reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

dziewczyny, mam pytanie- może głupie ale jakoś ostatnio się zaczęłam nad tym zastanawiać...
Wg om mam termin na 13 listopada
wr usg mam termin na 23 listopada.

I teraz pytanie:
Lekarze i położne mówią aby zgłosić się do szpitala jeśli minął już wyznaczony termin porodu...
W moim przypadku mam się zgłosić po 13stym czy po 23cim???

:zawstydzona/y:
13.11

reklama
czy moze mnie ktoras z was oswiecic w jaki sposob w polsce sie "wazy" dziecko? robia to na podstawie usg i wymiarow czy w jakis inny sposob?

pytalam polozna i tutaj (uk) raczej sie nie szacuje wagi, tylko mierza ci wysokosc brzucha i zaznaczaja na takim wykresie w stosunku do tyg ciazy. troche do d..., bo po pierwsze ja mam dwa terminy- po I usg byl 26 listopada czyli obecnie polowa 30 tyg, po usg w 20 tyg zmienili na 1 grudnia czyli polowa 29, a ona liczyla jako 28 tydz i wyszlo 28 cm i z tego wykresu waga dziecka na ok 1300-1350g, a docelowa na tej krzywej byla 4500. juz cierpne ze strachu, tym bardziej, ze sama tyle wazylam, moj brat 4000, a jego corka 4200.:no::zawstydzona/y:

ja tylko w 25 tc miałam podaną wagę płodu bo mój lekarz mi nie podaje a wtedy byłam na 3d więc nie pomogę. Na razie nic nie mówi czy duże czy małe. Mierzy tylko wszystko i wiem że np nóżki ma o tydzień dłuższe niż całą resztę, no ale tego się mogłam spodziewać bo mój M ma 191 cm a ja 176 więc i dzidzia będzie długa.

Pisałam o tym na wątku listopad 2009:
dziś miałam usg3D: mój synek waży 1929 g, jest długi na 46 cm:szok: lekarz sam był zaskoczony, bo spodziewał się 40 cm, mam parę fotek jego buźki, zmieniła się od ostatniego badania (tj. z lipca) teraz nosek ma bardziej zadarty, he..., jak ja:tak: będzie synek mamusi! To prawda z usg3D, ze w tak zaawansowanej ciąży nie widać tak dużo jak wcześniej, bo mały jest duży i ma mało miejsca, ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo.

dziś miałam usg3D: mój synek waży 1929 g, jest długi na 46 cm:szok: lekarz sam był zaskoczony, bo spodziewał się 40 cm, mam parę fotek jego buźki, zmieniła się od ostatniego badania (tj. z lipca) teraz nosek ma bardziej zadarty, he..., jak ja:tak: będzie synek mamusi! To prawda z usg3D, ze w tak zaawansowanej ciąży nie widać tak dużo jak wcześniej, bo mały jest duży i ma mało miejsca, ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo.

madziek widać będziesz miała dużą dzdzię...
a razczej długą chciiałam powiedzieć....;-) duży już ten Twój synuś....
ale masz rację najważniejsze że zdrowy....:tak:

A wiecie co:) Ja dzisiaj po raz kolejny słyszałam bicie naszego skarba tylko bardzo słabo a wiecie dlaczego, ponieważ odwrócił się do nas DUPKĄ!:) Położna stwierdziła, że wypiął tyłeczek i tyle z poprawnego głosu serduszka no co za niuniuś no:) A nasze 2 USG mamy na 22 padziernika mże się dowiemy w końcu czy niunia czy niuniuś:)
Madziek najważniejszy że zdrowy tylko to się liczy!:)

a ja nawet nie wiem jaki jest na długośc mój bobas. Jakie oznacczenie (tzn te litterki) ma długośc bobasa? Może coś wyczytam na wyniku.
Madziek a te 46 cm to od dupki do główki czy to już w przybliżeniu długość całego bobaska?

reklama

eh fajnie ci :)
ja do25 musze czekac i zobacze ile dzidzia ma i kg i cm :) a wlasnie jakos mnie tak brzuszek moj zaskoczyl i wzielam metr i wiecie co :nerd: 105 cm:nerd: hehe rosneeeeee :zawstydzona/y:

Do góry