reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

[...Te rozbieznosci biora sie dlatego, ze termin porodu oblicza sie na podstawie OM a nie zaplodnienia. Nie martw sie. W pierwszej ciazy termin mi ciagle sie zmienial, a raz uslyszalam, ze glowka jest chyba mlodsza a tuulow starszy(albo na odwrot) a synek jest zdrowy. Co do cofania sie moczu do nerek to sie nie znam. Usg mam 30go. Ale lekarz nic Ci na ten temat nie powiedzial? Szczegolow? Czy to trzeba obserwowac czy cos???[/QUOTE]

U mnie lekarz ustalił termin biorąc pod uwagę standardową długość cyklu, a moje cykle były zawsze baardzo długie. Teoretycznie dziecko jest w normie, ale jak to lekarz określił "raczej drobne", sądzę, że może urodzić się nawet tydzień później. Zobaczymy.:blink:

reklama
Oj kochane, moja dzidzia jest śliczna, waży 350 gram i śpi jak rodzice - z rączami nad główką ;-)

Będziemy mieli CÓRECZKĘ :-D:-D:-D

Cieszymy się bardzo, chociaż oboje chcieliśmy synka. Ale i tak mój mąż cieszy się i obdzwonił już wszystkich znajomych! Ja popłakałam się ze szczęścia :-p Jest ruchliwa i kopala nóżką w miejscu, gdzie pan doktor jezdzil tym czymś po brzuszku. Nerwuska mała :happy2:
Natalunia gratuluje:-)chodz ja tez zakladalam ze bedzie chlopiec:-)super ze z dzidzia ok:-)

oj chyba chlopcy beda u nas rodzynkami:-)

eee to ja nie mam się o co martwić....:-p hehe ja miałam z 4 lata temu...
ale powiedzieli mi że po 2 latach moge zajść w ciążę....
myślałam że też miałaś dawno....
a nie boli cię czasem ??
bo mnie rana boli nieraz....

Kurcze, a ja mam połówkowe 6 lipca dopiero... I strasznie już nie mogę się doczekać.... A jeszcze dzidziunia mnie denerwuje bo coś mało się rusza... No rozumiem że duszno i upał ale mogłaby uspokajać mamę regilarnymi kopniakami:tak:

Laseczki, ja też myślałam, że będzie facecik, bo lubię kwaśne, bo cera się poprawiła itp. A tu cipencja :-D

no ja też kwaśne uwielbiam...
a na słodycze patrz nie mogę (jak nigdy:zawstydzona/y: hehe )
no to już sama nie wiem..
cery złej nie miałam,... wwiec nie wiem ... bo jest bez zmian....
jestem coraz bardziej ciekawa.....:-D

Dziewczyny powiedzcie czy jeśli przytyłam w ciągu ostatnich 5 tygodniu 3 kg to dużo czy mało? Mój lekarz powiedział, że ujdzie i nie wiem czy ujdzie bo troche za mało czy też za dużo...

reklama
no ja też kwaśne uwielbiam...
a na słodycze patrz nie mogę (jak nigdy:zawstydzona/y: hehe )
no to już sama nie wiem..
cery złej nie miałam,... wwiec nie wiem ... bo jest bez zmian....
jestem coraz bardziej ciekawa.....:-D

ja tez uwielbiam kwasne ogorki kiszone,kapuche...slodycze na poczatku straszne ilosci ale od jakiegos czasu zadko...cera chyba mi sie pogorszyla ale paznokcie sie poprawily wiec juz sama zglupialam??dlatego nastawiam sie na babeczke poza tym teraz tyle bab sie rodzi ze hoho:-)

Do góry