pani_cinkowa prosze mi sie nie stresowac bo po pupie zlejemy nie ma nic strasznego pewnie wyszly jakies nieczystosci(mnie sie to w ciazy czesto przytrafialo i nie leczone moze miec powazne skutki) dlatego kazali ci przyjechac bo trzeba szybko reagowac ale bez przesady...zobaczysz ze tylko twoj strach ma WIELKIE oczy ;-) dostaniesz jakies dropsy i bedzie wszystko ok....i pamietaj ze tablety(przepisane przez gina na te swinskie bakterie,grzyby itp)maja mniejszy wplyw na fasolke niz te cholerstwa... wiec jesli cos jest to zaleczyc i miec "z glowy" uchy w gore moja Droga :-)
reklama
pani_cinkowa
Fanka BB :)
dziewczyny byłam u lekarza bo oczywiście nie doczekałam do wtorku. tylko musiałam iść nie do swojego gina, bo mój dziś nie przyjmował. W każdym razie z posiewu wyszło że mam bacterie e-coli w szyjce:-( niewielkie ilości ale zawsze:-(babeczka bardzo się zdziwiła, bo mnie zbadała i powiedziała, że nie widać, zebym miała zapalenie. Powiedziała, że na razie nie da mi antybiotyku, tylko jeszcze raz zrobi posiew. Wyniki za 10 dni. No i wszysto fajnie, tylko wydaje mi się, że powoli przerzuca mi się na pęcherz, bo zaczynam odczuwać pieczenie (choć mam nadzieję, że tylko sobie wmawiam). Jak mi nie przejdzie w poniedziałek pójdę do internisty po skierowanie na posiew z moczu. Jak e-coli będzie w moczu to bez antybiotyku sie nie obejdzie:-( i jak tu się cieszyć okresem ciąży, kiedy takie problemu już na samym poczatku:-(
missdior23
Hej dziewczyny odebrałam własnie bhcg byłam pewna ,ze będzie ok ale niestety w środę było 3677,4 a wczorajsze 3977,0 a powinno urosnąć co najmniej o 66% nie wiem co myślec wszystko leci mi z rąk i nie mogę sobie poradzić:-(
kamcia ...a tego co wiem to na samym poczatku tylko tak przyrasta,im dlużej sie jest w ciazy to rosnie wolniej!!!wiec nie przejmuj sie i nie stresuj zadzwon do lekarza najlepiej i zapytaj
kamciar zeob powtorke ni emartw sie ja miamal kiedys tak
z markiem jak lezalam w szpitalu bo mialamplamienia, hcg robione i wyszla wczesna ciaza wiec wypisali do domku i kazali czekac bo na usg nic nie widac Pozniej trafilam po tygodniu znowu z plamieniem i znowu hcg i wyszlo 300 wiec stwierdzili ze hcg nie roznie i bo powinno bycjuz kilka tys. juz mnie nastwaili na lyzeczkowanie bo ciaza obumarla itp. ale moj lekarz kazal jeszcze raz powtorzyc tego samego dnia i wyszlo 3 tys cos ktos pieprznal sie przy wpisywaniu wynikow czy pomuli probki nie wiem.
wiec powtorz sobie.
z markiem jak lezalam w szpitalu bo mialamplamienia, hcg robione i wyszla wczesna ciaza wiec wypisali do domku i kazali czekac bo na usg nic nie widac Pozniej trafilam po tygodniu znowu z plamieniem i znowu hcg i wyszlo 300 wiec stwierdzili ze hcg nie roznie i bo powinno bycjuz kilka tys. juz mnie nastwaili na lyzeczkowanie bo ciaza obumarla itp. ale moj lekarz kazal jeszcze raz powtorzyc tego samego dnia i wyszlo 3 tys cos ktos pieprznal sie przy wpisywaniu wynikow czy pomuli probki nie wiem.
wiec powtorz sobie.
missdior23
kamcia ...a tego co wiem to na samym poczatku tylko tak przyrasta,im dlużej sie jest w ciazy to rosnie wolniej!!!wiec nie przejmuj sie i nie stresuj zadzwon do lekarza najlepiej i zapytaj
Kamcia!!!..."Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin."
znalazłam na necie!!!
W ciagu 48 h powinno 66 % to powinno byc ok 6103 dopiero w pozniejszej ciazy cos kolo konca pierwszego trymestru maleje wzrost.
pani_cinkowa
Kamcia!!!..."Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin."
znalazłam na necie!!!
kamcia.r missdior ma rację. Powyżej 1200 beta narasta wolniej. więc powtórz badanie w poniedziałek i skonsultuj wyniki z lekarzem. Pamiętaj każda ciąża jest różna. Może w Twoim przypadku beta rośnie wolniej bo tak masz i już. mocno trzymam kciuki, żeby z Twoją fasolką wszystko było w porządku
polis1010
Leniuszkowa mama
dziewczyny trzymam kciuki za wasze wyniki jestem pewna ze bedzie dobrze:-)
A swoja droga to chyba sie ciesze ze mi tu zadnych badan nie robia bo ja jestem panikara i jakby cos wyszlo nie tak to bym sie chyba zalamala a tak to czekam na to co bedzie. Czasami niewiedza jest blogoslawienstwem
A swoja droga to chyba sie ciesze ze mi tu zadnych badan nie robia bo ja jestem panikara i jakby cos wyszlo nie tak to bym sie chyba zalamala a tak to czekam na to co bedzie. Czasami niewiedza jest blogoslawienstwem
reklama
ja jak bylam w srode z tym plamieniem u gian i pokazalam mu moj wynik wczesniejszy 3584 a po tyg 16700 to powiedzial ze owszem przyrost bety moze swiadczyc o rozwoju ciazy ale ona nawet rosnie jak macicy nie ma zywego zarodka bo kosmowka wydziela cos tam cos tam i czasami i tak beta wzrasta i tak mnie wtedy nastraszyl ze poprosilam go o usg bez czekania na wizyte i bez zostawania w szpitalu i wyszlo dzieki bogu ze serduszko bije i maluch rosnie, tylko ze jak juz pisalam jest nisko