reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

ja mam maluszka cala ciaze po prawej stronie. i czasem jak on sie wypycha to moge go po dupce poklepac. jak sie poloze na prawa strone to on od razu zaczyna mi raczkami i nozkami dawac znac ze mam zmienic pozycje bo on na plecach nie za bardzo chyba lubi lezec.
czasem mam taki "namiocik", ale tylko jak on sie "wypycha"

reklama
Dziekuje dziewczyny - bardzo to wazne dla mnie informacje zwrotne :) bo ja juz idiotka zaczelam czytac o malowodziu i jego konsekwencjach. jutro ide na KTG to moze dorwe swoja gineo i zmusze do zrobienia usg :) tak profilaktycznie

Witam sie popołudniowo i od razu wale z pytaniem:
zazwyczaj leze (spie) na boku, zazwyczaj lewym, przez ciaze za wiele nie przytylam (3 kg i chyba wlasnie schudlam ale nie wiem, jutro sie dowiem), mam dosyc zgrabny brzuszek (ani duzy ani maly). Do sedna. Kiedy przekrece sie po lezeniu bokiem na wznak widac Idę. To znaczy kiedy ja leze na boku to ona sie uklada na plecach, jak sie przekrece to ona sila rzeczy lezy na boku w pozycji embrionalnej. Kiedy patrze na moj brzuch to po jednej stronie mam wybrzuszenie a z drugiej "zapasc" - cos jak namiot :), tak jakby postac czlowiecza przykryta koldra. Mala po chwili jest niezadowolona i sie rusza zeby zmienic pozycje. Pytanie glowne: czy któraś z Was też coś takiego obserwuje?????? nigdzie nie wyczytalam takich rewelacji, a mam swojego (jedynego) osobistego swira w tej ciazy zwiazanego z iloscia wod plodowych (ktore przez cala ciaze byly w normie ale samie wiecie jak to jest ze swirem).
Ja mam identycznie :-D Ale pierwszy raz jak po przebudzeniu zobaczyłam, że nie mam prawej połowy brzucha (dokładnie połowy, od pępka) to wpadłam w taką panikę, że wstyd się przyznawać :zawstydzona/y:

Wczorajsza wizyta mnie nie zadowoliła bo nie było usg no ale przeżyje. Przy badaniu ginekologicznym stwierdził,że wyczuwa główke juz:szok:.

Termin mam na 12.11 , 10.11 mam się zgłosić do szpitala na amnioskopie:shocked2: i tak co 2 dzień aż zacznie się coś dziać:confused2:.

Szyjka skróciła się po 3 tyg z 2cm na 1cm/1,5cm

A torba nie spakowana :eek:....

Na suwaczku 36tydz a ja w karcie ciąży mam 38tc.... Stwierdził "ciąża donoszona".
Dziwne...
mnie też powiedział, że gotowa jestem i moge już rodzić!!!!!
W sobotę rano przed zajęciami podjechałam do swojego drugiego lekarza na usg. Olaf waży 3 kg :)))) obwód główki 33,4 cm – chyba sporo???
Jutro zaczynam 37 tydzień!!!

W sobotę rano przed zajęciami podjechałam do swojego drugiego lekarza na usg. Olaf waży 3 kg :)))) obwód główki 33,4 cm – chyba sporo???

moj krystianek przy wadze 2700 mial 32,9 cm obwod glowki. wiec Twoj to chyba az tak duzej nie ma przy wadze 3 kg. to chyba norma ;-)

u mnie dokladnie w 36 i 5 dzidzia 3300g i 34 cm wiec mysle ze rozmarówka u Ciebie jak najbardziej jest ok :)

byłam dzis w przychodni u lekarza mojego po skierowanie na badania dał mi na krew i mocz i powiedział ze 26 jak bedziemy u niego w gabinecie zrobi posiew z pochwy....
dowiedziałam się tez bo pytałam mniej wiecej kiedy mnie wezmie do szpitala ze nie wiadomo czy bedzie przy mojej cesarce i czy to on bedzie mnie przyjmował na oddział bo on ma jakies egzaminy... troszke sie martwie bo wolałabym zeby to on był przy mnie skoro juz wie co i jak..... powiedział o tym męzowi a on ze pogadamy z nim 26 jak bedziemy u niego w gabinecie-jestem ciekawa i troche sie stresuje...
aha i co ciekawe kazał odstwic tabletki jak sie skoncza-wypadnie to 27... powiedział tez ze do tugodnia po odstawieniu nic nie powinno sie dziać a pozniej najlepiej zgłosic sie do szpitala bo nigdy nic nie wiadomo... przeraza mnie to ale co zrobic....
zapomniałam napisac ze z wynikami dopiero do niego 26 a badania ide zrobic jutro....

mój w 37 tyg miał 3600g i głowkę 35,5 :-( to jest duzo. Myslę, ze ty dziubasku nie masz się czym martwić.

reklama
DO WSZYTSKICH KTORE RODZA NATURALNIE:
PODCZAS SKURCZY PARTYCH OCZY ZAMKNIETE !!! BO MOGA POPEKAC ZYLKI I MOZNA DOSTAC WYTRZESZCZU.
(to nie sa zarty)
Tak, tak, zgadza się :tak: Już kiedyś o tym pisałam - moją mamę nikt nie uprzedził i po porodzie przez 3tyg wyglądała jak królik z czerwonymi białkami... dobrze ze tylko na tym się skończyło...

ja się pytałam mojej położnej ze Sz.Rodz. o to i uzyskałam taką odpowiedz: Naczynka pękają w oczach, bo przemy w "policzki" i "szyję" tzn. że nabieramy dużo powietrza w twarz i przemy, a trzeba nabrać dużo powietrza w "brzuch", a poliki trzeba mieć puste. Bo jeśli wypychamy twarz powietrzem to pod tym ciśnieniem nam rozpycha naczynka w oczach, a nawet i na twarzy. Jak pytałam się o oczy to mówiła, że to aż takiego znaczenia nie ma jesli dobrze nabieramy powietrze, ale możemy zamknąć. Parcia nie można ćwiczyć w ciąży, dziewczyny !!!

Do góry