reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
ja tez bylam wczoraj na wizycie i wszystko ok :-) anemia sie nawet troche zmniejszyla :rofl2: no i przede wszystkim Wiktor na razie nigdzie sie nie wybiera:cool2: tak wiec raczej posiedzi grzecznie w brzuchu do 13 listopada:-)

ja ze wzgledu na problemy z siatkówka i duza wade wzroku mam planowana cesarke wiec 13 najpozniej urodze:-) chociaz czasami juz bym chciala zeby maly zaczal sie pchac na swiat troche wczesniej no ale dla niego najlepiej zeby posiedzial do konca:rofl2:

ja ze wzgledu na problemy z siatkówka i duza wade wzroku mam planowana cesarke wiec 13 najpozniej urodze:-) chociaz czasami juz bym chciala zeby maly zaczal sie pchac na swiat troche wczesniej no ale dla niego najlepiej zeby posiedzial do konca:rofl2:

no to masz ten sam problem co ja.... ja tez ze względu na siatkówkę będe miałą cesarke ale lekarz narazie nie wyznaczył terminu(planowwany na 20.11) ale nie wiem czy nie zrobi tego po 36 tygodniu bo idziemy do niego 26 pazdziernika wiec kto wie moze sie to wszystko przyspieszy....

ja w sumie termin mialam na 18 listopada wiec ta cesarka jest planowana tak "prawie" w terminie...zawsze istnieje szansa ze zacznie sie cos dziac wczesniej ale tez nie wiem czy jest sens malego wyciagac na sile duzo wczesniej :rofl2: no chyba ze rzeczywiscie osiagnie prognozowane 4kg:cool2:

hmmm, a ja dalej nie znam wynikow badania poziomu glukozy, chociaz bylo robione 06.10.09, wydaje mi sie,ze wszystko ok, bo polozna w szpitalu powiedziala,ze powinni miec wyniki za 1-2 dni i jak cos bedzie nie tak to od razu beda wiedzieli, wiec skoro nie dali mi znac, to chyba dobrze? :confused2: pewnie dowiem sie dopiero na nastepnym spotkaniu z moja polozna, czyli 26.10

no to masz ten sam problem co ja.... ja tez ze względu na siatkówkę będe miałą cesarke ale lekarz narazie nie wyznaczył terminu(planowwany na 20.11) ale nie wiem czy nie zrobi tego po 36 tygodniu bo idziemy do niego 26 pazdziernika wiec kto wie moze sie to wszystko przyspieszy....

Helena ja mam termin na 19.11.
A cesarke gin mi chcę zrobic około 15.11. Mówi, że najlepiej na przełomie 39/40 tygodnia.
Boję się, że to dosc późno i, że zacznie sie coś dziac wczesniej, a córę mam ułożoną miednicowo całkowicie.

reklama
Helena ja mam termin na 19.11.
A cesarke gin mi chcę zrobic około 15.11. Mówi, że najlepiej na przełomie 39/40 tygodnia.
Boję się, że to dosc późno i, że zacznie sie coś dziac wczesniej, a córę mam ułożoną miednicowo całkowicie.

niunka ja mysle, ze nawet jak zaczniesz miec wczesniej skurcze to zdaza Cie polozyc i dzidzie wyciagnac CC. bo o te oczy to chodzi glownie w fazie skurczy partych.

DO WSZYTSKICH KTORE RODZA NATURALNIE:
PODCZAS SKURCZY PARTYCH OCZY ZAMKNIETE !!! BO MOGA POPEKAC ZYLKI I MOZNA DOSTAC WYTRZESZCZU.
(to nie sa zarty)

Do góry