reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziewczyny, mnie już ginka przestała mierzyć ciśnienie w gabinecie i prosi żebym sama je kontrolowała, bo ja jak tylko wchodzę do przychodni to zaczynam się pocić i trząść... :zawstydzona/y::baffled: Jedyne co mnie pociesza, ze zawsze na stresie i nerwach się kończy i że mój Bunio zdrowy i silny!

A dostałam dziś wypis ze szpitala i tam z usg przewidywana data porodu to 20 październik:szok::szok::szok::szok: I w lekką panikę wpadłam!!!!!! Ponadto Mój mały ważył tydzień temu 2100 i powiedzieli w szpitalu że mam się naszykować że do porodu na ponad 4000g......

Ostatnia edycja:
reklama
A nas wczoraj na wizycie makabrycznie przestraszyła ginka... Robiła dopplera małemu i nie dało się chwycić rytmu serduszka, tylko pojedyncze uderzenia bez ładu i składu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(!!!! Od razu kazała jechać do szpitala na przedłużony zapis ktg!!! Na szczeście okazał się książkowy!!!! Tętno 140! :tak::tak::tak:
współczuję, musiałaś sie nieźle nadenerwować! Dobrze, ze wszystko jednak jest ok!

Dziewczyny, mnie już ginka przestała mierzyć ciśnienie w gabinecie i prosi żebym sama je kontrolowała, bo ja jak tylko wchodzę do przychodni to zaczynam się pocić i trząść... :zawstydzona/y::baffled: Jedyne co mnie pociesza, ze zawsze na stresie i nerwach się kończy i że mój Bunio zdrowy i silny!

A dostałam dziś wypis ze szpitala i tam z usg przewidywana data porodu to 20 październik:szok::szok::szok::szok: I w lekką panikę wpadłam!!!!!! Ponadto Mój mały ważył tydzień temu 2100 i powiedzieli w szpitalu że mam się naszykować że do porodu na ponad 4000g......
ooo to jeszcze dzień wcześniej niż ja! :-) a który to był u Ciebie tc tydzień temu? Bo mi w 30 tc wyszło 2300

a ja nawet nie wiem jaki jest na długośc mój bobas. Jakie oznacczenie (tzn te litterki) ma długośc bobasa? Może coś wyczytam na wyniku.
Madziek a te 46 cm to od dupki do główki czy to już w przybliżeniu długość całego bobaska?
To całkowita długość małego, nie wiem jakie ma to oznaczenie, bo mi tego nie wpisał, powiedział tylko przy badaniu.

Byłam wczoraj na "szybkiej" wizycie u mojego gina z powodu zawrotów głowy i bólów brzucha tak jak na @. Dostałam luteinę, czy któraś z Was też ją miała albo ma? Bo za bardzo byłam wczoraj zmęczona, żeby go wypytywać o cokolwiek...W sumie zostałam przyjęta po 21... :szok:

Ja przed ciążą brała luteinę, brałam dopochwowo od 12 dnia cyklu przez 15 dni na noc.

No to prawdziwy chłop 4000g:szok:
Moja koleżanka takiego dużego rodziła siłami natury, masakra, poród nie łatwy, ale potem jakie kochane szczęście:tak:

reklama
Mój synek w 30 tygodniu waży 2260 gram.
Chyba chce mi dorównać bo ja ważyłam 4400:D
no to cieszę się, ze nie jestem sama z takim wielkim bobasem :-)

31tc - 2100g... No to jesteś lepsza:-D;-)
no kurcze niestety. COs mi się wydaje, ze rekordzistką jestem :-) a właściwie nie ja tylko mój Michaś.
Mam jednak nadzieję,z e jeak się urodzi będzie miał niewiele ponad 4kkg bo jednka chciałabym rodzić natralnie, a co Wam lekarze mówią (bo wiadomo, ze dzieciaczki nie będa małe) dopuszczają mozliwość porodu sn? Czy już straszą cc?

Do góry