reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Madziek może po rodzicach będzie wysoki ( a raczej długi na początku;-))
Ja też znów ostatnio zauważyłam, że większy ten mój brzuch i zmierzyłam a tu 104cm. 4cm w przeciągu może miesiąca, no nieźle :szok:

reklama
witam...po wczorajszej wizycie jestem zadowolona, moje malenstwo jest juz na 100% chłopcem bo tak sie odwrócił że wszystko widzieliśmy wiec mamy napewno Mateuszka, mój R jak tylko zobaczył siusiaka to od razu usmiech miał dookoła głowy :-)
dla mnie najwazniejsze było to ze maluszek jest zdrowy i dobrze sie rozwija..... waży 1505g wiec chyba nie az tak żle....narzady prawidłowo rozwinięte.... iloś wód płodowych w normie, łożysko na ścianie przedniej, ułożenie płodu główkowe....
teraz juz wiem ze moj skarb nie kopinie nóżkami tylko bije piastkami a nóżkami bardziej w zebra....
najlepsze i tak jest to ze jak powiedziałm lekarzowi o wizycie u okulisty i co powiedziała-pisałam pare dni temu- to on sie z tym nie zgodził i kazał przyjsc w piatek do przychodni to pojdziemy razem do niej i bedziemy rozmawiac bo on boi sie ryzykowac przy moim wzroku porodu SN bardziej jest przekonany na cesarkę wiec jednak mój los rozstrzygnie sie w piatek.... przy okazji dostanę skierowanie na powtórne badanie moczu ze względu na te bakterie w ostatnim no ale mam nadzieje ze juz ich nie bedzie bo przeciez brałam urosept no i może znikły...
ogólnie z wizyty jestem zadowolona, widziałam mojego synusia i wiem ze wszystko z nim dobrze....

Byłam wczoraj na "szybkiej" wizycie u mojego gina z powodu zawrotów głowy i bólów brzucha tak jak na @. Dostałam luteinę, czy któraś z Was też ją miała albo ma? Bo za bardzo byłam wczoraj zmęczona, żeby go wypytywać o cokolwiek...W sumie zostałam przyjęta po 21... :szok:

A nas wczoraj na wizycie makabrycznie przestraszyła ginka... Robiła dopplera małemu i nie dało się chwycić rytmu serduszka, tylko pojedyncze uderzenia bez ładu i składu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(!!!! Od razu kazała jechać do szpitala na przedłużony zapis ktg!!! Na szczeście okazał się książkowy!!!! Tętno 140! :tak::tak::tak:

A nas wczoraj na wizycie makabrycznie przestraszyła ginka... Robiła dopplera małemu i nie dało się chwycić rytmu serduszka, tylko pojedyncze uderzenia bez ładu i składu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(!!!! Od razu kazała jechać do szpitala na przedłużony zapis ktg!!! Na szczeście okazał się książkowy!!!! Tętno 140! :tak::tak::tak:
U Ciebie to nie mogloby byc na wizycie tak normalnie;-), zawsze cos:szok:
Ale najwazniejsze, ze dzieciatko zdrowe i ze byl to falszywy alarm:tak:

Ty to masz "przygody" w tej ciąży.... jak nie urok to.. ;-):-)

Byłam wczoraj na "szybkiej" wizycie u mojego gina z powodu zawrotów głowy i bólów brzucha tak jak na @. Dostałam luteinę, czy któraś z Was też ją miała albo ma? Bo za bardzo byłam wczoraj zmęczona, żeby go wypytywać o cokolwiek...W sumie zostałam przyjęta po 21... :szok:

ja brałam luteine na początku ciąży jak byłam na podtrzymaniu. ostatnio tzn w zeszłą niedziele jak leżałam na patologi dostałam magnez przeciw skurczą też bardzo bolał mnie brzuch tak jak na @ no i do tego te skurcze i ból w krzyżu - miałam objawy jak na poród. lekarze sastanawiali sie nad podaniem luteiny ale wkońcu mi jej nie dali

witam...po wczorajszej wizycie jestem zadowolona, moje malenstwo jest juz na 100% chłopcem bo tak sie odwrócił że wszystko widzieliśmy wiec mamy napewno Mateuszka, mój R jak tylko zobaczył siusiaka to od razu usmiech miał dookoła głowy :-)
dla mnie najwazniejsze było to ze maluszek jest zdrowy i dobrze sie rozwija..... waży 1505g wiec chyba nie az tak żle....narzady prawidłowo rozwinięte.... iloś wód płodowych w normie, łożysko na ścianie przedniej, ułożenie płodu główkowe....
teraz juz wiem ze moj skarb nie kopinie nóżkami tylko bije piastkami a nóżkami bardziej w zebra....
najlepsze i tak jest to ze jak powiedziałm lekarzowi o wizycie u okulisty i co powiedziała-pisałam pare dni temu- to on sie z tym nie zgodził i kazał przyjsc w piatek do przychodni to pojdziemy razem do niej i bedziemy rozmawiac bo on boi sie ryzykowac przy moim wzroku porodu SN bardziej jest przekonany na cesarkę wiec jednak mój los rozstrzygnie sie w piatek.... przy okazji dostanę skierowanie na powtórne badanie moczu ze względu na te bakterie w ostatnim no ale mam nadzieje ze juz ich nie bedzie bo przeciez brałam urosept no i może znikły...
ogólnie z wizyty jestem zadowolona, widziałam mojego synusia i wiem ze wszystko z nim dobrze....

zazdroszcze ci tej informacji o płci dziecka...mi cały czas mówili i moja gin i w szpitalu że chłopak na 100% miałam już 4 razy usg (jestem 32 tygodniu) mam nawet jajeczka i siusiaka na zdjęciu usg. niedawno bylam w szpitalu zrobili mi usg i babka powiedziała ze chyba dziewczynka... trochę mnie podłamała bo czuje sie tak jakby mi synka zabrali. Nie wiem co mam o tym myśleć...?? jutro ide do mojej gin i mam nadzieje ze sie dowiem

reklama
Mamulica, ty to się namartwisz !!! Ważne , że wszystko dobrze się skończyło. Ja już do piątku doczekać się nie mogę do wizyty :-) Może też zobaczę Kropeczkę ;-) Bardzo bym już chciała!
Luteine brałam w 3 i 4 miesiącu. Żadnych skutków ubocznych nie miałam, tylko sposób zakładania okropny. Nie lubię leków dopochwowych.

Do góry