reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

ja tam jeszcze pojade :-) jak znajdę, to dam znać.. no szpital nie szpilka..
Przypomniało mi się, ze ja tam kiedyś byłam w odwiedzinach u koleżanki ale to było jakieś 8 lat temu. Nie pamiętam gdzie to było dokładnie ale jakoś od razu trafiłam. Jak pojedziesz to daj znać, od razu powiesz gdzie się trzeba na początku zgłosić. No i w ogóle ciekawi mnie wszystko, bo w necie szczątkowe informacje na ten temat. Na rodzić po ludzku czytałamm, ze warunki takie sobie, troszkę przestarzałe podejście (ostatnia faza porodu wyłacznie na placach) ale bardzo fachowy i miły personel.

reklama
Hejka, wczoraj dowiedziałam się, że Maleństwo w przybliżeniu waży 2300, pomiar główki za pierwszym razem wyszedł na 36 tydzień :szok:- myślałam, że z łóżka wyskoczę. Ginka jeszcze raz zmierzyła i poprawiła wynik. Normalnie już bałam się, że jakaś wada niewykryta, czy coś. Ale lekarka mnie uspokoiła i wiek ciąży w przybliżeniu na 34 tydzień, także od początku listopada już powinnam być w gotowości. Aha i musiałam robić próby wątrobowe, bo skóra mnie swędziała, drapałam się, jak małpa jakaś. Wyniki wyszły ok, także już sama nie wiem o co chodzi:sorry:
A i Dzidzi już główką bardzo, bardzo nisko.

Przypomniało mi się, ze ja tam kiedyś byłam w odwiedzinach u koleżanki ale to było jakieś 8 lat temu. Nie pamiętam gdzie to było dokładnie ale jakoś od razu trafiłam. Jak pojedziesz to daj znać, od razu powiesz gdzie się trzeba na początku zgłosić. No i w ogóle ciekawi mnie wszystko, bo w necie szczątkowe informacje na ten temat. Na rodzić po ludzku czytałamm, ze warunki takie sobie, troszkę przestarzałe podejście (ostatnia faza porodu wyłacznie na placach) ale bardzo fachowy i miły personel.

no ale Ty wtedy nie byłaś w zaawasowanej ciąży, więc nie byłaś dość rozkojarzona, żeby zgubić szpital:cool2:
Moja diabetolog twierdzi, że teraz po remoncie warunki tam są świetne..

ja wcześniej nie szukałam. Dzisiaj przeszło mi przez myśl, żeby coś poszperać na necie, w sprawie wymiarów, ale zrezygnowałam, żeby nie schizować:-(

no ale Ty wtedy nie byłaś w zaawasowanej ciąży, więc nie byłaś dość rozkojarzona, żeby zgubić szpital:cool2:
Moja diabetolog twierdzi, że teraz po remoncie warunki tam są świetne..
:-) mogłam trafić przypadkiem :-) poza tym ktos mi wtedy wytłumaczył jak tam dojść. Ale nic nie pamiętam

Mamulica, nie spiesz się tak z tym wymazem. Ja miałam robiony i okazało się, że muszę robić jeszcze raz. Wizytę mam 9.10 i wtedy pewnie mi pobierze. Jak napisała Passingby wymaz miesiąc ważny max, więc 37tc będzie ok;) Zaczekaj na swoją gin i bez nerwów.

Mamulica, nie spiesz się tak z tym wymazem. Ja miałam robiony i okazało się, że muszę robić jeszcze raz. Wizytę mam 9.10 i wtedy pewnie mi pobierze. Jak napisała Passingby wymaz miesiąc ważny max, więc 37tc będzie ok;) Zaczekaj na swoją gin i bez nerwów.
Dzięki Malina, tak też zrobię... Ale natężenie stresu we mnie narasta:tak::sorry:... TAk szczerze to już przestają wszystko czytać co popadnie, bo moja lista badań mogłaby się wydłużać w nieskończoność...:eek::cool:

a my wczoraj zaliczylismy wizyte u okulisty - prywatnie bo z kasy to bym zdarzyla urodzic :(
mam zaswiadczenie ze nie ma wskazan do cc ....
oby mial racje :) a jak u Was dziewczyny ze wzrokiem?

reklama
Do góry