reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Wszystko bylo ok az do dzisiaj :( Przed chwila zadzwonili do mnie z przychodni ze jest dla mnie recepta do odebrania :( kobieta powiedziala ze mam anemie ale ze mam sie niczym nie martwic :( dostałam tabletki ferrous fumarate 210mg z tego co wyczytałam to jest to zelazo.... I oczywiscie jak to ja znowu zaczynam sie zamartwiac:( Jeszcze miesiac temu mialam robione badania i krew byla bardzo dobra a tu dzisiaj taki telefon z taka wiadomoscia :(
19-stego mam wizyte z polozna.
Czy ktoras z Was ma tez anemie???
Czy jest ona grozna dla malenstwa w tym tygodniu ciazy???

reklama
ja nie mam anemii, ale słyszałam że w ciąży to jest dość normalne więc myślę że nie masz czym się martwić, moja bratowa przy dwóch ciążach miała anemię i musiała dostawać zastrzyki, z tego co mówiła to bardzo bolesne, także dobrze że dostałaś tabletki, koleżanki też miały więc nie martw się bo tym bardziej zaszkodzisz dzidziusiowi

Wszystko bylo ok az do dzisiaj :( Przed chwila zadzwonili do mnie z przychodni ze jest dla mnie recepta do odebrania :( kobieta powiedziala ze mam anemie ale ze mam sie niczym nie martwic :( dostałam tabletki ferrous fumarate 210mg z tego co wyczytałam to jest to zelazo.... I oczywiscie jak to ja znowu zaczynam sie zamartwiac:( Jeszcze miesiac temu mialam robione badania i krew byla bardzo dobra a tu dzisiaj taki telefon z taka wiadomoscia :(
19-stego mam wizyte z polozna.
Czy ktoras z Was ma tez anemie???
Czy jest ona grozna dla malenstwa w tym tygodniu ciazy???
Już dobre dwa miesiące łykam dodatkowe żelazo.
Anemia w ciąży to bardzo powszechne zjawisko. Nic się nie martw.

Olcia_87 spadek hemoglobiny w ciąży jest częsty, dlatego kontroluje się to przez częste morfologie i wtedy przepisuje żelazo. Ja też już miałąm, ale po żelazie poziom ładnie się podniósł.

Ja odebrałam resztę wyników ze szpitala, wymaz mam czysty co bardzo mnie cieszy i wyniki wątrobowe też dobre, wiec moja małopłytkowość z tego nie wynika.

Jutro idę dalej badać krew, tak do porodu to raz na tydzien teraz będę, byle tylko utrzymywały się na tym bezpiecznym poziomie.

cześć dziewczyny! jestem październikówką 2010. chciałabym się z Wami podzielić informacjami, o których ja się dowiedziałam o wiele za późno - ale mądry Polak po szkodzie.

W szpitalu Wasze dziecko zostanie zaszczepione na gruźlicę i WZW. Większość szpitali do szczepienia wzw posiada koreańską szczepionkę EUVAX która zawiera rtęć (!) i może być bardzo szkodliwa (można poczytać w necie).
Możecie sobie ją odpłatnie zamienić na inną, która jest lepsza, np Engerix B. Trzeba mieć receptę od lekarza i wykupić w aptece (koszt ok 50zł) albo zamówić przez szpital. To już się musicie same zapytać jak w Waszym szpitalu jest.

trzeba trochę wysiłku - pamiętać np o tym żeby uprzedzić lekarza o zmianie szczepionki. Nikt Was nie zapyta o zgodę na zaszczepienie! - ale moim zdaniem warto. Nie pozwólcie truć Waszych dzieci! W wielu krajach EUVAX został wycofany z obrotu!

ja już po wizycie, mała zdrowa, waży około 2900 g, wydaje mi się, że bardzo dużo przybrała od ostatniej wizyty 4 tygodnie temu, wtedy ważyła 1650g, ale nie przywiązuje dużej wagi do takich pomiarów, bo może się mijać z rzeczywistością
szyjka zamknięta i nie skrócona, położenie nadal główką do dołu, więc na razie nie rodzę jeszcze :)
ale skierowanie do szpitala już dostałam, tak na wszelki wypadek, gdyby się coś działo, bo następna wizyta 7 lutego, ja mam zawsze co 4 tygodnie te wizyty, nawet w tym ostatnim okresie nie chce się ze mną częściej spotykać ten mój gin hehehe

reklama
margoz ciesze sie ze z dzidzia dobrze, rzeczywiscie ladnie wazy :) no i ja tez mam szyjke zamknieta, licze na to ze jednak to nie swiadczy o tym ze przenosze...
anija nie denerwuj sie, tak jak pisza dziewczyny anemia w ciazy jest normalna, ja mam od trzech miesiecy - wcinam zelazo, na szczescie nie mam zastrzykow, do tego trzeba jesc miesko, a ja pije sok z burakow...

Do góry