reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

no dlatego tu biorą termin z pierwszego USG jako ostateczny termin porodu, bo czasem babka nie pamieta kiedy była oststnia @ lub lekarz coś żle zapisze... a do 12 tc dzieci podobnie rosną i rozwijaja sie wiec te pomiary sa miarodajne, tak myśle... no ja Ale też przenosiłam 2 tyg tylko, że ona urodzila sie duża 4260g i poród był wywoływany, ale ja w szpitalu nie lezałam tylko w domu do terminu wywoływania miałm zostać i tylko kontrolować czy dziecko dobrze sie rusza...

reklama
Dziewczynki zameldowana ze zyje w dwupaku.Pisalam juz na glownym ze mi jakos dziwnie ale jeszcze chodze.Dopoki skurcze nie zwala mnie z nog to chyba nigdzie nie jade.Nie mam czasu na odwiedziny na porodowce.Hihihi.Buziaki i powodzenia

Czrazy mamo musze odgrzebac twoj telefon (nie zapisalam odrazu) i wsyle ci sms, to dasz chodz mi znac jak by cos sie dzialo

Ja dzis bylam na KTG i znow powtorka z rozrywki, skurcze mialam co pare miut, wiec znoe kroplowki, pobrania krwi i czekanie. Naszczescie skurcze sie uspokoily bo znow bym w szpitalu zostala. Lekarz powiedzial ze jak by nie moja pierwsza cc to by tak starsznie sie tym nie martwil. Chodz minelo ponad 5 lat to oni i tak sa strasznie ostrozni bo sie boja o rane. Takze wiec mam sie zglaszac do szpitala jak tylko skurcze wruca i bede je czula, nawet jak nie bede bardzo regularne. Juz mam dosc szpitala!

Czrazy mamo musze odgrzebac twoj telefon (nie zapisalam odrazu) i wsyle ci sms, to dasz chodz mi znac jak by cos sie dzialo

Ja dzis bylam na KTG i znow powtorka z rozrywki, skurcze mialam co pare miut, wiec znoe kroplowki, pobrania krwi i czekanie. Naszczescie skurcze sie uspokoily bo znow bym w szpitalu zostala. Lekarz powiedzial ze jak by nie moja pierwsza cc to by tak starsznie sie tym nie martwil. Chodz minelo ponad 5 lat to oni i tak sa strasznie ostrozni bo sie boja o rane. Takze wiec mam sie zglaszac do szpitala jak tylko skurcze wruca i bede je czula, nawet jak nie bede bardzo regularne. Juz mam dosc szpitala!

Anja nikt nie lubi szpitala i szczerze powiedziawszy ja też mam już go dość a na moje nieszczęście mój syn nie oszczędza mi fałszywych alarmów i kończy się to wizytami w szpitalu:/ ale mam nadzieję że trafię tam jeszcze tylko raz, na poród;-)

a ja mam pytanie o konflikt serologiczny ..... niedawno dowiedziałam sie ze kumpela ze szkoły jest tez w ciąży i rodzi mniej więcej tak jak ja ma termin na 23 lutego, i u nich jest niezgodność grupy krwi tak że konflikt może wystąpić a jej lekarz prowadzący powiedział że przy pierwszej ciąży nie ma to znaczenia

i stąd pytanie co to za różnica która ciąża???? Chyba jak jest ryzyko to nie zależy czy to 1 czy 10.... a może się mylę????? wiecie coś o tym???

W gruncie rzeczy chodzi o to ze podczas pierwszej ciąży dopiero wytwarzają się przeciwciała wiec jest bezpieczna...w drugiej ciąży te przeciwciała już będą wiec stąd niebezpieczeństwo...po porodzie powinno dostać się zastrzyk żeby chronić następną ciążę...

reklama
Madiu- z tym konfliktem to jest tak jak Claudia napisała. Jeżeli dziecko będzie miało grupę krwi tatusia to w trakcie porodu mogą się pojawiś przeciwciała które przy kolejnej ciąży mogą zaszkodzić dziecku. Dlatego po porodzie podawany jest zastrzyk.

Do góry