reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziewczyny powiedzcie czy jeśli przytyłam w ciągu ostatnich 5 tygodniu 3 kg to dużo czy mało? Mój lekarz powiedział, że ujdzie i nie wiem czy ujdzie bo troche za mało czy też za dużo...

ja w ciagu miesiaca przytylam 2,5kg i mi sie wydaje ze duzo chodz lekarz nic nie mowil...boje sie wagi na najblizszej wizycie co tam wyjdzie bo duzo jem ale nie widze po sobie abym tyla??

reklama
Dziewczyny powiedzcie czy jeśli przytyłam w ciągu ostatnich 5 tygodniu 3 kg to dużo czy mało? Mój lekarz powiedział, że ujdzie i nie wiem czy ujdzie bo troche za mało czy też za dużo...
AZA myślę że to zależy też od tego ile ważyłaś przed ciążą i ile teraz ważysz....
:sorry2: inaczej się nie da powiedzieć czy to dobrze:sorry2: czy nie...
ja przytyłam kilogram tylko

Widze ze dziewczyny gora ! hehe no no narazie jest duza przewaga :-) A ja wlasnie wszamalam serniczek z czeresniami i chyba maluszkowi smakuje bo zaczal wariowac :-D:-D uwielbiam jak sie rusza.

Natalunia GRATULUJE DOBRYCH WYNIKOW I CORECZKI! :-):-)

Ja na początku miałam dzidzi młodsze o 2 tygodnie, teraz wyrównało się do 1 tygodnia i to jest podobno normalne i nie ma się czym przejmować bo wszystko sie wyrówna

Ka...M to tylko pozazdrościć. Ja na poczatku ciąży ważyłam 52 kg a teraz 56 więc w sumie 4kg do przodu. Czytałam, że jak się ma wg BMI prawidłową masę ciało to w ciąży powinno się przytyć nie więcej niż 13, 14 kg. Ja już przytyłam 4 i aż się boję pomyśleć co będzie później. Wiem, że kobieta w ciąży ma prawo swoje przytyć ale im więcej przytyjemy tym więcej roboty aby to zrzucić :)))

Ostatnia edycja:
No to tylko pozazdrościć. Ja na poczatku ciąży ważyłam 52 kg a teraz 56 więc w sumie 4kg do przodu. Czytałam, że jak się ma wg BMI prawidłową masę ciało to w ciąży powinno się przytyć nie więcej niż 13, 14 kg. Ja już przytyłam 4 i aż się boję pomyśleć co będzie później. Wiem, że kobieta w ciąży ma prawo swoje przytyć ale im więcej przytyjemy tym więcej roboty aby to zrzucić :)))

eeeeee nie jest zle:-)jestes szczupla wiec dasz rade zrzucic ja w pierwszej ciazy przytylam z 15kg ale jak wychodzilam ze szpitala to nic juz nie zostalo a brzucha w ogole po porodzie nie mialam tylko skora troche rozciagnieta ale szybko wrocila do swojej formy!

nie ma się czym przejmować ..mnie też doktorek straszył i podawał różne terminy ja wiedziałam że zaszłam w ciąże w waalentynki tzn w nocy z 13 na 14 lutego doktrek wyliczył mi wg miesiączki termin na 28 października wg usg na 3 listopada i jak robił mi usg połówkowe to powiedział że dzidzia jest o 2 tygodnie młodsza a główka o 3 tygodnie napędził mi stracha zlecił masę badań a okazało się że wszystko jest ok.potem powiedział że da sobie głowę uciąć że urodzę około 10 października i bardzo małe dzieciątko:szok: antoni urodzil się 13 listopda czyli 9 miesięcy po poczęciu z wagą całkiem normalną 3280 i 57 cm:tak::tak:
życzę powodzenia i jak najmniej stresów bo to dzidziusiowi nie pomaga:tak:

reklama
Do góry