reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
ja muszę sprawdzic dno oka, ze względu na cukrzycę.. oczywiście dowiedziałam się tego z bb, bo ani gin, ani diabetolog nic o tym nie mówili :cool2:

hmm polecam wybrac sie do okulisty - wyda zaswiadczenie, wiem ze marna pociecha ale traktuje to jako gwarancje ze przy duzym wysilku jakim jest SN nic mi sie nie stanie ze wzrokiem... inaczej potem moznna dochodzic odszkodowania... a tak powiedza ze z wlasnej winy....

Iza dno oka tez mi sprawdzal - ale dlatego ze prywatnie, jak panstwowo do niego chodzilam to nawet o tym nie pomyslal....

hejka dziewczyny:))))
piszecie duzo o okulistach...chcialam wam napisac ze nawet te przyszle mamusie ktore nie maja problemu ze wzrokiem...przy porodzie..skurczach i parciu by zamykaly oczy...slyszalam ze z wysilku moga krwinki popekac:szok:i oczy moga byc potem jak u wampirzycy....niewiem ile w tym prawdy ale pisze to co uslyszalam:tak:

dziewczyny ja juz wczesniej pisałam że mam kłopoty ze wzrokiem tzn na lewym oku mam -7 dioptrii a z tego co wiem to duzo tylko że problem mam w tym że mój ginekolog sugeruje cc własnie ze względu na wysiłek podczas normalnego porodu, natomiast byłam u okulistki w przychodni-zbadała mnie dokładnie, dno oka tez i stwierdziła ze nie ma przeciwwskazan wiec mój gin kazał szukać innego okulisty jeszcze dla potwiedzenia diagnozy bo powiedział ze wątpi.... wiec dziś ide prywatnie i zobacze co powie....

dziewczyny ja juz wczesniej pisałam że mam kłopoty ze wzrokiem tzn na lewym oku mam -7 dioptrii a z tego co wiem to duzo tylko że problem mam w tym że mój ginekolog sugeruje cc własnie ze względu na wysiłek podczas normalnego porodu, natomiast byłam u okulistki w przychodni-zbadała mnie dokładnie, dno oka tez i stwierdziła ze nie ma przeciwwskazan wiec mój gin kazał szukać innego okulisty jeszcze dla potwiedzenia diagnozy bo powiedział ze wątpi.... wiec dziś ide prywatnie i zobacze co powie....

Helenko moj okulista powiedzial ze teraz sie odchodzi od robienia cc ze wzgledu na wade wzroku, bo podobno po cc tez sa rozne komplikacje z tym zwiazane... ale wg mnie najlepiej miec to na papierze...

piszecie duzo o okulistach...chcialam wam napisac ze nawet te przyszle mamusie ktore nie maja problemu ze wzrokiem...przy porodzie..skurczach i parciu by zamykaly oczy...slyszalam ze z wysilku moga krwinki popekac:szok:i oczy moga byc potem jak u wampirzycy....niewiem ile w tym prawdy ale pisze to co uslyszalam:tak:
mnie jak parłam pielęgnarka noworodkowa pilnowała żebym miała zamknięte oczy bo oczywiście bardzo mnei wszystko ciekawiło i co chwilę otwierałam, a ona nie miała póki co nic innego do roboty jak wołać co chwilę "zamknij oczy!" :-)
Jak sobie pomyślę to z perspektywy czasu dość śmieszna taka akcja porodowa :-) jak np polożna woła "przyj, przyj" a ja jej na to "no przecież prę!!" pamiętam,ze wszyscy co byli na sali mieli z tego niezły ubaw.

no dokładni ale z drugiej strony jeżeli coś by sie stało to co po tym papierze.... no ale warto go mieć... nie wiem ja osobiście uważam ze poród sn bardziej wpływa na pogorszenie wzroku bo troche juz o tym czytałam... pojde dzis i zobacze co powie jezeli potweierdzi to co tamta to wezme zaswiadczenie bo 2 raczej mylic sie nie moga....

po zaswiadczeniu jedynie tyle ze odszkodowania sie mozesz domagac... lepsze to niz nic...

a tak na marginesie jutro jestem juz na zwolnieniu do odwolania :) wiec odezwe sie jak nam neta w domciu wkoncu zaloza :) bede caly czas z Wami myslami dziewczyny :)

reklama

ja nie wiem, czy zamykanie oczu pomaga, ale rzeczywiście po pierwszy porodzie miałam popękane naczynka w oczach i.. na ramionach :szok: nie mogę sobie przypomnieć, czy ja wtedy zamykałam oczy..

Do góry