Przez to mógł się udać transfer 3, trafiłaś na zdrowa komórkę tak jak ja z pierwsza ciąża. W moim przypadku, prawdopodobnie w Twoim też jest tak że na 6 komórek 1 jest zdrowa 1 jest nosicielem jak ja 1 zespół Patau czyli chromosom 13 jest szansa urodzić ale dzieci nie dozywaja roku a reszta umiera odrazu to już takie wady że nie ma szans na utrzymanie. Do tego dokładasz takie same możliwości jak normalna ciąża, że może być puste jajo i tysiące innych przyczyn to szansa w moim przypadku na urodzenie zdrowego dziecka jest poniżej 10%. Teraz robiłam badania genetyczne komórek, z 8 komórek zostało 5 i one poszły do badania i z 5 komórek 2 są zdrowe, 3 miały wady 11, 13 i 19 chromosomu to już bardzo rzadkie schorzenie ale się zdarza. Jestem po transferze pierwszej komórki I czekam na usg potwierdzające czy jest wszystko ok, bo beta przrastala w porządku
masz cp przedyskutować z lekarzem, bo rozumiem że to kariotyp dziecka, może się okazać że wyszło denovo a wy jesteście zdrowi, na pewno będzie zalecenie zrobienia kariotypow przrz was kto jest nosicielem. Bo może się okazać że wszystko jest ok.