reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Grupa krwi raczej nie może się zmienić, przecież zależy od genów jakie dostajemy od rodziców a to się już ma na zawsze...

Ja mam 0 rh- a mój M rh+ więc w trakcie ciąży miałam z 5 razy robione badania na przeciwciała ale wszystko było w porządku. Zaraz po porodzie ma być zbadana krew pępowinowa i oznaczona z niej grupa krwi małej i jeżeli każe się, że ma rh po moim M to dostanę immunoglobulinę by przy kolejnej ciąży nie było problemów.

reklama
Witam sie i ja.Jednak zawitalam do szpitala dzisiaj rano_Od wczorajszego popoludnia wszystko mnie znowu bolalo.Tyle tylko ze nie byly to regularne skurcze a raczej taki przeszywajacy bol od kregoslupa ,przez nerki po brzuch i dolne partie.Podlaczyli mnie pod ktg na obserwacje i zbadali.Rozwarcie uparcie na 1,skurcze chociaz rejestrowalo to wedlug nich za slabe.Zastanawiali sie nawet czy to nie przepowiadajace tylko ze bardziej bolesne.Na bol kazali brac przeciwbolowy i wyslali do domu.Kurde juz mam dosc.Chce urodzic:wściekła/y:

neta, dobrze, że z maluchem w porządku, czekaj cierpliwie :)
crazy mama, a już myślałam, że będziesz po... chyba każda z nas ma nadzieję, że to wreszcie się zacznie

Cześć,
No ja wczoraj wieczorem byłam na wizycie. Wszystko ze mną i z małym ok. KTG super, małego serduszko bije jak dzwon! Pan doktor nie zlecił mi nowych badań, bo jak stwierdził moja ciąża przebiega idealnie... Niestety wszystko we mnie pozamykane co popsuło mój i męża humor, gdyż nastawialiśmy się na szybszy poród. Ja już ledwo się trzymam i mąż nie chce abym się męczyła skoro jest mi tak ciężko. Popłakałam sobie w aucie w drodze powrotnej i potem przy kolacji, a późnym wieczorem w łóżku zdecydowaliśmy iż trzeba pomóc Karolkowi w szybszym wyjściu no i zaczęliśmy ..... ;-).
Następne KTG w przyszłym tygodniu, a wizyta 11.02...zobaczymy czy dotrwam...

Becioo, ja mam zbliżony termin do Twojego, nie martw się, musimy czekać, bo... wyjścia nie ma :)))
ja też już mam dosyć i najchętniej zrobiłabym to, co mówi mi mój synuś: "mama, a nie możesz pojechać do szpitala i powiedzieć żeby ci wyjęli w końcu tego dzidziusia" :)))

ja wczoraj miałam wizytę .szyjka skrócona, ale ona już od dawna jest . Ktg ok, ale leżałam godzinę bo po pół godz przyszedł i stwierdził że coś mu się nie podoba i mam leżeć kolejne pół , w czwartek kolejne ktg , bo teraz przez cukrzyce muszę dwa razy w tygodniu chodzić . badania- wymaz na gbs.odstawione wszystkie leki oprócz witamin . Dostałam czopki na 3 dni , a potem możemy z mężem działać . Waga moja 11 kg na plusie,110cm w obwodzie .Lekarz mówi że mam bardzo dużo wód,ile nie wiem bo się nawet nie zapytałam . Mała waży 3 kg .

Beciu widze ze ragujemy tak samo... na poprzednia wizyte szlam z nastawieniem ze lekarz powie mi ze juz cos sie skraca, a on do mnie ze pozamykane, i tez sie poryczalam :* wiec wiem co czujesz! Boje sie jutro isc, ze uslysze to samo :(
crazy mamo widze ze Gabi uparciuszek! Ciekawe czy wyjdzie 5... :) Trzymamy kciuki.

No widzicie dziewczyny, ta końcówka jest straszna, choć może mniej fizycznie, a bardziej psychicznie wysiadam. Bo jak czytam jakie dolegliwości mają inne ciężarne to ze mną nie jest tak źle...ale psychicznie już jest dużo gorzej...no nic będziemy z mężem ostro pracować nad tym ;-)

reklama
Do góry