reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

dzieki za rady ulisia,
tez myślimy z mężem o tym Engerixie ...
jutro sie popytam w przychodni bo ide na bilans z Doriankiem i w aptece tez..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej
dzisiaj byłam u lekarki...
i okazało sie ze jednak maleństwo jest dosyć drobne :( ale proporcjonalne i ze nie powinnam sie tym przejmować bo do czasu terminowego porodu powinna juz mieć te 3 kilo (jak Dorianek)
a lepiej mniejszego dzidziuśia rodzić niz wielkiego "kloca" - slowa lekarki :-D
Niestety maszyna miała jakis problem i nie potrafiła "wywnioskować" z pomiarów konkretnej wagi.

Z pozytywnych wieści to lekarka po badaniu stwierdziła ze nic tam sie nie obniża , nie otwiera
i jest świetnie przygotowane do porodu i ze powinnam łatwo po kilku skurczach urodzić.
Nie mam pojęcia skąd to wywnioskowała...
bardzo to pocieszające ale nie chce sobie robić nadziei
a później znowu sie męczyć... mimo ze zapewniała mnie ze drugi poród jest lepszy..
kto wie..
może jednak te ćwiczenia coś dały ..

Ostatnia edycja:
margoz wymiar dzidzi rzeczywiście imponujący. Nie szalej tak, bo musisz jakoś urodzić tego klocuszka;-)
a po co lekarz wystawił Ci skierowanie? do tej pory byłam przekonana, że do porodu skierowanie jest niepotrzebne...

a szczerze powiedziawszy nie wiem po co hehehe, nawet się nad tym nie zastanawiałam, może w tym szpitalu u nas wymagają...pewnie bez tego też by mnie przyjęli

ewelinka, nixie, fajnie, że i u was w porzadku :)
Kaasiutka, a ty leż kochana, już mało czasu, więc wytrzymasz, dla pocieszenia powiem ci, że w poprzedniej ciąży z miesiąc chodziłam z 3-centymetrowym rozwarciem, mały urodził się w 37 tyg, i ważył 3300
Ewitka, dużo sił ci życzę, bo coraz nam ciężej, a masz dużo więcej na głowie do pozałatwiania

nixi zgadzam sie lepiej urodzic mniejsze dziecko, a takie 2500 juz da sobie rade wiec nie ma cos sie martwic..., a powiedz mi glukoze to mialas drugi raz robiona, bo gdzies czytalam ze potrzebny jest aktualny wynik do szpitala no i nie wiem czy gin mi da skierowanie czy musze pogrzebac i poszukac tamtychhh...

reklama
Ja także byłam wczoraj u lekarza- wszystko w jak najlepszym porządku. Szyjka zamknięta, nic się nie otwiera i nie obniża, serduszka małej bardzo ładnie bije. Pan doktor pobrał mi też wymaz na tego paciorkowca. Za 2 tygodnie kolejna wizyta, wtedy będzie tego o wiele więcej bo i ktg i kolejne usg by sprawdzić czy mała się poprawnie obróciła. No i znowu badania krwi (morfologia, mocz i przeciwciała z krwi) mam do zrobienia. Ale to już ostatni raz, kolejne badania to już w szpitalu przed cc będą. Gin stwierdził, że położy mnie pewnie do szpitala około 9-10 lutego i po zrobieniu badań będzie cc. Czyli jeszcze tylko miesiąc:)

Do góry