reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja mam grupę A- i robiłam sobie sama grupę od razu po tym, jak zrobiłam prawojazdy i dostała krewkart. W portfelu noszę cały czas i po otwarciu portfela od razu widać kartę.
No mnie niestety powiedzieli, ze u mnie krewkarta nie ma sensu żadnego, bo nie jest de facto zaświadczeniem medycznym. No tyle, że jak ty Natalunia masz A to sobie to szybko wszędzie sprawdzą, a odczynniki do sprawdzenia mojej grupy mają tylko RCKiK w Krakowie, Warszawie i Katowicach:-:)-:)-(. Dlatego musiałam dostać od nich, bo tam oprócz grupy są właśnie krzyżówki i odczynniki .

reklama
No ja już po wizycie radosna jak skowronek :) u mnie i macica i szyjka w porządalu, ale najważniejsza to moja NIUNIA!!!!!!!!!! bo już na 100% wiem, że będzie dziewczynka! mam piękne zdjęcie warg sromowych :) najważniejsze to to, że jest zdrowiutka! pięknie rośnie :) waży już około 1400 gram, czyli tłuściutka po mamusi będzie ;) serduszko jej pięknie biło! Eh jestem taka szczęśliwa, że normalnie nie umiem tego opisać :) przytyłam tylko pół kg od ostatniej wizyty :) nadal mam brać leki, które biorę :) tak się już do nich przyzwyczaiłam, że głupio byłoby mi bez nich ;) mam sobie kupić lactovaginal i stosować na przemiennie z tymi globulkami dopochwowymi, które mam w domku , które były robione na receptę :) no i mam mierzyć w domu ciśnienie, bo podobno buźkę mam opuchniętą! jak dla mnie to ona mi tak przytyła, a nie opuchła ;) a ciśnienie mierzę i mam w normie 120/70 czasem 130/80 :)
a malutka leży póki co główką do góry, łożysko jest na ścianie tylnej, wysoko, pierwszego stopnia dojrzałości, czyli ok :)

Melduję się po wczorajszej wizycie:tak: Okazaało się , że spieprzyli (przepraszam) moją glukozę. W wynikach nie napisali nic oprócz wielkości glukozy- ile jej było , kiedy podali ,kiedy pobrali krew itd. Mam tam podejść żeby mi uzupełnili. Poza tym cukier wyszedł dość spory- jeszcze w granicy normy , ale wysoki. Mam zrezygnować ze słodyczy, owoców z dużą zawartością cukru, białego pieczywa.. taka mała dieta . No i powtórzyć badanie na następną wizytę. :-(
Poza tym krwinki czerwone spadły mi o 80mln.- są tuż pod dolną granicą normy. Powinnam jeść jeszcze więcej mięsa i zagryzać pietruszką;-)nie wiem tylko czy mozna jeść jeszcze więcej niż jadłam do tej pory, chyba się nie da:-( witaminki brać nie jedną a 2 dziennie i zapisał mi jeszcze Citropepsin przed posiłkiem- lepiej przyswaja się żelazo.
zROBIŁ MI JEDNAK USG:-Dsynek ma już około 1350 g i nie mieścił się w całości na monitorze. I wiecie ogólnie jak był dużo mniejszy to wiecej widziałam na tym usg a teraz wierzę lekarzowi na słowo , że to jest np.kość udowa;-)
Wszystkie wymiary ma między 29-30tcwięc w normie i najważniejsze- łożysko się podniosło a główka jest już w dole n;-)
Także mam mieszane uczucia po wizycie- z jednej strony zdrowa dzidzia, z drugiej te wyniki....

Gawit, Martolinka - gratuluję dobrych wieści! :tak: Ja mam wizytę w piątek - ciekawa jestem, co mi lekarz powie.

Co do grupy krwi, ja mam AB-. Lekarz zapowiedział, że teraz będę musiała częściej robić odczyn Coombsa (mąż ma grupę B+). Do tej pory miałam robiony 3 razy. Mam nadzieję, że nie pojawią się przeciwciała :-(

reklama
Do góry