reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

moja ginka, tak jak Nataluni, mówi, ze lepiej jak się kontroluje cięcie niż jak pęka samo:tak:. Z resztą moja mama popękała sama i trzeba było zaraz po urodzeniu wprowadzać ją w narkozę i sprawdzać czy nie ma krwotoku wew., bo krwawiła bardzo i nikt w strugach krwi nie umiał z całą pewnością orzec co popękało...
Skończyło się transfuzją, potem było ok.
Ale jak sami natną to przynajmniej wiadomo co i jak:tak:

reklama
Wróciłam od pani dr....i jak stwierdziła nie widzi możliwości szybszego porodu:-):-):-), dostałam L4 do 4.11 i 5 mam się stawić do szpitala, bo ma dyżur więc może coś się uda zdziałać. Ostatnim razem nie dało się nic zrobić i poleżałam sobie:cool2:, a teraz zobaczymy

a ja wkońcu umówiłam się na badanie krzywej cukrowej i zrobią mi ją w następną środę...
mam nadzieję że nie wykaże mi żadnej cukrzycy:tak:

poza tym gratuluję wszystkim dziewczynom dobrych wyniczków bo ostatnio coś nie byłam w stanie nadrobić....;-)

Wczorajsza wizyta mnie nie zadowoliła bo nie było usg no ale przeżyje. Przy badaniu ginekologicznym stwierdził,że wyczuwa główke juz:szok:.

Termin mam na 12.11 , 10.11 mam się zgłosić do szpitala na amnioskopie:shocked2: i tak co 2 dzień aż zacznie się coś dziać:confused2:.

Szyjka skróciła się po 3 tyg z 2cm na 1cm/1,5cm

A torba nie spakowana :eek:....

Na suwaczku 36tydz a ja w karcie ciąży mam 38tc.... Stwierdził "ciąża donoszona".
Dziwne...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a co to ta amnioskopia?

Badanie polega na ocenie wzrokowej dolnego bieguna pęcherza płodowego przy pomocy przyrządu optycznego (wziernika) nazywanego amnioskopem. Wziernik wprowadzany jest przez pochwę do szyjki macicy.

Amnioskopia informuje o barwie i ilości płynu owodniowego, o stanie błon płodowych oraz niekiedy o części przodującej płodu. Stwierdzenie zielonego płynu owodniowego lub zmniejszonej jego ilości wskazuje na prawdopodobieństwo zagrożenia płodu.

Ja byłam wczoraj u ginka i stwierdził, że szyjka sie skróciła ale nie jest źle bo niby część wewnętrzna trzyma. Nie znam sie kompletnie na tym. Poza tym pytałam go oplamienie bo mam od 2 dni takie brązowe plamienia ale stwierdził, że mam jechac do szpitala gdyby sie zwiększylo. Czy Wy tez macie jakieś plamienia?

reklama
moje wczorajsze wyniki:

maluszek slabo ruchliwy,
wody plodowe zmniejszyly sie do 25, ale ciagle jest ich duzo, wiec kolejne USG mam 30 pazdziernika.
we wtorek mam kolejny pomiar cukru.
z powodu braku ruchow malutkiego mialam robione tez KTG. dwa razy ...
pierwsze nie podobalo sie lekarce, poniewaz malemu skakal strasznie puls. raz mial 160 a raz tylko 70 ...
drugie wyszlo juz w normie, srednio mial miedzy 130 a 135.
a no i ciagle ulozony glowka w dol. nie chce mu sie zmienic pozycji choc ma duzo miejsca :)

Do góry