reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpital olkusz!!!

Czekoladka ja słyszałam, że chłopcy rodzą się przeważnie po terminie natomiast dziewczynki pchają się na świat jeszcze przed terminem ;-) Mimo wszystko tez wolałabym urodzić przed terminem bo mi już źleeee z brzuchem.

Anusiak mam tak samo - mały się kręci w brzuchu a przy okazji jego ruchy bolą :baffled: Już nie raz miałam wrażenie, że mi zaraz pępkiem wyjdzie ;-) Ja się czuję dobrze nie licząc zgagi, która nie pozwala mi spać po nocach i twardnienia brzucha co wieczór. Jeszcze tydzień i zacznę mu pomagać wyjść na świat :-D Już mi źle z tym brzuchem :baffled:

reklama
Ja cały czas wypatruje jakiś objawów zblizającego sie porodu:-D
Chciałabym mieć to juz za sobą:baffled:Jak narazie obnizył mi się brzuch i troche mnie pobolewa jak na okres...
Nie mam jakiś większych dolegliwosci poza bólem pleców, ale codziennie wieczorem wykorzystuję mojego męża do robienia masażu więc nie jest tak źle:-)

Mój mały też się strasznie wierci...najgorsze jest to że wpycha mi sie pod żebra, czasami mam wrazenie ze mi popękają:-D
Ma strasznie dużo siły:-D

:szok:Kurcze dziewczyny jak ja sie dzisiaj zle czuje....slaba jestem i cisnienie mam wysoki,klade sie szybko moze jutro bedzie lepiej.Mierzycie sobie cisnienie regularnie??ja oogolnie zawsze mam niskie a dzis 147 na 98......ale pozniej spadlo na szczescie ale wystraszylam sie strasznie:-(

anusiak a może to nerwy?? Ja przez całą ciąże też mam niskie ciśnienie ale skoków większych nie zauważyłam. Za to tętno mi szaleje. Połóż się, odpocznij i ZRELAKSUJ :tak:

Napewno musisz odstawić kawe i czarną herbatę. Wiem, że obniżyć ciśnienie pomaga aronia - możesz sobie kupić herbatę z aronii i czytałam że dobry jest czosnek (ale tego osobiście potwierdzić nie mogę). Spróbuj również odstawić sól. Mam nadzieję, że cisnienei szybko wróci do normy :tak:

reklama
Wysokie ciśnienie jest BARDZO NIEBEZPIECZNE w ciąży. Wiem, bo sama z tego powodu leżałam trzy razy w szpitalu. Jeżeli takie skoki będą się powtarzać powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi. Ja sama miałam 150/80 i od razu wysłał mnie do szpitala. Dużo lepiej gdy ciśnienie jest za niskie niż zbyt wysokie...

Do góry