reklama
pani_cinkowa
Fanka BB :)
Delfin trzymam kciuki za Lenkę i jej serduszko. W Łodzi zapewne mają lepszy sprzęt i na pewno wykluczą wadę. Jak już będziesz po badaniu koniecznie daj znać.
A cukrzycą się nie przejmuj... sama jestem na diecie i przyjmuję insulinę i mam wrażenie, że w życiu tyle nie jadłam. Ważne żeby jeść regularnie oraz dobrze skonstruować jadłospis i będzie dobrze.
Trzymaj się ciepło!!!
A cukrzycą się nie przejmuj... sama jestem na diecie i przyjmuję insulinę i mam wrażenie, że w życiu tyle nie jadłam. Ważne żeby jeść regularnie oraz dobrze skonstruować jadłospis i będzie dobrze.
Trzymaj się ciepło!!!
Delfin_Ona tez trzymam kciuki, żeby badanie nie potwierdziło żadnej wady tylko ją wykluczyło.
Złe podejrzenia wg usg się zdarzają. Przypomniało mi się jak jedna kobietka mi opowiadała, że jej znajomej cały czas powtarzali, że dziecko będzie miało jakąś wadę serduszka bo jest lustrzane odbicie a lekarz nie potrafił tego okreslić. W trakcie porodu okazało się, że urodziła bliźniaki stąd to lustrzane odbicie serca, a jedno dziecko leżało cały czas na drugim i lekarz nie widział tego na usg. Nie wiem kiedy to było bo trudno mi uwierzyć, że naprawde nie było widać ale to taka jedna z kilku ciekawostek ciążowo-porodowych.
Dziewczyny czy lekarze zlecali Wam już badanie HBS? Mój jeszcze nie, tak samo jak na obecność paciorkowca a na liscie obowiazkowych badan do porodu mam własnie to wpisane.
Co do siary u mnie była przez kilka tygodni, ale troche. Teraz juz od kilku tygodni zanikła, totalny brak. Też już myślałam, że to wcale dobrze nie wpłynie na moją laktację.
Złe podejrzenia wg usg się zdarzają. Przypomniało mi się jak jedna kobietka mi opowiadała, że jej znajomej cały czas powtarzali, że dziecko będzie miało jakąś wadę serduszka bo jest lustrzane odbicie a lekarz nie potrafił tego okreslić. W trakcie porodu okazało się, że urodziła bliźniaki stąd to lustrzane odbicie serca, a jedno dziecko leżało cały czas na drugim i lekarz nie widział tego na usg. Nie wiem kiedy to było bo trudno mi uwierzyć, że naprawde nie było widać ale to taka jedna z kilku ciekawostek ciążowo-porodowych.
Dziewczyny czy lekarze zlecali Wam już badanie HBS? Mój jeszcze nie, tak samo jak na obecność paciorkowca a na liscie obowiazkowych badan do porodu mam własnie to wpisane.
Co do siary u mnie była przez kilka tygodni, ale troche. Teraz juz od kilku tygodni zanikła, totalny brak. Też już myślałam, że to wcale dobrze nie wpłynie na moją laktację.
sunshine79
Delfin_ona bedzie dobrze, wiem ze latwo sie mowi ale inaczej byc nie moze. Trzymam za ciebie i malutka kciuki. Jak juz dziewczyny wspomnialy lepiej dmuchac na gorace. Trzymaj sie cieplo
hihi widzę nie tylko ja ma fazę, ale ... wcześniej gdzieś chyba crazy mama napisała o tej siarze i tak cisnęłam codziennie, że i mi w końcu poleciała .... i każdego dnia leciało kilka kropelek ale tylko z jednej, aż do dziś ...leci już z obu, więc spokojnie kochana poleci i Tobie!
DELFINEK !! kochana zero dołowania. Po pierwsze zobacz kilka mamusiek też tu ma cukrzycę a po drugie ... dobrze, że masz lekarza który dmucha na zimne! chyba nie chciałabyś, żeby nic nie mówił. Ja z racji wieku robię badania prenatalne przesiewowe w każdym trymestrze. W drugim w 22 tyg wyszło na usg w serduszku takie świecące punkciki ... niby jakas wada strukturalna, ale prawie w każdej ciąży ona wystepuje, niby ma w III zniknąć ... ide w srode na ostatnie juz USg okaże się ... ale j widze, ze lakarz dmucha na zimne to i ja jestem spokojna. Gdyby było cos bardzo niepokojącego to wiedz ze jestes pod fachowa opieką !!!! Głowa do góry !
Co do siary to czytałam, że wcale nie musi się pojawić w ciąży, prawidłowo pojawia się też zaraz po porodzie, pierwszy pokarm Maleństwa ułatwiający wydalić tą pierwszą kupkę(to się jakos nazywa zdaje się).
reklama
ligotka
moja kolezanka ktora urodzila miesiac temu, siare dostala dwa dni przed porodem, karmi i nie ma z tym problemow, mala sie najada wiec to raczej nie prawda ze ma to wplyw na laktacje