reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Wiecie, a ja sobie tez wykrakalam niezle, chyba wczoraj na naszym watku o samopoczucie, albo ogolnym...
A po mojej wizycie, coz...nie jest dobrze.
Przez 3tyg nabralam 2,5kg, cisnienie ok ale
maluszek pcha sie na swiat. Dostalam leki aby go hamowac.
Jak spytalam dr o te skurcze co mam co jakis czas od tygodnia-myslalam ze przepowiadajace- to dostalam opierdziel, ze nie przyszlam w zeszylym tyg na wizyte. Ale ja nie lubie panikowac:baffled:. Tym bardziej, ze 3 tyg temu jak sie przewrocilam i jej powiedzialam to nawet mnie nie zbadala. Teraz od razu kazala mi wejsc na fotel i po badaniu oznajmila, ze szyjka sie skrocila choc zawsze byla bardzo krociotka(nigdy mi nie mowila o tym, teraz tez nie wiem ile ma. W karcie ciazy mam zapisane jakies symbole: 2-0,5-05(czyzby miala pol cm?) ale nie wiem o co chodzi)ale tym nie nalezy sie martwic, natomiast nalezy sie matwic, ze jest ona bardzo mieciutka, rozpulchlona i wyglada jakby sie chciala otwierac:-(. Przepisala leki (Mam brac feroterol 4x 1/4tabletki i Isoptin 2x1tabletce)ktorych nie ma w 2 aptekach i musze szukac dalej(ale nie wpiasala mi w karte ciazy, tylko u siebie), dala dalej zwolnienie chodzace, nic nie mowila o lezeniu, odpoczywaniu, nie dzwiganiu-a chyba musze teraz uwazac, co? I nie wiem co z sexem, bo zapomnialam spytac...:sorry2:, jak myslicie?
To chyba tyle...
Troche sie zestresowalam...A nastepna wizyte mam 8.10, ale wczesniej bede musiala przyjsc po recepte na ten Isoptin, bo sie skonczy, tak powiedziala...

Z sexem bym uważała ze względu na to, że jak dzieciątko pcha się na świat, to lepiej naturalną oksytocyną spermową nie wywoływać wilka z lasu... Leki na pewno poprawią wszystko i nie przejmuj się na zapas. Na pewno będzie dobrze i donosisz dzieciaczka. Nie ma innej opcji :tak: Raczej nie powinnaś dźwigać i się przemęczać, bo to jednak ryzyko. Uważaj na siebie i oszczędzaj się jak tylko możesz.

reklama
Z sexem bym uważała ze względu na to, że jak dzieciątko pcha się na świat, to lepiej naturalną oksytocyną spermową nie wywoływać wilka z lasu... Leki na pewno poprawią wszystko i nie przejmuj się na zapas. Na pewno będzie dobrze i donosisz dzieciaczka. Nie ma innej opcji :tak: Raczej nie powinnaś dźwigać i się przemęczać, bo to jednak ryzyko. Uważaj na siebie i oszczędzaj się jak tylko możesz.
Tez mi sie tak wydawalo z sexem i dzwiganiem...Moj M bedzie niepocieszony;-)
A ta dawka, te 4x 1/4tabetki, to chyba nie za duza, nie? Wy bierzecie chyba po calej tabletce?

royanna z seksem, tak jak piszą Dziewczyny, przy ryzyku przedwczesnego porodu, lepiej zastopować. Partner myślę, że zrozumie. U mnie o przytulankach nie było mowy już na początku 3 miesiąca ciąży także na pewno dacie radę;-)
Odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj. Na pewno będzie dobrze i terminowo :-)

dziewczyny jestem juz po wizycie u okulisty i bede jednak rodzic naturalnie... troszke mnie to przeraża bo juz od ilus tam lat było mi mówione ze ze względu na moja wade w gre wchodzi tylko cesarka a tu prosze siatkówka wróciła na miejsce a wada troszke sie zmniejsza nie ma zadnych zwyrodnien-a one głównie sa przeciwskazaniem wiec... rodze naturalnie..... na dodatek badały a raczej sprawdzały po tej mojej mnie jeszcze 2 okulistki i potwierdziły jej diagnoze....
teraz nic innego jak tylko czekac na bóle-tak mi powiedziała lekarka :-)

royannna a z seksem to raczej sie wstrzymajcie, idzie bez tego wytrzymac, my od poczatku nic i jakoś trwamy a teraz najwazniejsze jest maleństwo i jego dobro..

royana, uważaj na siebie i duzo odpoczywaj. I nie martw się, bo jak leki ustopuja skurcze to szyjka się wydłuży.

I ja sie moze "pochwale" moim wynikami

byłam u gina na usg i wszystko jest ok. Mały wazy już 2300g!! A do tego nowy termin z usg to 21 października sama nie wiem co o tym mysleć, bo to dużo przed terminem z OM (6.11). Donoszony będzie dopiero 24.10 choc wiem, ze te terminy z usg im bliżej porodu tym bardziej mogą sie mylić. Sama nie wiem co o tym sądzić.

MagdaP3011 myślałam o Tobie, bo nie pisałaś zaraz po badaniu co u Ciebie i trochę mnie to zmartwiło, ale widzę, ze wiadomości masz super:-)
Jojka
super, że u Was też o.k. i spokojnie, nie stresuj się upływającym czasem, na pewno ze wszystkim zdążycie do rozwiązania.
kilolek następna z szybszym terminem:tak: jak tak dalej pójdzie to zaczniemy wypakowywać się w połowie października, ale najważniejsze, że i u Was wszystko o.k.:-)
royanna
mi szyjka się nie skraca, jest zamknięta, miałam tylko lekkie skurcze i czasem brzuch mi się stawiał, a mój ginekolog zakazał nam seksu i przepisał mi Kaprogest domięśniowo.

reklama
kilolek następna z szybszym terminem:tak: jak tak dalej pójdzie to zaczniemy wypakowywać się w połowie października, ale najważniejsze, że i u Was wszystko o.k.:-)
no ale u mnei masakra 16 dni wcześniej :szok:
a w tą połowę października to nie wątpię :-) zobaczycie zaraz październikówki zaczną sie sypać :-)

Do góry