reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porodówki w Szczecinie i okolicach

reklama
Witam Kochane
Nasz poród zbliża się nieubłaganie i chyba już ostatecznie zdecydowana jestem na Pomorzany.
W związku z tym mam do was pytanie co trzeba mieć ze sobą?

Nie lubię dzwonić w takich sprawach a jechać tam nie mam po drodze, może któraś z was się orientuje co spakować
Na poród i dla maleństwa - nie chcę brać zbędnych rzeczy.
Coraz częściej pojawiają się skurcze więc myślę, że czas już się spakować, żeby później nie robić tego w biegu.

to wszystko zalezy ile bedziesz w szpitalu, naszykuj rzezcy n wyjscie, aby ten kto cie bedzie odbieral mogl zabrac, ja mialam dowiesc pieluchy i chusteczki, ale dopiero pozniej, moj maly lezal dluzej, wczesniej nic nie chcieli
wydaje mi sie, ze jak bedziesz rodzic naturalnie to nie bedziesz nic potrzebowac, poza rzeczami dla siebie

j.von.papillon POMORZANY: trzeba mieć pieluchy ,chusteczki nawilżające, krem na odparzenia,ciuszki dla dziecka (czapeczki,skarpetki ,spiochy koszulki wszystko*3, szpital tego nie zapewnia ),moja kolezanka miala becik i ciuszki na wyjscie. dla siebie to koszula *2 , szlafrok, majtki poporodowe, podkłady, kapcie, szare mydło(do mycia krocza),no wiadomo pasta szczoteczka, szczotka,żel do kąpieli czy co tam używasz,stanik i wkładki laktacyjne,ewentualnie smoczek dla dziecka - koleżanka rodziła miesiąc temu na pomorzanach.

Ostatnia edycja:
Ewon dzieki za wpis,czyli sie zmienilo, a mialam dopytac dokladnie mojego gina, bo jeszcze w kwietniu dawali wszystko, jak widac sytuacja zmienia sie dynamicznie

nawet po cc dają odrazu matce. po porodzie 2godz lezy sie dzieckiem (nie wykapanym,lekko wytartym) ,później kąpiel i cały czas z matką.

Mnie właśnie na tym zależy.
I na fachowej opiece medycznej.

Leżałam w 20 tc w Policach i już nigdy tam nie mam zamiaru wracać.
Chciałabym rodzić w Zdrojach lub Pomorzanach.

Ale mam inne pytanie:
Jakby coś się działo przed czasem (tfu, tfu, odpukać), to gdzie lepiej jechać? Gdzie jest lepsza neonatologia (lekarze, sprzęt)?

Macica stawia mi się z różną częstotliwością i intensywnością. Z szyjką jest ok. Dużo leżę

Ja stawiam na y. Właśnie jestem na patologii, bo bolała mnie blizna. Co do rzeczy to do naturalnego porodu trzeba mieć ręcznik, pieluchy i chusteczki. Reszta wg upodobania. W ogóle pieluchy i chusteczki mile widziane. O niczym więcej nikt nie mówi, chyba, że Mama ma inne życzenia. A tak w ogóle to tłok rodzących jest tutaj. My mam nadzieję do domu i wrócimy za dwa tygodnie.

Rodzę za miesiąc i też się zastanawiam - Pomorzany czy Zdroje... Chciałam do Polic ale czytam, że nie bardzo tam... Poprzednio rodziłam w Wojskowym. Mimo wyglądu byłam bardzo zadowolona.

reklama
Cześć Dziewczyny :-)

Ostatnio założyłam grupę na Facebooku "ciąża w mieście Szczecin" jeśli macie ochotę i chęć to zapraszam serdecznie. Grupa się dopiero tworzy. Chciałabym podzielić się wieloma doświadczeniami związanymi zarówno z okresem ciąży, jak i staraniami. Temat ten wymaga jednak aktualnych informacji, które jak wiadomo wciąż ewoluują. Jestem pewna, że wsparcie w tym szczególnym okresie jest niezbędne. Sama jestem już mamą dwójki wspaniałych maluszków.

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia!

Monika

Do góry