reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

MagdaP3011 ciekawe co u Was???
xxxklaudziaxxx wyobrażam sobie Twoje zniecierpliwienie, bo do połowy ciąży miałam u mojego lekarza prawie za każdym razem usg, a po 20 tyg. już mi nie robi, tylko serduszka słuchamy. Ale za to byłam już raz (w 23 tyg.) na usg 3D i jakę teraz w poniedziałek 14 września na kolejne usg 3D i już nie mogę się doczekać, jestem ciekawa czy buźka małemu się zmieniła, czy dużo urósł, czy na pewno wszystko w porządku.

reklama
Dziubasek zdjątko wkleiłam na wątku ze zdjęciami...myślę że całkiem fajnie wyszło..ja byłam 3 raz na usg 3d..w sumie nie planowałam teraz(230zł)..ale mojemu gin prowadzącemu dzidzia wyszła na ostatnim usg o 3 tyg za mała:szok: ..2 to się zgodzę bo wiem kiedy zaszłam w ciążę,ale 3 tyg to już za dużo..a lekarz który u nas robi 3d jest super specjalistą ,więc zdecydowałam to sprawdzić...i faktycznie dwa tyg za mała dzidzia..waży 1200gram mała księżniczka...a jak się wystroiła:shocked2: łożysko na głowie( mała ułożona miednicowo ..łożysko w dnie macicy..więc siedzi na tronie..łożysko na głowie...a na szyi korale z pępowiny:szok: MAM NADZIEJĘ<ŻE SIĘ NIE POOWIJA ..tak jak Staś..GENERALNIE jak robiłam 3d w 19 tygodniu to mam nagraną całą dzidzie...a tu tylko buziolka..ale i tak było warto! jNo i właśnie!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAM POTWIERDZONE I NAGRANE ZE TO NA 100% HANIA..tak więc Dziubasek jak masz kasę to polecam!

Kaska, a jak wykryli u Ciebie to wielowodzie? Mozna podczas rutynowej wizyty, na oko, czy tzreba na usg?
Mam nadzieje, ze bedzie u Ciebie jak u mamulicy-wszystko sie unormuje:tak::-)

wyszło przy usg

dodatkowo lekarz mówił że na ktg miałam bardzo napięty brzuch i już coś im się nie podobało ale nie wiem czy jedno z drugim miało coś wspólnego
na ktg mam się pokazać we wtorek
a tak wogóle to w końcu mam odstawioną luteinę i dostałam aspargin

Dziewczyny gratuluję udanych USG. Ja nie wiem kiedy będę miała następne bo mój gin niechętnie je często robi. Może 18 sprawdzi :-) Chciałabym już maleństwo zobaczyć.
Kaśka k daj znać jak tam wizyta u lekarza.

ja dzis ide do okulisty skonsultowac sie w sprawie mojego porodu, tzn jak bede rodzic, bo lekarz kazał-ale to juz pisałam-i jestem ciekawa co powie... jak wróce dam znac...

właśnie wróciłam z usg. Moja ciąża jest dużo wcześniejsza, i mam przesunięty termin na 28.10:tak:. Mała waży już ponad 2kg, i nadal jest głową w górę. Mam zalecone dużo ruchu, bo jest jeszcze szansa, że się odwróci. Jejku, coraz mniej czasu do porodu...

Cześć Kobietki:) sorki że dopiero teraz ale dopiero co wróciłam z zakupów dla małej:)
Więc tak: Moja córcia pozostaje córcią i to już raczej jest pewne:) Przynajmniej mój gin jest pewien:) Waży 1460gram i jest podobno bardzo miarowa:) Wszystko rozwija się prawidłowo:) Podobno dość sporo przybrała na masie dlatego będę miała wykonany ten poziom glukozy. Szyjka zamknięta, wysokość dna macicy zgodne z tygodniami ciąży. Córcia odwrócona jest prawidłowo. Miała otwarte oczka na badaniu:) Oczywiście mam kolejny nowy termin porodu na 22.11:) Strasznie jestem szczęśliwa że wszystko jest ok. No i w sobote zaczynamy szkołę rodzenia ale u nas wygląda to tak, że są 2 spotkania, jedno teraz a drugie za miesiąc. Na pierwszym spotkaniu mowa jest o porodzie a na kolejnym opieka nad dzieckiem:)

reklama
Wiecie, a ja sobie tez wykrakalam niezle, chyba wczoraj na naszym watku o samopoczucie, albo ogolnym...
A po mojej wizycie, coz...nie jest dobrze.
Przez 3tyg nabralam 2,5kg, cisnienie ok ale
maluszek pcha sie na swiat. Dostalam leki aby go hamowac.
Jak spytalam dr o te skurcze co mam co jakis czas od tygodnia-myslalam ze przepowiadajace- to dostalam opierdziel, ze nie przyszlam w zeszylym tyg na wizyte. Ale ja nie lubie panikowac:baffled:. Tym bardziej, ze 3 tyg temu jak sie przewrocilam i jej powiedzialam to nawet mnie nie zbadala. Teraz od razu kazala mi wejsc na fotel i po badaniu oznajmila, ze szyjka sie skrocila choc zawsze byla bardzo krociotka(nigdy mi nie mowila o tym, teraz tez nie wiem ile ma. W karcie ciazy mam zapisane jakies symbole: 2-0,5-05(czyzby miala pol cm?) ale nie wiem o co chodzi)ale tym nie nalezy sie martwic, natomiast nalezy sie matwic, ze jest ona bardzo mieciutka, rozpulchlona i wyglada jakby sie chciala otwierac:-(. Przepisala leki (Mam brac feroterol 4x 1/4tabletki i Isoptin 2x1tabletce)ktorych nie ma w 2 aptekach i musze szukac dalej(ale nie wpiasala mi w karte ciazy, tylko u siebie), dala dalej zwolnienie chodzace, nic nie mowila o lezeniu, odpoczywaniu, nie dzwiganiu-a chyba musze teraz uwazac, co? I nie wiem co z sexem, bo zapomnialam spytac...:sorry2:, jak myslicie?
To chyba tyle...
Troche sie zestresowalam...A nastepna wizyte mam 8.10, ale wczesniej bede musiala przyjsc po recepte na ten Isoptin, bo sie skonczy, tak powiedziala...

Do góry