reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Cześć dziewczyny, mam mały dylemat. Czy któraś z was miała białko w moczu?? Mi wyszło 30 mg/dl!!!! Wiem, że to źle, ale lekarz przepisał mi tylko furagin i kazał przyjść dopiero za 3 tygodnie :-( Nie puchnę jakoś strasznie, a ciśnienie jest w normie więc może nie powinnam panikować, że to początek gestozy tylko grzecznie brać furagin i czekać? Gin twierdzi, że to może być zapalenie pęcherza po prostu i tyle. Co byście zrobiły w takiej sytuacji? Chyba znowu panikuję :-(

Poza tym szyjka króciutka ale bez rozwarcia. Fenoterol zmieniam na 2 dziennie i do końca października mam brać.

Nie wiem czy się martwić czy nie :-(

reklama
Cześć dziewczyny, mam mały dylemat. Czy któraś z was miała białko w moczu?? Mi wyszło 30 mg/dl!!!! Wiem, że to źle, ale lekarz przepisał mi tylko furagin i kazał przyjść dopiero za 3 tygodnie :-( Nie puchnę jakoś strasznie, a ciśnienie jest w normie więc może nie powinnam panikować, że to początek gestozy tylko grzecznie brać furagin i czekać? Gin twierdzi, że to może być zapalenie pęcherza po prostu i tyle. Co byście zrobiły w takiej sytuacji? Chyba znowu panikuję :-(

Wiesz ja nigdy nie miałam białka w moczu , ale wiem , że mój gin.pierwsze co to na to właśnie patrzy. Więc to raczej ważne. Z drugiej strony Twój lekarz też pewnie wie co mówi i warto mu zaufać;-)

właśnie wróciłam z wizyty u mojej lekarki, która stwierdziła, że synuś jest baaardzo, bardzo nisko już ułożony. Główka właściwie wyczuwalna w badaniu gin. No i stwierdziła, że ma nadzieję, ze się uda spotkać za 3 tygodnie, a to będzie dopiero 5 list. :szok:, termin miał być na 28 :szok:
hmmm... maluch waży 2250g , więc teraz czas się oszczędzać, żeby Bartuś? nabrał masy .

Ja bym zrobiła tak - nie panikowałabym, tylko grzecznie brałabym furagin, a co dwa dni nosiłabym mocz do analizy, żeby mieć kontrolę. U mnie kosztuje to 10 pln... spokój - bezcenny :tak: Jakkolwiek myślę, że lekarz też nie jest szalony i gdyby było duże zagrożenie to by zalecił Ci inne działania :tak:

Ja się całkowicie zgadzam z IZĄ!!! Słuchaj lekarza, bierz furagin, a co dwa dni zbadaj mocz! W aptekach są też dostępne paski do analizy moczu - od ilości białka w tym wypadku zależy zabarwienie... Chociaż tak jak Iza mówi, mocz jest tani do badania...

Ja się całkowicie zgadzam z IZĄ!!! Słuchaj lekarza, bierz furagin, a co dwa dni zbadaj mocz! W aptekach są też dostępne paski do analizy moczu - od ilości białka w tym wypadku zależy zabarwienie... Chociaż tak jak Iza mówi, mocz jest tani do badania...

a słusznie!! są paski do badania przecież :tak: to jesczze lepszy pomysł - będzie taniej i bez noszenia :cool2:

no wlasnie to nie jest takie oczywiste, moja znajoma tydzien temu nie przyjeli na madalinskiego pomimo tego ze chodzila cala ciaze do lekarza z tego szpitala:cool: moze rzeczywiscie chodzi o skierowanie ale jak nawet je masz a nie ma miejsc na porodowkach to co wtedy? czekasz na korytarzu?:confused2: ja postanowilam ze tak zrobie;-) wtedy juz chyba nie beda mieli wyjscia:-D
tak w razie czego i ja czekam na korytarzu, a co!!! nie zabronią mi :))))
a ty w którym szpitalu chcesz rodzić?
apropo Madalińskiego u mnie w rodzinie są złe sytuacje związane z ich porodówką więc tam się nie wybieram

reklama
a ja sie przerazilam rozmawialam z kolezanka i jej córka miala 33 cm jak sie urodzila i siostry syn tez :szok: a u mnie tydzien temu 34 było to ciekawe ile bedzie miało przy porodzie... chyba nie obejdzie sie bez nacinania :szok::szok::szok:
mój miał 37 cm jak sie urodził. Łatwo nie było!!!

Dziewczyny a jak to jest z porodem , gdy jest już termin i nic się nie dzieje? I co trzeba się zgłosić w dzień terminu? czy czekać do upadłego ?;-)
W dniu terminu trzeba zgłosić się do szpitala. Można tez na drugi dzień jak nic się nie dzieje. Każą wtedy przyjeżdżać co 2 dni na badanie i KTG

Do góry