze malenstwo zdrowe, a reszta sie ulozy:tak::-D

Dziewczyny dziś w końcu mam połówkowe :-)! O 16 i już doczekać się nie mogę!!! Chociaż stres wielki!!! Trzymajcie proszę kciuki :rolleyes2:!
Czekamy na wieci i trzymamy kciuki!!!

Kobietki, zauwazylyscie, ze robi sie wysyp siuraczkow;-):-D:-D:-D???
Bedzie rowno w listopadzie babeczek i facecikow:-)

jej!!! serdeczne gratulacje !!!! nie bylo mnie raptem 4 dni a tu tyle wiadomosci :))) Tylko pozazdroscic wiedzy :) ja czekam na wizyte do piatku i moze sie uda :) trzymajcie kciuki :)

jejku ja też juz wytrzymac nie moge oby do czwartku w końcu i ja sie dowiem kogo tam w brzuszku nosze. Mam nadzieje że sie ujawni:-)

a tym listopadówkom które juz po połówkowym gratuluje z całego serduszka dobrych wyników

camelia nie martw sie jak lekarze mówią ze sie łożysko podniesie z czasem to napewno tak będzie, mojej siostrze sie podniosło i jest ok. Tylko sie nie przemeczaj i nie dzwigaj( aha i miała zakaz sexu:zawstydzona/y:)

A moja ginka mówiła że nierzadko zdarza się , ze pępowina tak się układa, że wygląda jak siuraczek :-):tak:... Więc może jednak trochę w listopadzie poodpada tych penisków :-D
Moze i tak, choc u mojego synka widac bylo i jajeczka i siuraczka 4mm-na pepowine stanowczo za malo:tak:. Ale gdyby sie okazalo przy porodzie ze jest coreczka to balabym bardzo szczesliwa z takiej pomylki-jesli nie padlabym z wrazenia:szok::-D:-D:-D

to zaczęłam się zastanawiać czy i moja "córvia" nie będzie miała siuraczka....:-D
moja gin powiedziała że na 70% dziweczynka ale dodała że jest między nóżkami pępowinka.... allbo udało jej się zobaczyć cipuszkę albo po prostu strzelała i będziemy mieć niespodziankę.....:-p
zobaczę 31.07 bo tu mam 3d ... wszystko się okaże....:tak:

reklama
Do góry