reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziewczyny gratuluje!!!!

Dziubasek jak u mnie okaze sie ze chlopczyk to moge pozegnac sie z polowa rzeczy. Mam tyle slicznych bluzeczek sukieneczek itp od znajomej po coreczce ze szkoda gadac. A tych bucikow trampeczkow sandaleczkow na lato.... bede musiec zostawic na nastepna ciaze :-)

reklama
Dziewczyny gratuluje córeczek :-)
Ka...M mi też ciągle mówili, że będzie chłopak, nawet moja gin. Ale wyszła dziewucha :-D

No i oczywiście gratulacje dla szczęśliwych mamuś syneczków:-) Ale różowe ciuszki i sukieneczki mogą poczekać na drugiego bobasa ;-)

dziubasek08
Przepis na dziewczynkę:
seks tylko do 12 dnia cyklu, potem nic. To zwiększa szanse na córcię, bo plemniczki żeńskie są wolniejsze i żyją dłużej od szybkich chłopaków, dziewczynki maja większe szanse na doczekanie dojrzałego jajeczka, bo raptem 3 dni (72godz.) pozostaje do owulacji, a chłopaki w tym czasie mogą już nie żyć.
Moja koleżanka z pracy tak doczekała się córci, teraz druga w ten sam sposób pracuje nad dzieckiem.

U nas ten przepis sie nie sprawdził, bo seksik byl w Walentynki(sobota) a dni plodne mialam dopiero w nastepnym tygodniu (sluz itp) a wyszedl niby chłopczyk;-) ale to moze jeden sprytny plemniczek przetrwal akurat;-)

to tak jak u nas, w walentynki :-D ale ja mam owulację zawsze 15-16 dnia cyklu, no i u nas też niby chłopczyk, ale potwierdzi się to na usg 3D.:tak:

a ja juz nie wiem kiedy zaszlam dokladnie. Wedlug kalkulatora w internecie wychodzi okolo 7 marca. Ale jakos mi sie ta data nie podoba hehehe. Ja wogole myslalam ze moja dzidzia tez walentynkowa byla ale cos mi sie pomieszalo w glowce hehe. Chociaz wszystko mozliwe. Gdyby nie @ to uwierzylabym ze to walentynkowy maluszek. No nic, zobaczymy ktory to tydzien jeszcze raz na USG :-) Wsumie to ucieszylabym sie bardzo gdyby byla starsza :-)

ja mam problem z dokładnym ustaleniem.... bo tak od walentynek to właściwie to mogłam zajść w ciąże tak średnio 3 razy dziennie, pomijając 21, 22 i 23 luty- bo wtedy byłam we wrocławiu ;-)

reklama
dziubasek08
Przepis na dziewczynkę:
seks tylko do 12 dnia cyklu, potem nic. To zwiększa szanse na córcię, bo plemniczki żeńskie są wolniejsze i żyją dłużej od szybkich chłopaków, dziewczynki maja większe szanse na doczekanie dojrzałego jajeczka, bo raptem 3 dni (72godz.) pozostaje do owulacji, a chłopaki w tym czasie mogą już nie żyć.
Moja koleżanka z pracy tak doczekała się córci, teraz druga w ten sam sposób pracuje nad dzieckiem.

u mnie sie tez ta teoria nie sprawdzila:-)

Do góry