reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

eee to ja nie mam się o co martwić....:-p hehe ja miałam z 4 lata temu...
ale powiedzieli mi że po 2 latach moge zajść w ciążę....
myślałam że też miałaś dawno....
a nie boli cię czasem ??
bo mnie rana boli nieraz....
Po 2 latach?:szok:U nie byly 2 ale mce:tak:Ale masz racjie-dawno bo przed pierwsza ciaza:-p:-D:-D:-D, czyli tez prawie 4lata temu:-p
Czasem boli, teraz jak brzusio rosnie to tez blizna sie napina. Ale zawsze tak jest, ze wszystkie rany, blizny, skrecenia, zlamani itd odzywaja sie do konca zycia np przy zmianach pogody:tak:

reklama
Oj kochane, moja dzidzia jest śliczna, waży 350 gram i śpi jak rodzice - z rączami nad główką ;-)

Będziemy mieli CÓRECZKĘ :-D:-D:-D

Cieszymy się bardzo, chociaż oboje chcieliśmy synka. Ale i tak mój mąż cieszy się i obdzwonił już wszystkich znajomych! Ja popłakałam się ze szczęścia :-p Jest ruchliwa i kopala nóżką w miejscu, gdzie pan doktor jezdzil tym czymś po brzuszku. Nerwuska mała :happy2:

Gratuluje dobrych wadomosci i coreczki!!!:-D:-D:-D

oj chyba chlopcy beda u nas rodzynkami:-)

Chyba, ze przy porodzie wyrosna dziewczynka siusiaki;-):-p a to mozliwe:-D:-D:-D

nie ma się czym przejmować ..mnie też doktorek straszył i podawał różne terminy ja wiedziałam że zaszłam w ciąże w waalentynki tzn w nocy z 13 na 14 lutego doktrek wyliczył mi wg miesiączki termin na 28 października wg usg na 3 listopada i jak robił mi usg połówkowe to powiedział że dzidzia jest o 2 tygodnie młodsza a główka o 3 tygodnie napędził mi stracha zlecił masę badań a okazało się że wszystko jest ok.potem powiedział że da sobie głowę uciąć że urodzę około 10 października i bardzo małe dzieciątko:szok: antoni urodzil się 13 listopda czyli 9 miesięcy po poczęciu z wagą całkiem normalną 3280 i 57 cm:tak::tak:
życzę powodzenia i jak najmniej stresów bo to dzidziusiowi nie pomaga:tak:
]ja też zaszłam w walentynki hehe ale z 14 na 15 lutego...
termkin mam na 22 listopada.... ale lekarze jak dotąd nie widzą zastrzeżeń co do wagi czy wzrosty dziecka... zobaczymy na połówkowym
i ciekawe w jakim terminie urodzę:-D

royanna ale jesteś dowcipna... heheh:-)

Ka...M to tylko pozazdrościć. Ja na poczatku ciąży ważyłam 52 kg a teraz 56 więc w sumie 4kg do przodu. Czytałam, że jak się ma wg BMI prawidłową masę ciało to w ciąży powinno się przytyć nie więcej niż 13, 14 kg. Ja już przytyłam 4 i aż się boję pomyśleć co będzie później. Wiem, że kobieta w ciąży ma prawo swoje przytyć ale im więcej przytyjemy tym więcej roboty aby to zrzucić :)))

ja przed ciążą ważyłam 65 póżniej przytyłam 2kg a teraz warzę 66
brzuszek odstaje lekko.... no a jedyne co to mi piersi urosły... hehe
bo nawet mój D zauważył że w tyłku schudłam...
a ja oczywiście od razu zauważyam na tyłku rozstępy:baffled: ale mówi się trudno....

Ja jak zaszłam w ciąże ważyłam 62 teraz 67 kg, czyli równe 5 kg na plusie. Urósł mi tylko brzuszek i piersi o dwa rozmiary, hehe, a dzidzia moja waży 314 g. :)

Natalunia gratuluję córeczki :)

Ja przed ciążą ważyłam od 3 lat 55, 5 kg
Teraz w 5 miesiącu ważę 60 kg
Czyli mam 4, 5 kg na plusie

To chyba nie jest dużo, ale i tak jakos nie mogę przywyknąć do tego jak moja waga błyskawicznie przyrasta.
Nigdy nie ważyłam 60 kg i strasznie się boję, że mi to zostanie, mimo że się nie objadam.

Natalunia gratuluję córeczki :)

Ja przed ciążą ważyłam od 3 lat 55, 5 kg
Teraz w 5 miesiącu ważę 60 kg
Czyli mam 4, 5 kg na plusie

To chyba nie jest dużo, ale i tak jakos nie mogę przywyknąć do tego jak moja waga błyskawicznie przyrasta.
Nigdy nie ważyłam 60 kg i strasznie się boję, że mi to zostanie, mimo że się nie objadam.

ja przed wszystkimi ciazami wazylam 39kg...potem po pierwszej zostalo mi sie 46 kilo...a po drugiej wazylam 56kg...a teraz w czasie ciazy warze 62...takze troche duzo mi sie wydaje 6 kilo..no ale zobaczymy co bedzie po ciazy..mam nadzieje ze wroce do 56:)))

no dziewczynki to teraz moje nowinki :-)
dzidziuś zdrowiutki, ale malutki. wiek ciąży się zgadza z pierwszym, drugim i trzecim USG - 19 tydz. plus 5 dzień :-)
żadnych wad rozwojowych nie widać. główka po prawej stronie, kopiące nóżki po lewej - tak jak czułam :-)
dzidziuś ruchliwy, przez 15 minut nie chciał pokazać lewej rączki, ale mama kazała i od razu posłuchał :-)
no i jak już spostrzegawcze zauważyły piszę w rodzaju męskim bo dzidziuś pokazał SIUSIAKA :-) Nie jestem zawiedziona, bardzo się cieszę, choć marzyłam o księżniczce.

:-D:-D:-DBĘDZIEMY MIEĆ SYNKA :-D:-D:-D

no dziewczynki to teraz moje nowinki :-)
dzidziuś zdrowiutki, ale malutki. wiek ciąży się zgadza z pierwszym, drugim i trzecim USG - 19 tydz. plus 5 dzień :-)
żadnych wad rozwojowych nie widać. główka po prawej stronie, kopiące nóżki po lewej - tak jak czułam :-)
dzidziuś ruchliwy, przez 15 minut nie chciał pokazać lewej rączki, ale mama kazała i od razu posłuchał :-)
no i jak już spostrzegawcze zauważyły piszę w rodzaju męskim bo dzidziuś pokazał SIUSIAKA :-) Nie jestem zawiedziona, bardzo się cieszę, choć marzyłam o księżniczce.

:-D:-D:-DBĘDZIEMY MIEĆ SYNKA :-D:-D:-D

Anadri GRATULUJE SUPER WYNIKOW! No i wkoncu ktoras sie znowu wylamala z SYNKIEM!!! A juz myslalam ze bedzie kolejna dziewuszka! Gratuluje z calego serduszka!

reklama
tylko sie martwimy bo dzidziuś bardzo malutki - ma tylko 167 mm ... jak na prawie 21 tydzień ciąży to malutki też nasz skarbuś ... ale peniska ma okazałego - Pani doktor od razu go znalazła i powiedziała - it's a boy !!

czy to możliwe, ze jeśli ja się urodziłam malutka ( ważyłam tylko 2700) to moje dzidzi też będzie malutkie?

Do góry