reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Royanna, ja też toxo miałam na fundusz. Grupę robiłam wcześniej więc nie wiem jak by to wyglądało.. NIe dała mi tylko cytomegalii, to podobno nie jest refundowane..
To jakiś cyrk zaczyna się robić.. Limity, obciążanie lekarzy za wykonywanie swojego zawodu.. Przez tyle lat płace te cholerne składki, nigdy nie chodziłam do lekarza na NFZ, a teraz może się okazać, że im się limit na operacje skończył i zdychaj sobie:szok:

Ja dzisiaj byłam na usg 3d...POTWIERDZONA HANIA:-D a już miałam obawy po niespodziance u Cleo:-D Malutka znowu dwa tygodnie młodsza ,ale to od początku tak się waha ..Generalnie wszystko ok,a to najważniejsze:-) Zdjęcie wkleiłam na wątku pierwsze zdjęcia naszych pociech..malusia spała:-D
gratuluje dobrych wyników i Hanii :-)

o rany :-( a jakie powinno być AFI? o dużo masz przekroczone? mamulica też miała, ale się jednak wszystko normuje u niej, więc miejmy nadzieję, że u Ciebie też tak się stanie...

jak ja miałam podejrzenie, to mój wynik porównywano do normy 200 mm...
kaśka k - a nie ma innych szpitali, żeby Ci szybciej wykluczyli to wielowodzie?

(...)
To jakiś cyrk zaczyna się robić.. Limity, obciążanie lekarzy za wykonywanie swojego zawodu.. Przez tyle lat płace te cholerne składki, nigdy nie chodziłam do lekarza na NFZ, a teraz może się okazać, że im się limit na operacje skończył i zdychaj sobie:szok:
Z tymi operacjami tak jest, od reki wykonuja tylko pilne, zagrazajace zdrowiu natychmiast. 4 lata temu dostalam w Zgorzelcu skierowanie na operacje przepukliny pachwinowej. W ostatni dzien lipca. Poszlam sie zapisac i okazalo sie, ze wolne terminy sa dopiero na polowe lutego:szok:, chyba ze zaplace "cegielkie"200zl:szok:. Moja dr, ktora mnie skierowala powiedziala, ze ta cegielka to "pustak z diamencikiem" i powiedziala, ze mam szukac miejsc w innych szpitalach. I faktycznie, w miejscowosci 30km dalej mieli terminy juz na polowe sierpnia:tak:. Polskie, chore realia...
Kaska, a jak wykryli u Ciebie to wielowodzie? Mozna podczas rutynowej wizyty, na oko, czy tzreba na usg?
Mam nadzieje, ze bedzie u Ciebie jak u mamulicy-wszystko sie unormuje:tak::-)

inez gratuluje
Kasiu na pewno wszystko się poprawi tak jak mamulicy :)) głowa do góry trzymamy kciuki.
A ja już po wizycie i na szczęście przez ten tydzień nic się nie zmieniło i szyjka jest dalej na 3 cm ale dostałam tabl feroterol 3xdziennie, isoptin 3xdziennie i magnez mam jeśc też 3xdziennie. Mój gin cyba woli być spokojniejszy bo teraz jedzie na urlop i go nie będzie. Jak będzie mi twardniał brzuch przez ok godzinę to mam uderzać o szpitala nawet wtedy gdy nie będzie miał on dyżuru. Oby nic się nie działo przez te 2 tygodnie. Następna wizyta 23 września.

Ja dzisiaj byłam na usg 3d i malutka 2 tyg młodsza znowu..ale tok od poczatku było..potem nadgoniła..ale wszystko ok:-D
ja też tak miałam że dzidzia była mniejsza o 2 tygdnie przy każdym badaniu a tydzień temu nadgoniła i już się wszystko wyrównało :)) a teraz to się w ogóle już wszystko zacznie zmieniać bo dzidzie w różnym tempie rosną i nic na to nie poradzimy :))

Ja dzisiaj byłam na usg 3d i malutka 2 tyg młodsza znowu..ale tok od poczatku było..potem nadgoniła..ale wszystko ok:-D

ja też tak miałam że dzidzia była mniejsza o 2 tygdnie przy każdym badaniu a tydzień temu nadgoniła i już się wszystko wyrównało :)) a teraz to się w ogóle już wszystko zacznie zmieniać bo dzidzie w różnym tempie rosną i nic na to nie poradzimy :))
Najdokladniej wiek ciazy pokazuje wczesne usg:tak:
A z tym, ze ciaza jest mlodsza lub starsza wg usg w stosunku do OM to normalka, dlatego donoszona ciaze uwaza sie za tak, gdzie porod moze nastapic od 3tyg przed lub do 2tyg po terminie wg OM:tak:
Wiec glowa do gory:-):-):-)

reklama
A ja już po wizycie i na szczęście przez ten tydzień nic się nie zmieniło i szyjka jest dalej na 3 cm ale dostałam tabl feroterol 3xdziennie, isoptin 3xdziennie i magnez mam jeśc też 3xdziennie. Mój gin cyba woli być spokojniejszy bo teraz jedzie na urlop i go nie będzie. .

A może skonsultuj to z innym lekarzem? branie leków na wszelki wpadek to kiepski pomysł.. A może dostałąś tlko recepty i wykupić masz dopieo jak rzeczywiście się będzie coś działo? Nasza pediatra tak moim dzieciom przepisuje antybiotyki...

Do góry