reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

To ty masz fajnie. Ja od poczatku tylko midwife i tyle. U GP bylam ale to z infekcja-normalnie oni sie ciaza nie zajmuja. Do szpitala tylko na USG. Teraz nawet nie wiem ile mam plynow ani jak tam lozysko, o szyjce czy innych takich juz nie wspominam. Mam wizyte w midwife w 38 i 40 tc i tyle.

reklama
a dlaczego nie masz tych wizyt w szpitalu, w którym będziesz rodzić? Ja na poczatku ciazy wybrałam szpital, w którym bede rodzić i mam w nim wizyty, na poczatku to było ich w szpitalu malo bo pierwszy scan 12 tc póxniej drugi tak jakby nasze połówkowe 22tc ale od 30 tc szpital 36tc szpital i teraz od 38tc szpital co tydzien a wczesniej to były midwife i GP na przemian

Maranatha, to Ty chodziłaś do Midwife? Ja byłam tylko raz, na pierwszej wizycie, a tak to chodziłam tylko do szpitala i ze 2x do GP. Dziwi mnie, że nie zbadali Ci dzisiaj szyjki. Ja byłam na wizycie teraz w środę i miałam badanie ręczne szyjki, tak jak mi wcześniej mówiła lekarka. Ciekawe czemu mi zbadali, a Tobie nie.:baffled:

Ja też mam tylko wizyty z midwife. Mojego GP widziałam tylko na pierwszej wizycie na potwierdzenie ciazy i tyle. Ale w szpitalu nie mam tych wizyt tylko w ich tutejszej przychodni. Nigdy nie byłam badana pod katem wód płodowych czy szyjki macicy tak wiec generalnie to ja nic nie wiem:( Teraz mam wizyty co 2 tyg ale ciekawa jestem czy po 38 tyg bede miłała czesciej te wizyty ale wątpie!

taaa crazy mamo ja tylko czekam az wejde a Gabrysia bedzie na swiecie! :)

icon1.png
Odp: Nasze wizyty u lekarza(badania,wyniki,zdjecia USG)

No to czekam z niecierpliwością na Gabrysię:tak: Wiesz jak u mnie się nic nie rozwinie do 2 lutego to 4 mam wywoływanie więc jak tobie by sie udało urodzić 5 lutego to Roch tylko o 1 dzień był starszy.Fajnie;-) Albo okaże się że wyprzedzisz mnie :-D

No to wyscigi dziewczynki.Caly dzien sie nie odzywalam bo nie mialam sil.O 12 w poludnie zaczely mnie lapac skurcze co 5-7 min.Taki full wypas od okolic nerek przez caly brzuch az po srodek.Najkrotszy odstep byl 3:06.Kazy skurcz po 20-30 sekund.Poniewaz nie byly strasznie uciazliwe az tak to stwierdzilam ze moje cialko sciemnia na maxa a z byle glupoty meza nie bede zrywac ze snu.Ugotowalam spokojnie obiadek dla chlopcow,umylam lodowke i o 5 skurcze przeszly :tak: Gabi powiedzialam ze tatus obstawia 5 lutego wiec niech sie nie wyglupia i siedzi grzecznie do nastepnego weekendu.Zobaczymy czy poslucha :confused: Narazie wyslalam starego do pracy i kazalam mu sprawdzac telefon w miare mozliwosci.Jak przetrwam nocke zobaczymy...

po wczorajszym usg lepsze samopoczucie:)Malutka 2840,cc ustalona na 18 lutego na 14:00.
Mam skierowanie na ostatnie wyniki,krew i odczyn coombsa,posiew zrobiony:).Zalecenie na żelazo 2 x dziennie bo morfologia spadła.
Zostało 20 dni,uff.

Super Dziewczynki ze po wizytach wszystko dobrze! Moja w najblizsza srode, oby byla ostatnia...

crazy mamo jednym slowem nie dopuszczasz do siebie skurczow ;) no to czekamy... niedlugo zaczniemy robic zaklady :D Gabrysia konta Roszek hahahaha a moze wyprzedzi ich Paulinka :p:p:p

reklama
Do góry