reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Kobietki, na dniach mam zrobic rutynowe badania: morfologia, mocz, wr i cos tam z zoltaczka. Ale mam ropny stan zapalny dziasla(zeba) i on pewnie szybko nie minie. Czy on nie wplynie na falszowanie wynikow? OB nie mam robic, a chyba ob jest badaniem wykazujacym stany zapalne.

reklama
Kobietki, na dniach mam zrobic rutynowe badania: morfologia, mocz, wr i cos tam z zoltaczka. Ale mam ropny stan zapalny dziasla(zeba) i on pewnie szybko nie minie. Czy on nie wplynie na falszowanie wynikow? OB nie mam robic, a chyba ob jest badaniem wykazujacym stany zapalne.
Z tego co wiem to zapewne leukocyty Ci skoczą, bo każdy stan zapalny powoduje wzrost ich liczby... Z tego co pamiętam. Jak się mylę , to przepraszam:sorry:

Z tego co wiem to zapewne leukocyty Ci skoczą, bo każdy stan zapalny powoduje wzrost ich liczby... Z tego co pamiętam. Jak się mylę , to przepraszam:sorry:
Dzieki za odp...tez mi sie wydawalo, ze cos moze byc za duzo...ale powiem po prostu o tym gin i tyle...coz moge wiecej zrobic...

i nie przepraszaj :)

a propos oczy. Od kilku dni boli mnie za lewą gałka oczną jak za mocno się rozglądam.Mierzyłam cisnienie i jest ok. Nie wiem czy w ciąży to jest powód by iść do okulisty? Może sobie jakoś nadwyrężyłam?

hejka dziewczyny:))))
piszecie duzo o okulistach...chcialam wam napisac ze nawet te przyszle mamusie ktore nie maja problemu ze wzrokiem...przy porodzie..skurczach i parciu by zamykaly oczy...slyszalam ze z wysilku moga krwinki popekac:szok:i oczy moga byc potem jak u wampirzycy....niewiem ile w tym prawdy ale pisze to co uslyszalam:tak:

Tak, moja bratowa przez miesiąc od porodu miała całe białka w oczach przekrwione. Powiedziała jej położna, że to z wysiłku i ciśnienia. Potem jeszcze problem bo musiała kilka wizyt u okulisty zaliczyc i stosowac krople.

wogóle to zaraz jadę do szpitala na badania...
ciekawe co mi powiedzą....
"wszystko wporządku....":-D nie ma to jak w IE..
ale na szczęście za 2 yg jadę do polskiego gina... i dowiem się wszystkiego....:tak:

ja już wróciłam....:-D
i noszę w sobie "gigantkę":-D:-D:-D
dali mi wyniki z USG i wychodzi że moje dziecko z dniem dzisiejszym jest w 34ti5d :szok::szok::szok:
pani doktor ładnie spytała czy jem słodycze... jak powiedziałam że nie to się zastanowiła.... i spytała ile wzrostu ma mój partner:laugh2:
ładnie jej odpowiedziałam że 185 i stwierdziła że to może dlatego moje dziecko jest jak uznała "dużo za duże":-D
poza tym mam kupić 2 butelki napoju energetycznego i zrobić test na cukrzycę....
to by było na tyle :tak:

reklama
dziewczyny niedawno wróciłam od okulistki i jednak bedzie poród przez cc- mam mieszane uczucia ale podobno dla mojego dobra a raczej dla dobra mojego wzroku tak będzie lepiej bo może mi sie siatkówka rozwarstwic wiec okulistka powiedziała ze nie chce ryzykowac..... nie wiem tylko dlaczego tamta tego nie zauwazyła-moze dlatego ze jest młodsza stażem nie mam pojęcia....
teraz tylko do poniedziałku czekac bo mam wtedy wizyte u mojego gin i zobacze co on powie na to jej zaswiadczenie......
w sumie to juz nie moge doczekac sie poniedziałku.....

Do góry