reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

Czekoladka ja słyszałam, że chłopcy rodzą się przeważnie po terminie natomiast dziewczynki pchają się na świat jeszcze przed terminem ;-) Mimo wszystko tez wolałabym urodzić przed terminem bo mi już źleeee z brzuchem.

Anusiak mam tak samo - mały się kręci w brzuchu a przy okazji jego ruchy bolą :baffled: Już nie raz miałam wrażenie, że mi zaraz pępkiem wyjdzie ;-) Ja się czuję dobrze nie licząc zgagi, która nie pozwala mi spać po nocach i twardnienia brzucha co wieczór. Jeszcze tydzień i zacznę mu pomagać wyjść na świat :-D Już mi źle z tym brzuchem :baffled:

reklama
Ja cały czas wypatruje jakiś objawów zblizającego sie porodu:-D
Chciałabym mieć to juz za sobą:baffled:Jak narazie obnizył mi się brzuch i troche mnie pobolewa jak na okres...
Nie mam jakiś większych dolegliwosci poza bólem pleców, ale codziennie wieczorem wykorzystuję mojego męża do robienia masażu więc nie jest tak źle:-)

Mój mały też się strasznie wierci...najgorsze jest to że wpycha mi sie pod żebra, czasami mam wrazenie ze mi popękają:-D
Ma strasznie dużo siły:-D

:szok:Kurcze dziewczyny jak ja sie dzisiaj zle czuje....slaba jestem i cisnienie mam wysoki,klade sie szybko moze jutro bedzie lepiej.Mierzycie sobie cisnienie regularnie??ja oogolnie zawsze mam niskie a dzis 147 na 98......ale pozniej spadlo na szczescie ale wystraszylam sie strasznie:-(

anusiak a może to nerwy?? Ja przez całą ciąże też mam niskie ciśnienie ale skoków większych nie zauważyłam. Za to tętno mi szaleje. Połóż się, odpocznij i ZRELAKSUJ :tak:

Napewno musisz odstawić kawe i czarną herbatę. Wiem, że obniżyć ciśnienie pomaga aronia - możesz sobie kupić herbatę z aronii i czytałam że dobry jest czosnek (ale tego osobiście potwierdzić nie mogę). Spróbuj również odstawić sól. Mam nadzieję, że cisnienei szybko wróci do normy :tak:

reklama
Wysokie ciśnienie jest BARDZO NIEBEZPIECZNE w ciąży. Wiem, bo sama z tego powodu leżałam trzy razy w szpitalu. Jeżeli takie skoki będą się powtarzać powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi. Ja sama miałam 150/80 i od razu wysłał mnie do szpitala. Dużo lepiej gdy ciśnienie jest za niskie niż zbyt wysokie...

Do góry