reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
nie ma co się martwić o brak siary w ciąży , bo nie ma to żadnego związku z laktacją...

był tez niedawno temat anemii - a ja wczoraj doczytałam ,że dobrze jest podjadać rodzynki, jak się obniża hemoglobina...więc podjadam:) swoją drogą lepsze to niż cukierki;)

ja mam nie ciekawe więści
1) mam cukrzyce
2) gin stwierdził że dzidziuś ma coś z serduszkiem tzn inaczej ono wygląda niż powinno. Nie wiadomo czy jest faktycznie jakiś problem czy inny obraz. Jutro mam zadzwonić do kliniki w Łodzi i umówić się do specjalisty na USG płodu z uwzględnieniem naczyń śródpiersia ;-( po tym USG dokładnie będzie wiadomo co jest z dzidziusiem i jak będzie dokładnie wyglądać sytuacja po porodzie i gdzie będę rodzić . Mój gin powiedział że woli dmuchać na zimne bo wtedy możemy coś zaplanować , lub zawsze (a mam nadzieje że tak będzie ) dziudziuś będzie zdrowy i uspokoi nasze podejrzenia .

więc ogólnie dziś się zdołowałam , i to że przytyłam od ostatniej wizyty tylko 1,5kg i że Lena jest nadal Leną jest teraz nie ważne.

Jutro będę dzwonić do Łodzi i się umawiać . za tydzień mam kolejne badania glukozy i oczywiście ścisła dieta cukrzyka .Jak znów będą złe wyniki to do gin wysyła mnie do specjalisty do Poznania i tam dalsze działania .

jedyne co mnie cieszy to że szyjka się uspokoiła i jest wszystko dobrze.

Delin Ona no lepiej pewnie dmuchać na zimne, może lekarz się myli i będzie wszystko ok widać na lepszym sprzęcie. A lepiej zawsze wykryć wadę wcześniej. W każdym bądź razie to trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze z Twoją córeczką.
A dieta cukrzycowa nie tak straszna. Jest nas kilka dziewczyn tutaj, chociaż ja mam najłagodniejszy chyba przebieg, ale jest do wytrzymania.

Też trzymam kciuki za córeczkę :)
A jeśli chodzi o dietę to naprawdę nie jest straszna :) Mówię to z drugiej strony, bo ja mam chyba największy rygor z jedzeniem i insuliną ;)

ja zauważyłam siarę tylko w jednej piersi bo byłam na szkole rodzenia i położna mówiła o sutkach i brodawkach i tak sobie jedną chwyciłam i ścisnęłam i wypłynęła kropelka ale niestety a drugiej nic
poczekamy zobaczymy

hihi widzę nie tylko ja ma fazę, ale ... wcześniej gdzieś chyba crazy mama napisała o tej siarze i tak cisnęłam codziennie, że i mi w końcu poleciała .... i każdego dnia leciało kilka kropelek ale tylko z jednej, aż do dziś ...leci już z obu, więc spokojnie kochana poleci i Tobie! :)

DELFINEK !!
kochana zero dołowania. Po pierwsze zobacz kilka mamusiek też tu ma cukrzycę a po drugie ... dobrze, że masz lekarza który dmucha na zimne! chyba nie chciałabyś, żeby nic nie mówił. Ja z racji wieku robię badania prenatalne przesiewowe w każdym trymestrze. W drugim w 22 tyg wyszło na usg w serduszku takie świecące punkciki ... niby jakas wada strukturalna, ale prawie w każdej ciąży ona wystepuje, niby ma w III zniknąć ... ide w srode na ostatnie juz USg okaże się ... ale j widze, ze lakarz dmucha na zimne to i ja jestem spokojna. Gdyby było cos bardzo niepokojącego to wiedz ze jestes pod fachowa opieką !!!! Głowa do góry !

Ostatnia edycja:
Delfin - po pierwsze bądź dobrej mysli - może okaze się , że to tylko wina sprzętu, a po drugie bardzo dobrze , że trafiłas na lekarza, który nie ignoruje problemów- dziś mozna leczyc wady już w łonie matki , a poza tym na pewno dobrze ,ze nawet jesli jakas wada jest to wiesz o niej od poczatku i możesz odrazu podjąc leczenie - a nie tak jak ja teraz - muszę z Kubą po kardiologach latać , bo dopiero po kilku latach ktos zauważył ,że ma dziurkę między komorami...

reklama
Delfin_Ona, właśnie doczytałam. Dobrze wiem co teraz czujesz, bo niewiedza i oczekiwanie na badanie i "wyrok" jest najgorsze i nawet słowa otuchy nie dają wielkiego pocieszenia (ja wtedy przeryczałam całą noc).
Trzymam kciuki, żeby to badanie USG nie potwierdziło tych podejrzeń i żeby z malutką wszystko było dobrze! Musi być dobrze!

Do góry