reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
margoz wymiar dzidzi rzeczywiście imponujący. Nie szalej tak, bo musisz jakoś urodzić tego klocuszka;-)
a po co lekarz wystawił Ci skierowanie? do tej pory byłam przekonana, że do porodu skierowanie jest niepotrzebne...

ehhh tez bym sie chciała dowiedziec ile moja mala wazy hmm... czy ma prawidlowa wage.:-(
Jak bylam w PL to byl 27 tydzien według pomiarów wszystko bylo ok , nawet babeczka mi powiedziala ze jest troszke wieksza jak na 27 tydzien.
Mam nadzieje ze ladnie sobie rosnie ,chodz patrzac na moj brzuszek to nie jest on gigantycznych rozmiarow,ale jak go mierzy polozna to ma prawidlowy rozmiar co do tygodnia.Wydaje mi sie ze moja Nadusia nie urodzi sie duza.Ja niska moj Sz tez nie kolosalnych wymiarow heheh :-D.Moja mama mi opowiedziala ze jak ja sie urodzilam mialam rowne 3 kg.

Margoz, ale duża dzidzia!
Ja też od 2 miesięcy łykam zelazo, bo wyniki miałam kiepściutkie, no i jutro wybieram się na badania, zobaczymy, czy coś się polepszyło, powinno, bo po spadku w połowie ciąży zazwyczaj odnotowuje się przed porodem poprawę wyników.
Dzisiaj byłam w Poradni Neurochirurgii Dziecięcej po wynik konsultacji w sprawie rozwiązania ciąży i dalszego postępowania z dzieckiem (CC w donoszonej ciąży i skierowanie na badania neurologiczne dziecka). Ale tam dzikie tłumy! Przeraża mnie to, bo wiem, że co jakiś czas będę tam chodzić z córeczką. Przypadki różne od na pierwszy rzut oka zdrowych dzieci, po takie na wózkach, więc napatrzeć się można do bólu. Zostałam przyjęta jako pierwsza, ale ponad godzinę czekałam na ordynatora. Teraz powrót do Patologii Ciąży, w międzyczasie wizyta u mojego gina, więc od poniedziałku do czwartku mam wychodne do lekarzy, a tu grypa wszędzie szaleje, a ja nadal niezbyt zdrowa. Na dodatek syn poszedł dzisiaj zdrowy i wykurowany pierwszy dzień do przedszkola a na wieczór dostał gorączkę :-( więc wszędzie muszę sama jeździć, a ktoś pisał, ze w 9-tym m-cu nie można prowadzić auta ... Chyba lepsze to niż zagrypiona komunikacja miejska...

Kaasiutka leż leż i jeszcze raz leż chociaż te 2 tyg

Ewitka faktycznie nie dobrze z tą grypką, teraz nie ma mrozów to i chorych będzie znaczniej więcej, jednak mróz trochę mroził te bakterie

A ja do gin dopiero 28 więc jeszcze trochę.

No niestety Engerix B jest niedostępna od jakiegoś czasu. Ale to są informacje sprzed miesiąca, więc może coś się zmieniło...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny, czy ktoras z Was ma moze leukocyty w moczu? Mi sie pojawily ostatnio i dostalam Furginum i zlecenie zrobienia moczu na posiew. Jak to jest u Was?

reklama
mysia-ja mam mnóstwo leukocytów. Narazie łykam przez 10 dni Urosept, a potem mam zrobić badanie moczu. Podobno może to być objaw jakiegoś stanu zapalnego.

Do góry