reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Chodzilam co miesiac, ostatnio mialam 3tyg, a teraz 20dni. U mnie wynika to raczej z obciecia "punktow" lekarce-cokolwiek mialoby to znaczyc, i ona chce wziasc wolne, ale jeszcze nie wie kiedy i chce nas wpasowac miedzy urlopem, wiec kombinuje, ale z korzyscia dla nas :)

reklama
A ja byłam dzisiaj na wizycie. Szyjka się nie skraca, więc wracam do pracy. Mała waży już 1212 g. Lekarz stwierdził, że malutka jest ale mieści się w normie :-) Mama malutka to i córcia też.

Pozdrawiam

A ja byłam dzisiaj na wizycie. Szyjka się nie skraca, więc wracam do pracy. Mała waży już 1212 g. Lekarz stwierdził, że malutka jest ale mieści się w normie :-) Mama malutka to i córcia też.

Pozdrawiam
malutka?? jakos wydaje mi sie że były mniejsze :)) mi wydaje się ze jak na 28 tydzień to duża :))

mamulica to nieciekawie z tą Twoją wyjątkową krwią
obyś nigdy nie potrzebowała dodatkowego dokarmiania
no nie... W przyszłym tygodniu mam iść uprzedzić oddział położniczy szpitala w którym zamierzam rodzić (kazali mi w stacji krwiolecznictwa, no i ginka)... Martwię się tym bardziej, że wszystkie kobiety w rodzinie musiały mieć transfuzję po porodzie, a moje płytki i czasy krwawienia/krzepnięcia nigdy nie były najlepsze:zawstydzona/y:... No zobaczymy. Jutro mam wizytę i moze zacznę brać jakieś "krwiopolepszacze"...

Rano odebrałam wyniki badań: mocz, morfologia, krzywa cukrowa - wszystko w normie. Badanie u gina - ciąża przebiega podręcznikowo (cokolwiek to znaczy :baffled:). Po południu 3D - po raz 3 Młoda wypięła do nas tyłek :-( Kolejna próba 3d w przyszły czwartek, wizyta u gina za 4 tygodnie.

Pozdrawiam
Ciekawe.... moja córcia w 29 tyg ważyła 1070g i lekarz powiedział że OK. Co prawda sprawdziłam później w necie że na 29tydz to tak średnio norma 1200g przewiduje no ale nie martwię się bo jeszcze trochę czasu zostało. W każdym razie waga twojej córci wydaje mi się być podręcznikowa :tak:

reklama
Martolinka , ja pomijam jak ona się ceni, ale okazało się w Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa, że mam grupę "Am" i do tego jestem taką drugą osobą od 30 lat:szok::szok::szok:... Musieli robić krzyżówki kto moze być dawcą , bo raczej nikogo z Am nie znajdę:baffled:. Na szczęście okazało się, że płytki krwi mogę od A, a czerwone krwinki i osocze od O, więc tyle dobrze... :sorry2: Tyle, że muszę wszędzie łazić z kartą o tej grupie i jeszcze dostałam taką plastikową specjalną:-p:baffled:

Ja mam grupę A- i robiłam sobie sama grupę od razu po tym, jak zrobiłam prawojazdy i dostała krewkart. W portfelu noszę cały czas i po otwarciu portfela od razu widać kartę.

Do góry