reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Passingby, wiem że prywatnie bo wszystko robię prywatnie. Ale nie o to chodzi. Problem w tym że moja ginka w USA, a w lab nie pobierają tylko trzeba przyjść z "zapełnioną" wymazówką.

Kilolku, powiedziała mi laborantka że ma mi pobrać gin i mam przyniesć w tym samym dniu pobrany materiał.

KTG co tydzień? A mnie nikt nie kazał robić ktg wcale....:zawstydzona/y:
aaaaa to już rozumiem!!

No ja tez właśnie KTG nie miałam ani rrazu robione. Z Kuba też. Wtedy dopiero pierwszy raz miałam robione w dniu terminu porodu z OM, bo wtedy miałam sie zgłosić do szpitala, no i potem to już co drugi dzień.

Nie, jest masa, ale nie mam ochoty po raz 5 zmieniać lekarza. Poza tym skoro mam iść tylko zrobić wymaz z pochwy to nie widzę sensu w tym celu od razu nowego gin wyszukiwać...

Oi kochana cos mi tu marudzisz :p, po pierwsze to nie zmiana tylko po prostu pobranie materialu, po drugie kiedy wraca ta twoja?

Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki badań z Glukozy i tak
przed wypiciem 68,2mg/dl
glukoza po 2 godzinach 88,87mg/dl

Co Wy na to?? nie mam pojęcia co to oznacza...Już się boję że coś nie tak...

Oi kochana cos mi tu marudzisz :p, po pierwsze to nie zmiana tylko po prostu pobranie materialu, po drugie kiedy wraca ta twoja?
Passingby, no dokładnie, marudzę... Moja wraca 19 października ( połowa mojego 37 tc)... I ja nie wiem czy to nie za późno bo się boję że urodzę wcześniej... Tylko tak jak już pisałam miałam to badanie 3 tygodnie temu i nie wiem czy to nie paranoiczne robić je teraz znów... No i co:confused:

ojej! A ja myslałam, ze w razie czego to tam do porodu podjadę ale skoro cężko to znaleść to chyba sobie odpuszczę, bo na skurczach ciężko będzie szukać

ja tam jeszcze pojade :-) jak znajdę, to dam znać.. no szpital nie szpilka..

Tylko w laboratorium nie pobierają wymazu. Dzwoniłam do 6 i w żadnym nie pobierają:eek:. Trzeba przyjść z "gotowym materiałem do badania" :zawstydzona/y::eek:

a w przyszpitalnym? Przy takim szpitalu z oddziałem gin/położniczym

Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki badań z Glukozy i tak
przed wypiciem 68,2mg/dl
glukoza po 2 godzinach 88,87mg/dl

Co Wy na to?? nie mam pojęcia co to oznacza...Już się boję że coś nie tak...

super wyniki! na dole normy.. zazdroszczę!

włąśnie odebrałam wyniki krwi i moczu.. mocz wyszedł niezły, mimo że nie z nocnego :cool2:
ale mam przekroczone normy w krwinkach białych i neutrocytach.. ciekawe co jutro mój gin na to.. czy któraś z Was miała może takie wyniki?

Passingby, no dokładnie, marudzę... Moja wraca 19 października ( połowa mojego 37 tc)... I ja nie wiem czy to nie za późno bo się boję że urodzę wcześniej... Tylko tak jak już pisałam miałam to badanie 3 tygodnie temu i nie wiem czy to nie paranoiczne robić je teraz znów... No i co:confused:

paranoiczne to bylo robic je 3 tygodnie temu :p - po co skoro ono jest wazne tylko 4 tygodnie, a i leczenie jest tyle "wazne"? Idz sieroto :p i pobierz sobie wymaz u ktoregokolwiek z gineo - to nie oznacza zmiany lekarza przeciez nie?

reklama
Passingby ale 3 tygodnie temu to ja się o badanie nie prosiłam, tylko przymusowo przy przyjęciu do szpitala robią:sorry:... a skoro ważne jest 4 tygodnie, to i teraz nie byłoby sensu tylko dopiero po 36tc...

Iza BK, no właśnie szłam Twoim tropem myślenia i właśnie w pierwszej kolejności w szpitalnym lab pytałam... No i niestety...:eek::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry