reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
klaudzia nie wiem jak ostatnio rozmawialiśmy ale tak czysto hipotetycznie to wspominał coś ze raczej w terminie no chyba ze maluszek bedzie chciał wyjsc wczesniej... to bedzie zależało od usg w 36 tyg ale do szpitala pójde i tak ok tydzień wcześniej

klaudzia nie wiem jak ostatnio rozmawialiśmy ale tak czysto hipotetycznie to wspominał coś ze raczej w terminie no chyba ze maluszek bedzie chciał wyjsc wczesniej... to bedzie zależało od usg w 36 tyg ale do szpitala pójde i tak ok tydzień wcześniej

no chyba ze tak, myslalam ze da ci wczesniejsza date zanim zacznie sie caly porod ;-)

tak jak napisałam dokładnie nie wiem napisałm tylko to o czym wczesniej rozmawialiśmy a w poniedziałek dokładnie wypytam.... bo nie wiem czy moge dostać skurcze czy muszą brać mnie wcześniej....

Ja tez wlasnie po wizycie.
Wszystkie pomiary na usg wskazuja, ze moj "malutki" Tomeczek(malutki tzn wazacy 2325 hehe) urodzi sie o ok 2 tygodnie wczesniej, niz do tej pory zakladalismy.
Termin z OM mam na 22.11 a z usg na 9.11.
No i lekarz mi zwrocil uwage, ze to nie pierwszy raz, jak mu wychodzi podobny wczesniejszy termin, ze cos w tym musi byc, i az duzymi literami zapisal to sobie w swoich papierach.
Tak wiec lekko sie przerazilam, zaraz zatapiam sie w allegro, bo w sumie tak z polowe rzeczy mi jeszcze brakuje ;] ale to nie w tym temacie o tym :)
Pozdrawiam! /Asia.

ja już wróciłam....:-D
i noszę w sobie "gigantkę":-D:-D:-D
dali mi wyniki z USG i wychodzi że moje dziecko z dniem dzisiejszym jest w 34ti5d :szok::szok::szok:
pani doktor ładnie spytała czy jem słodycze... jak powiedziałam że nie to się zastanowiła.... i spytała ile wzrostu ma mój partner:laugh2:
ładnie jej odpowiedziałam że 185 i stwierdziła że to może dlatego moje dziecko jest jak uznała "dużo za duże":-D
poza tym mam kupić 2 butelki napoju energetycznego i zrobić test na cukrzycę....
to by było na tyle :tak:

Kochana jak byłam 2 tyg. temu na usg3D i lekarz zobaczył długość mojego małego, to sam się zdziwił, że taki długi:tak: Więc witaj w gronie dużych, a raczej długich dzieciaczków, bo mój waży przeciętnie wg. usg3d 1929g, a tydzień później na zwykłym mój gin. prowadzący powiedział mi, że 1800g.
Ale najważniejsze, że malutka zdrowo się rozwija:tak:

Wszystkie pomiary na usg wskazuja, ze moj "malutki" Tomeczek(malutki tzn wazacy 2325 hehe) urodzi sie o ok 2 tygodnie wczesniej, niz do tej pory zakladalismy.
No i lekarz mi zwrocil uwage, ze to nie pierwszy raz, jak mu wychodzi podobny wczesniejszy termin, ze cos w tym musi byc, i az duzymi literami zapisal to sobie w swoich papierach.
Tak wiec lekko sie przerazilam, zaraz zatapiam sie w allegro, bo w sumie tak z polowe rzeczy mi jeszcze brakuje ;] ale to nie w tym temacie o tym :)
Pozdrawiam! /Asia.

No to kawał chłopa:tak: ale najważniejsze, że zdrowy:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja też po wizycie. Szyjka 2 cm, twarda, zwarta i zamknięta. Doktor pobrał wymaz na wstręciucha-paciorkowca, za tydzień w czwartek przyśle mi smsa jaki wynik. Na KTG maluszek szalał... spoczynkowo ma tętno ok 140, a jak wariuje to mu nawet do 180 skacze :-) Dziś dzidiuś był znów główkowo :cool2:
Za tydzień mam KTG, za dwa tygodnie USG, za trzy tygodnie ostatnią wizytę. Zdaniem doktora po wizycie szybko urodzę, być może da mi skierowanie na wywołanie, zależy od usg - jak szybko będzie rósł dzidziuś.
No i niestety - ponieważ biorę insulinę, to jednak nie moge rodzić gdzie chcę :wściekła/y:
WIęc przy okazji pojechałam na Starynkiewicza, Tym razem znalazłam szpital :-D nei wiem jak ja mogłam go wcześniej nie zauwazyć :eek:
przemiła pani położna wszystko mi opowiedziała... ale nie pamiętam na jakim wątku miałam opisać... najbardziej podoba mi się że poród rodzinny jest tam za darmo :cool2: to może jak wydam więcej na wózek, to powiem, że to z zaoszczędzonych pieniędzy na porodzie rodzinnym :-D:-D:-D

reklama
ja już wróciłam....:-D
i noszę w sobie "gigantkę":-D:-D:-D
dali mi wyniki z USG i wychodzi że moje dziecko z dniem dzisiejszym jest w 34ti5d :szok::szok::szok:
pani doktor ładnie spytała czy jem słodycze... jak powiedziałam że nie to się zastanowiła.... i spytała ile wzrostu ma mój partner:laugh2:
ładnie jej odpowiedziałam że 185 i stwierdziła że to może dlatego moje dziecko jest jak uznała "dużo za duże":-D
poza tym mam kupić 2 butelki napoju energetycznego i zrobić test na cukrzycę....
to by było na tyle :tak:
a wiesz jaka waga?

Pozdrawiam! /Asia.
to bardzo podobnie do mnie, bo termin z om mam 6.11 a z usg już 21.10! Ale mój synek większy!! Ostatnio 2780g

ja też po wizycie. Szyjka 2 cm, twarda, zwarta i zamknięta. Doktor pobrał wymaz na wstręciucha-paciorkowca, za tydzień w czwartek przyśle mi smsa jaki wynik. Na KTG maluszek szalał... spoczynkowo ma tętno ok 140, a jak wariuje to mu nawet do 180 skacze :-) Dziś dzidiuś był znów główkowo :cool2:
Za tydzień mam KTG, za dwa tygodnie USG, za trzy tygodnie ostatnią wizytę. Zdaniem doktora po wizycie szybko urodzę, być może da mi skierowanie na wywołanie, zależy od usg - jak szybko będzie rósł dzidziuś.
No i niestety - ponieważ biorę insulinę, to jednak nie moge rodzić gdzie chcę :wściekła/y:
WIęc przy okazji pojechałam na Starynkiewicza, Tym razem znalazłam szpital :-D nei wiem jak ja mogłam go wcześniej nie zauwazyć :eek:
przemiła pani położna wszystko mi opowiedziała... ale nie pamiętam na jakim wątku miałam opisać... najbardziej podoba mi się że poród rodzinny jest tam za darmo :cool2: to może jak wydam więcej na wózek, to powiem, że to z zaoszczędzonych pieniędzy na porodzie rodzinnym :-D:-D:-D
możesz tutaj opisać. :-)
a czemu chce ci dac skierowanie na wczesniejsze wywołanie?

Do góry