reklama
nixie
Fanka BB :)
hej
dzisiaj byłam u lekarki...
i okazało sie ze jednak maleństwo jest dosyć drobne ale proporcjonalne i ze nie powinnam sie tym przejmować bo do czasu terminowego porodu powinna juz mieć te 3 kilo (jak Dorianek)
a lepiej mniejszego dzidziuśia rodzić niz wielkiego "kloca" - slowa lekarki
Niestety maszyna miała jakis problem i nie potrafiła "wywnioskować" z pomiarów konkretnej wagi.
Z pozytywnych wieści to lekarka po badaniu stwierdziła ze nic tam sie nie obniża , nie otwiera
i jest świetnie przygotowane do porodu i ze powinnam łatwo po kilku skurczach urodzić.
Nie mam pojęcia skąd to wywnioskowała...
bardzo to pocieszające ale nie chce sobie robić nadziei
a później znowu sie męczyć... mimo ze zapewniała mnie ze drugi poród jest lepszy..
kto wie..
może jednak te ćwiczenia coś dały ..
i okazało sie ze jednak maleństwo jest dosyć drobne ale proporcjonalne i ze nie powinnam sie tym przejmować bo do czasu terminowego porodu powinna juz mieć te 3 kilo (jak Dorianek)
a lepiej mniejszego dzidziuśia rodzić niz wielkiego "kloca" - slowa lekarki
Niestety maszyna miała jakis problem i nie potrafiła "wywnioskować" z pomiarów konkretnej wagi.
Z pozytywnych wieści to lekarka po badaniu stwierdziła ze nic tam sie nie obniża , nie otwiera
i jest świetnie przygotowane do porodu i ze powinnam łatwo po kilku skurczach urodzić.
Nie mam pojęcia skąd to wywnioskowała...
bardzo to pocieszające ale nie chce sobie robić nadziei
a później znowu sie męczyć... mimo ze zapewniała mnie ze drugi poród jest lepszy..
kto wie..
może jednak te ćwiczenia coś dały ..
ulisia
chustomama :)
no to jest jeszcze jedna bez rtęci na wzw b - hepavax TF (zwykły hepavax trochę jej ma, ale ten jest thimerosal free) • hepavax • Apteka internetowa doz.pl , strona 1
margoz wymiar dzidzi rzeczywiście imponujący. Nie szalej tak, bo musisz jakoś urodzić tego klocuszka;-)
a po co lekarz wystawił Ci skierowanie? do tej pory byłam przekonana, że do porodu skierowanie jest niepotrzebne...
a szczerze powiedziawszy nie wiem po co hehehe, nawet się nad tym nie zastanawiałam, może w tym szpitalu u nas wymagają...pewnie bez tego też by mnie przyjęli
ewelinka, nixie, fajnie, że i u was w porzadku
Kaasiutka, a ty leż kochana, już mało czasu, więc wytrzymasz, dla pocieszenia powiem ci, że w poprzedniej ciąży z miesiąc chodziłam z 3-centymetrowym rozwarciem, mały urodził się w 37 tyg, i ważył 3300
Ewitka, dużo sił ci życzę, bo coraz nam ciężej, a masz dużo więcej na głowie do pozałatwiania
Kaasiutka, a ty leż kochana, już mało czasu, więc wytrzymasz, dla pocieszenia powiem ci, że w poprzedniej ciąży z miesiąc chodziłam z 3-centymetrowym rozwarciem, mały urodził się w 37 tyg, i ważył 3300
Ewitka, dużo sił ci życzę, bo coraz nam ciężej, a masz dużo więcej na głowie do pozałatwiania
ligotka
Fanka BB :)
nixi zgadzam sie lepiej urodzic mniejsze dziecko, a takie 2500 juz da sobie rade wiec nie ma cos sie martwic..., a powiedz mi glukoze to mialas drugi raz robiona, bo gdzies czytalam ze potrzebny jest aktualny wynik do szpitala no i nie wiem czy gin mi da skierowanie czy musze pogrzebac i poszukac tamtychhh...
bobomama24
Mama Izy i Martynki
na ponowne badanie glukozy lekarz daje skierowanie jak pierwszy wynik wyszedl zly
bobomama24
Mama Izy i Martynki
A moja wczoraj na ktg miala czkawke skubana a poznije poszla spac i oczywiscie nadal jest miednicowo
reklama
Ja także byłam wczoraj u lekarza- wszystko w jak najlepszym porządku. Szyjka zamknięta, nic się nie otwiera i nie obniża, serduszka małej bardzo ładnie bije. Pan doktor pobrał mi też wymaz na tego paciorkowca. Za 2 tygodnie kolejna wizyta, wtedy będzie tego o wiele więcej bo i ktg i kolejne usg by sprawdzić czy mała się poprawnie obróciła. No i znowu badania krwi (morfologia, mocz i przeciwciała z krwi) mam do zrobienia. Ale to już ostatni raz, kolejne badania to już w szpitalu przed cc będą. Gin stwierdził, że położy mnie pewnie do szpitala około 9-10 lutego i po zrobieniu badań będzie cc. Czyli jeszcze tylko miesiąc