reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Na pierwszym usg uslyszalam, ze dzidzia jest o tydzien starsza. Te rozbieznosci biora sie dlatego, ze termin porodu oblicza sie na podstawie OM a nie zaplodnienia. Nie martw sie. W pierwszej ciazy termin mi ciagle sie zmienial, a raz uslyszalam, ze glowka jest chyba mlodsza a tuulow starszy(albo na odwrot) a synek jest zdrowy. Co do cofania sie moczu do nerek to sie nie znam. Usg mam 30go. Ale lekarz nic Ci na ten temat nie powiedzial? Szczegolow? Czy to trzeba obserwowac czy cos???

reklama
kurcze..to moja 3 ciaza i u mnie nigdy lekarz mi takich rzeczy nie mowil:confused:jedynie co moja tesciowa mi powiedziala,ktora pracuje na noworotkach i u niej w szpitalu rodzilam ze moj maly mati byl przenoszony bo skore mial jak dziadek stary..taka luszczaca po porodzie:szok:a ja urodzilam szybciej o tydzien niz w termin mialam...ja bede miec wizyte 3 lipca w niemczech to spytam sie mojego lekarza o co w tym chodzi..to wtedy napisze...jeszcze tydzien:tak:
ps.i niezamartwiaj sie na zapas...z tego co przeczytalam to nie jest to az takie straszne..moze to normalne..tylko wiekszosc lekarzy tego nie mowi..:confused:
pozdrowionka

ze moj maly mati byl przenoszony bo skore mial jak dziadek stary..taka luszczaca po porodzie:szok:a ja urodzilam szybciej o tydzien niz w termin mialam...
Ja synka urodzilam prawie rowno w terminie. Ale wg USG, bo wg OM powinnam 1.5miesiaca wczesniej(to byloby niemozliwe, mialam po operacji przepukliny pachwinowej rozregulowany cykl i zanik miesiaczki). Termin mialam jeden na 2.09 drugi na 29.08 i urodzilam 29.09. A moj maly tez mial suchutenka skore, a z kazdym dniem bardziej i bardziej,tez biale platki odchodzily:-(. Ale pomogla oliwka na wilgotne cialko i Oilatum do kapieli. Do tej pory czasem dolewamy. Teraz tez juz kupie, na zapas.
A terminy naprawde wachaja sie, bo dzidzia roznie rosnie, tak jak pisalas cukiereczku, do konca ciazy wszystko sie wyrowna i bdzie dobrze:tak:

Moja dzidzia wg usg też jest o tydzień za mała. Na szczęście, ja w cyklu, w którym zaszłam w ciążę robiłam badania hormonalne i wyszło mi 23 dc, że jeszcze nie było owulacji, więc ja od początku wiem, że jest ta rozbieżność pomiędzy miesiączką a usg. U Ciebie pewnie jest tak samo. Te wszystkie wyliczenia sa oparte na tym, że owulacja jest 14 dc a z tym bywa rożnie, więc się nie martw!

też jutro mam połówkowe ... na 10.45 :-) mam nadzieję, że poznamy płeć dzieciątka, bo nie możemy się doczekać! Będę trzymała za Was kciuki jutro ;-)
Cześć!!! I ja poznałaś płeć? Ja też dziś miałam usg i niestety dzidzia się nie pokazała, za tydzień mam kolejne podglądanie dzieciaczka :)))
Poza tym wszystko jest dobrze, dzidzia zdrowa, ruchliwa i cudowna :)))

dziwewczynki czekam na wasze wieści z połówkowego...
ja mam w środę....:tak: i wszystko mi jedno czy będzie chłopiec czy dziewczynka:blink:
ale oby się wam wasze marzenia spełniły co do płci:tak::-D

Ja synka urodzilam prawie rowno w terminie. Ale wg USG, bo wg OM powinnam 1.5miesiaca wczesniej(to byloby niemozliwe, mialam po operacji przepukliny pachwinowej rozregulowany cykl i zanik miesiaczki). Termin mialam jeden na 2.09 drugi na 29.08 i urodzilam 29.09. A moj maly tez mial suchutenka skore, a z kazdym dniem bardziej i bardziej,tez biale platki odchodzily:-(. Ale pomogla oliwka na wilgotne cialko i Oilatum do kapieli. Do tej pory czasem dolewamy. Teraz tez juz kupie, na zapas.
A terminy naprawde wachaja sie, bo dzidzia roznie rosnie, tak jak pisalas cukiereczku, do konca ciazy wszystko sie wyrowna i bdzie dobrze:tak:

a ile po operacji zaszłaś w ciąże bo też miałam operację na PP

nie przejmuj się terminem... nieraz dziecko jest o Tydzień mniejsze a nieraz większe....
ale na koniec z tego co wiem zawsze się to wyrównuje:tak:

a ile po operacji zaszłaś w ciąże bo też miałam operację na PP

nie przejmuj się terminem... nieraz dziecko jest o Tydzień mniejsze a nieraz większe....
ale na koniec z tego co wiem zawsze się to wyrównuje:tak:
Lekarz mi mowil aby wstrzymac sie 2-3 miesiace, ale ja stwierdzilam, ze z zajsciem moze byc problem i zaczelismy serduszkowac zaraz jakos po 2 miesiacach i od razu trafnie:-D. operacje mialam jakos ok 15 wrzesnia a wg usg zaplodnienie bylo ok 25 listopada.

reklama
Oj kochane, moja dzidzia jest śliczna, waży 350 gram i śpi jak rodzice - z rączami nad główką ;-)

Będziemy mieli CÓRECZKĘ :-D:-D:-D

Cieszymy się bardzo, chociaż oboje chcieliśmy synka. Ale i tak mój mąż cieszy się i obdzwonił już wszystkich znajomych! Ja popłakałam się ze szczęścia :-p Jest ruchliwa i kopala nóżką w miejscu, gdzie pan doktor jezdzil tym czymś po brzuszku. Nerwuska mała :happy2:

Do góry