reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
Madelina82 nic sie nie stresuj najgorszy okres już za Tobą i jeśli do tej pory wszystko dobrze to nie ma sie co zamartwiać... ja też nie miałam robionego tego badania ani w pierwszej ciązy ani teraz :) Dzidiulek zdrowo rośnie i to najwazniejsze :)

dziewczyny a jak jest w Anglii z tym badaniem NT? bo ja jstem w 15 tc i nie mialam go jeszcze. Czy ja musze sama sie zglosic na to badanie czy polozna to zalatwi? Jesli sie ktoras orientuje, prosilabym o informacje bo sie teraz bede martwic.

Madeline ja mieszkam w londynie i na pierwszym badaniu USG robili mi badanie NT, a byl to 12 tydzien,a potem okazalo sie 12tydzi i 6 dzien bo dziecko za duze bylo na 12 tydz. pamietam ze babka nie mogla zmierzyc bo mam twarde miesnie brzucha i zajelo to chyba 5 albo nawet 10 min!!! moze tobie tez zbadali a nie wiesz o tym?
Rowniez pobierali mi krew zeby sprawdzic syndrom downa i wyniki mi przysla w ciagu 2 tygodni

Sorry Madeline, wlasnie doczytalam ze nie mialas jeszcze robionego USG w anglii....
ja odkad bylam u GP zeby powiedziec ze jestem w ciazy to nie mam z nia zadnego kontaktu :) mialam juz 2 spotkania z poloznymi i jedno usg, jestem umowiona na trzecie spotkanie jakos na poczatku wrzesnia

Pozdrawiam cieplutko i nie martw sie :) ...choc troche to dziwne ze nie mialas jeszcze usg ...

witam. dostalam dzisiaj list z NHS ze na jutro jestem uwowiona do szpitala na scan i z midwife.dostalam tez aplikacje do wypelnienia 'Pregnancy notes' i aplikcje 'Birth day choices' ale wydaje mi sie ze powinnam to dostac duzo wczesniej, ale pozno niz wcale :-( Jutro zobacze mojego aniolka, bardzo sie denerwuje i nie moge doczekac.

czy w 16 tyg mozna juz okreslic plec dzidzi??

madeline przy dobrym sprzecie i wprawnym oku moża, ale nie wiem czy zechcą Ci tak szybko powiedzieć... bo tu na wyspach nieco sie asekurują z tym podawaniem płci... mi podali w pierwszej ciązy ale dopiero jak byłam po połowie...

reklama
Madeline z tego co dziewczyny tu pisaly NT można zbadać do 13tc6d max, nie sądzę, żeby w UK była inaczej pod tym kątem, jedyne co, to może byłaś badana pod tym kątem a tak jak sunshine pisze nawet o tym nie wiedzialas (tzn. lekarz traktuje to jako rutyne takie badanie, wiec nie informuje o wszystkim co bada na aparacie), ja mam ginke co w UK pracowała i mi o tym wlasnie wspominala, że lekarze bez upominania mierza ci wszystko dokladnie włacznie z przeziernoscią, u nas w PL to roznie, sama jestem przykladem tego, że musialam sobie prywatnie isc do lekarza bo dwóch u jakich bylam slowem nie wspomnialo mi o takich mozliwosciach a co dopiero o wykonaniu badania( Boże, dzięki ci za internet i billa gatesa:p )

Do góry